Wii Sports opgenomen in World Video Game Hall of Fame

  • Nieuws

  • 5 mei 23 om 14:59

  • Rik

De World Video Game Hall of Fame heeft vier nieuwe toevoegingen aan hun collectie. Onder de vier toevoegingen is onder andere The Legend of Zelda: Ocarina of Time. De World Video Game Hall of Fame is onderdeel van The Strong National Museum of Play (Rochester, New York, VS).

De nominatie van Wii Sports werd eerder dit jaar al bekend gemaakt. Naast Wii Sports zijn ook Barbie Fashion Designer, Computer Space en The Last of Us opgenomen in de Hall of Fame. De andere genomineerde games die het niet gehaald hebben waren GoldenEye 007, Age of Empires, Angry Birds, Call of Duty 4: Modern Warfare, FIFA International Soccer, NBA 2K, Quake en Wizardry.

Wii Sports kwam in 2006 uit voor de Nintendo Wii en zat (buiten Japan) gebundeld bij elke aanschaf van de console. Het heeft hierdoor meer dan 82 miljoen exemplaren verscheept en is de recordhouder voor best verkochte console-exclusive aller tijden. Wii Sports is opgenomen in de Hall of Fame voor zijn enorme impact op het gaminglandschap. Wii Sports bracht, samen met Nintendo’s Blue Ocean-strategie, gaming naar een bredere doelgroep dan de stereotype nerds op een zolderkamer. Ook groepen die traditioneel juist niet in aanraking kwamen met videogames werden aangesproken door de intuïtieve motion controls en simpele gameplay. Lees meer over de redenen voor de keuze voor Wii Sports op de site van The Museum of Play.

Ook in bejaardentehuizen werden er regelmatig Wii Bowling-toernooien gehouden. Vooral oud-bowlers die de kracht niet meer hadden voor echte bowlingballen genoten van het alternatief..

Over The World Video Game Hall of Fame

The World Video Game Hall of Fame bestaat sinds 2015 en voegt jaarlijks nieuwe iconische titels toe aan hun selectie. Het staat iedereen vrij om een game te nomineren voor de Hall of Fame. Voorwaarde is wel dat de game gedurende een langere periode populariteit genoot. Ook moet de game invloed hebben uitgeoefend op de industrie of de cultuur en samenleving in het algemeen. Een adviesraad bestaande uit journalisten, (sociale) wetenschappers en andere specialisten maakt de uiteindelijke keuze. Uit de stal van Nintendo zijn al eerder games in de Hall of Fame terecht gekomen. Onder andere de originele The Legend of Zelda, The Legend of Zelda: Ocarina of Time, Super Mario Bros., Pokémon Red en Green, Super Mario Kart en Animal Crossing gingen Wii Sports voor.

Welke Nintendo-game ontbreekt volgens jou nog in The World Video Game Hall of Fame? laat het ons weten in de comments!

Like dit bericht:

Over Rik

Rik is het typische gevolg van Satoru Iwata's Blue Ocean strategy: sinds Pokémon Diamond op de DS is hij verslingerd aan (Nintendo) games. Bij voorkeur speelt Rik games met grote werelden waar hij uren in kan verdwalen. Ook is Rik onze specialist op het gebied van Super Nintendo World en Nintendo's andere avonturen in de pretparkwereld.

Lees meer over Rik

Recente artikelen

Datamine lijkt nieuwe Tears of the Kingdom amiibo te verraden

0

Nieuws Datamine lijkt nieuwe Tears of the Kingdom amiibo te verraden

06-06-2023

1

Rik

Maak jouw eigen kapitein in nieuwe trailer Pikmin 4

2

Nieuws Maak jouw eigen kapitein in nieuwe trailer Pikmin 4

06-06-2023

2

Evelyne

Cat_Mario_Film_The_Super_Mario_Bros

2

Nieuws Miyamoto bedacht dat Mario paddenstoelen vies vond in Mario-film

06-06-2023

2

Evelyne

Discussieer met ons mee! 4

Paul

5 mei 23 om 16:49

#9748‍

294 comments

CoD4, wat een knaller was dat. CoD5 (World at War) was de laatste die nog oké was dankzij de zombie modus, maar CoD4 was echt het hoogtepunt van de franchise voor mij.

Apenknul

5 mei 23 om 19:18

#9749‍

496 comments

Sowieso 1 van de eerste Smash Bros. games, waarvan Melee erg populair is.

Ook zie ik graag Kirby Super Star er tussen staan. Dat voelt echt als een classic uit die franchise, en was een van mijn favorieten.

Mario Party series zou ook wel een toffe toevoeging moeten zijn, dit was best een creatief idee om met 4 spelers een virtueel bordspel te spelen, met minigames. En de borden waren ook best leuk neergezet. Van een enorme taart, naar het wilde westen, of gewoon een Bowser bord.

Qua Nontendo games: Grand Theft Auto: San Andreas. Merendeel van de Nintendo Community zal het waarschijnlijk niet kennen, doordat GTA weinig op de Ninty consoles kwam (al met de Definitive Edition deze game toch naar Switch kwam), heb ik het origineel gespeeld op de original Xbox. En man, dat waren tijden. Deze game was ook razend populair in de tijd, dat het zelfs de best verkochte PS2 game werd. Tof verhaal, en verwijzingen naar de echte wereld. Toffe soundtracks op de radio (Ik was fan van K-DST en K-Rose). En al die cheats die ik tussen de missies deed, zat ik urenlang lol te hebben. Dat met voor een toentertijd enorme wereld, tov de voorgangers III en VC. CJ in mijn hart, en wens hem ook echt voor Smash Bros. Wat Final Fantasy VII en Banjo-Kazooie is voor anderen, is Grand Theft Auto San Andreas voor mij.

Tony Hawk's Underground: De Pro Skater series waren tof, maar Underground maakte een stapje verder door lekker rond te lopen, ipv de hele tijd op je skateboard te staan. Maar had ook een toffe singleplayer story, en had een geheim level met KISS. Volgens mij ook de eerste uit de TH serie waar je je eigen tricks kon verzinnen.

rob1N

6 mei 23 om 03:39

#9750‍

737 comments

Smash Bros (Ultimate). Als er iets een origineel concept was, was het Smash Bros wel waarbij je niet iemand's HP neer moest halen maar hem juist het veld uitslaan. Van origineel concept tot de game met de meeste game iconen aller tijden. De grootste muziekdatabase ever in een game, de meeste vertegenwoordige franchises... De grootste hypes creëren met character onthullingen... Smash is echt wel 'something else'.

Tamadachi

13 mei 23 om 12:15

#9855‍

467 comments

Heel terecht dat Wii Sports in The World Video Hall of Fame is opgenomen want deze sportgame was in 2006/2007 echt revolutionair te noemen als grondlegger van de rage van motion gaming.