Wii Sports genomineerd voor The Video Game Hall of Fame

  • Nieuws

  • 16 mrt 23 om 12:13

  • Thijmen

The Strong Museum heeft zijn ‘World Video Game Hall of Fame’-finalisten bekendmaakt. Dit jaar zijn er twee Nintendo-klassiekers genomineerd.

De eerste genomineerde Nintendo-klassieker is Wii Sports uit 2006. Het spel was toen der tijd razend populair en combineerde vijf bekende sporten in één collectie. De tweede genomineerde Nintendo-klassieker is GoldenEye 007, de gelicentieerde N64-shooter van Rare uit 1997.

Dit zijn twee fantastische Nintendo-spellen, maar ze moeten het opnemen tegen serieuze concurrentie. Zo moeten ze het opnemen tegen onder andere de volgende games: id Software’s First Person Shooter Quake, Microsoft’s real-time strategy game Age of Empires, Call of Duty 4: Modern Warfare, EA’s langlopende FIFA-serie, Rovio’s Angry Birds, 2K’s NBA-serie, Naughty Dog’s The Last of Us, Barbie Fashion Designer uit 1996, de fantasy role-playing pionier Wizardry uit 1981 en het eerste commerciële videospel Computer Space uit 1971.

Je kunt een keer per dag stemmen op jouw favoriete videogame. De drie games die de meeste publieksstemmen krijgen, worden op een stembiljet geplaatst om samen met de andere “top-drie inzendingen” van leden van het Nationaal Selectie Adviescomité gekozen te worden. Dit zijn de criteria waarop de uiteindelijke selectie van games gebaseerd is (vertaald):

“De World Video Game Hall of Fame in The Strong Museum erkent alle soorten elektronische games die gedurende een lange periode populair zijn geweest en invloed hebben uitgeoefend op de videogame-industrie of op de populaire cultuur en de samenleving in het algemeen.”

Ga jij op een van de genomineerde Nintendo-klassiekers stemmen, of stem je op een ander spel? Laat het ons weten in de comments!

Bron: Museum Of Play

Like dit bericht:

Over Thijmen

Hoi hoi, ik ben Thijmen uit Zeeland en ben 16 jaar, nog een echte puber dus ;). Ik doe aan wedstrijdzwemmen en ben van jongs af aan al een grote Nintendo fan geweest. Ik ben opgegroeid met de fantastische spellen en consoles van Nintendo, die heerlijke tijden dat je lekker Mario Galaxy of Wii Sports aan het spelen was op de Wii. Ik hield vroeger ook erg veel van mijn Nintendo Wii U, omdat dit de eerste console was die ik zelf gekocht had. Verder ben ik een groot Mario en Zelda fan, maar speel ik af en toe ook eens een spel zoals Bayonetta of Rocket Leaugue. Verder kijk ik altijd uit naar wat Nintendo nog voor de toekomst in petto heeft.

Lees meer over Thijmen

Recente artikelen

waluigi movie

2

Nieuws The Super Mario Bros. Movie krijgt Waluigi-DLC

01-04-2023

6

Kitty

LEVEL-5 keert toch niet volledig terug in het Westen

3

Nieuws LEVEL-5 keert toch niet volledig terug in het Westen

01-04-2023

5

Rik

Splatoon 3: nieuw Splatfest over legendarische wezens [nu live]

7

Nieuws Splatoon 3: nieuw Splatfest over legendarische wezens [nu live]

01-04-2023

4

Ness

Discussieer met ons mee! 1

Tamadachi

17-03-2023

#9228‍

399 comments

Ik hoop echt dat Wii Sports van al deze befaamde games wordt opgenomen in The Video Game Hall of Fame want aangezien deze sportgame het begin was van de motion gaming revolutie heeft het een enorme impact gehad op de gaming wereld.