Wat spelen jullie dit weekend? [3 december]

  • Nieuws

  • 3 dec 22 om 11:15

  • Erik

Tijd voor het weekend! En net als afgelopen week, zijn wij heel benieuwd wat jullie dit weekend allemaal spelen!

Maar eerst:

Dit gebeurde er afgelopen week

Afgelopen week bestond de Wii U tien jaar! Wil je nog even melancholisch terugblikken? Deel dan zeker jouw favoriet op deze gefaalde console. Iets dat Nintendo overigens zeker geen windeieren laat leggen, is de aankomende Super Mario Bros. Movie. Ik moet toegeven: toen ik Mario op de Rainbow Road zag rondsnellen tijdens die tweede trailer, kwam er wel een klein kreet van blijheid uit. Ik heb zo’n donkerbruin vermoeden dat deze film heel episch gaat worden.

In ander nieuws bracht Nintendo een uitzonderlijk excuus uit voor de staat van Pokémon Scarlet & Violet. Hoewel de uitgebrachte patch bijna niets aan de performance veranderde – beloofden ze beterschap. It’s something! Daarnaast mogen we vanaf deze week golfen in Nintendo Switch Sports, moet je op 10 december zeker even Splatoon 3 aanzetten en krijgt Sonic Frontiers flink wat additionele content in 2023.

Opvallende releases:

Wat spelen jullie dit weekend?

Dan is het nu tijd voor jullie speelplannen! Welke games houd jij je dit weekend mee bezig? De N1-UP-redactie trapt af!

Erik

Erik is inmiddels aanbeland bij de post-game van Pokémon Violet – dus ik kan me eindelijk een beetje bezig houden met competitive! Een van de eerste zaken die ik ga doen, is een Azumarill competitief klaar maken, want die is goed voor bij het Tera Charizard-event (en wie weet kan ik er ook een team omheen bouwen)!

Robin

Ik ben net terug van een vakantie in Praag (leuke stad en lekker eten) dus door mij zal het een mooi weekend bijkomen zijn. Dat ga ik doen met voornamelijk een nontendo game: World of Warcraft. De nieuwe expansion Dragonflight is namelijk uit. Daarnaast zal ik nog tijd vrij maken voor Pokémon Scarlet om Charizard te vangen en wil ik ook het nieuwe Bibberseizoen bekijken in Splatoon 3. Zal ik überhaupt dan nog tijd hebben voor een paar hunts in Monster Hunter: Rise? Want daar was ik ook weer mee bezig na de nieuwe update.

Robin duikt dit weekend in de wondere wereld van Wor… Wacht even. Dit is helemaal geen Nintendo-game. Robin, wat flik je nou?!

Kitty

Sinds ik vorige week ben gezwicht voor Pokémon Violet en ben ik in de weer geweest om gym badges te halen. Nog twee te gaan, dat moet dit weekend makkelijk lukken!

Dreon

Dit weekend kan ik eindelijk echt wat tijd steken in Pokémon Violet. Ik heb nu net de 3e gym verslagen en ben bezig met het samenstellen van een leuk team. Verder ben ik ook van plan om weer lekker verder te gaan met Bayonetta 3, zin in!

 

Hmm, de screenshots van Pokémon Scarlet & Violet beginnen een beetje op te raken.

Mitch

Ik ben inmiddels in de raids gedoken van Pokémon Violet en heb voorbereidingen getroffen voor het Charizard-event. Mijn Huge Power Azumarill met adamant nature en Belly Drum is er klaar voor! Ondertussen is mijn Pokédex ook bijna compleet. Jawel, het zakmonstervirus heeft mij eindelijk weer eens goed te pakken!

Dennis

Ik begin steeds meer zin te krijgen om aan Pokémon Scarlet te beginnen, maar ik wacht nog even tot de Kerstvakantie, in de hoop dat dan nog wat meer kreukels zijn gladgestreken en bugs zijn geplet. Daarom ga ik komend weekend verder met een game uit mijn backlog: Hyrule Warriors: Age of Calamity! Lekker hersenloos hordes Moblins en Lizalfos over de kling jagen met mooie combo’s. Daarnaast heb ik een start gemaakt met Resident Evil VII op PC. Dat is wel even een ander sfeertje na deel 6! Beklemmend is het in ieder geval al.

Uitstekende keus, Dennis. Age of Calamity is geweldig.

Evelyne

Tera raid-weekend is van start en man o man wat is Charizard pittig om te verslaan. Mijn Azumarill en ik zijn allemaal strategieën aan het bedenken. Normaal gebruik ik Tinkaton voor Dragon raids maar deze heeft een zwakte tegen vuur, waardoor zij helaas even in de box moet blijven. Misschien moet ik Dachsbun of Sylveon gebruiken… Ook nog een mogelijkheid is Iron Valiant.. Poeh zoveel ideeën..

Naast het Tera Raid event heeft ook Pokémon GO een speciaal event morgen. Ik ben er klaar voor om rondjes te lopen en de drie Mega Pokémon te verslaan en te vangen. Swampert is natuurlijk mijn favoriet, maar Blaziken en Sceptile staan ook hoog op het lijstje. Als ik uit de Mega-vormen zou moeten kiezen is Blaziken toch echt de beste. Het begint wel koud te worden, dus raad ik iedereen die naar buiten gaat aan om je goed warm te kleden. Vergeet ook zeker niet de warme chocomel erna met slagroom! Ten slotte gaan we ook even rust pakken met wat golf met Nintendo Switch Sports.

Martijn

Ben nog lekker bezig met Kirby en de Vergeten Wereld. Erg toffe game! Tussendoor ook nog wat andere spellen, waaronder Animal Crossing: New Horizons. Wil ook eens kijken hoe Nier: Automata mij als game bevalt. Heb die last-minute gekocht mét Black Friday-korting en heb er erg goede verhalen over gehoord.

Daarnaast wordt het tijd dat ik onderhand eens met Xenoblade Chronicles 2 ga starten. Dat spel ligt al sinds dag één op de plank, maar intussen heb ik de eerste wel uitgespeeld. Vandaag ook Xenoblade Chronicles 2: Torna ~ The Golden Country aangeschaft, voor een zachte prijs. Eigenlijk wel een teken om er eens mee te beginnen.

Tera Charizard is oprecht een uitdaging om te vangen. You can do it, Evelyne!

Like dit bericht:

Over Erik

Erik is onze hoofdredacteur. Sinds 2010 schrijft hij over videospelletjes, en hij doet dit al meer dan tien jaar voor N1-UP. Pokémon Yellow was de reden dat hij verslingerd raakte aan games - en die droom om Pokémon Meester te worden, ebde nooit meer weg. Erik krijgt nog steeds kippenvel als hij aan die E3 2016-trailer van The Legend of Zelda: Breath of the Wild denkt.

Lees meer over Erik

Recente artikelen

A Highland Song – Veel Highland, weinig song

0

Review A Highland Song - Veel Highland, weinig song

05-12-2023

0

Joran

Fysieke release voor Dezatopia + Mecha Ritz: Steel Rondo

1

Nieuws Fysieke release voor Dezatopia + Mecha Ritz: Steel Rondo

04-12-2022

3

Rik

8 Nintendo Switch-games voor december 2022

0

Nieuws 8 Nintendo Switch-games voor december 2022

03-12-2022

4

Erik

Discussieer met ons mee! 2

ageQned

3 dec 22 om 11:42

#7771‍

1090 XP | 187 comments

Vooral veel WRC Generations op de Switch en zover positief verrast, want na het slechte WRC 10 die ze nooit gefixed hebben had ik er eigenlijk geen vertrouwen meer in. Echter tot zover voor mij kan WRC Generations wel eens de beste WRC game zijn geworden op de Switch.

oldman86

4 dec 22 om 05:37

#7776‍

1101 XP | 205 comments

Dit weekend hou ik mij bezig met Shiny hunten heb net mijn blipbug Shiny na 870 eggs nu is pidove aan de beurt en zo door gaan tot ik de Shiny dex van Sword vol hebt