Wat spelen jullie dit weekend? [21 mei]

  • Nieuws

  • 21-05-2022 12:30

  • Erik

5

Tijd voor het weekend! En net als afgelopen week, zijn wij heel benieuwd wat jullie dit weekend allemaal spelen!

Maar eerst:

Dit gebeurde er afgelopen week

De week begon met groot nieuws op het Fall Guys-front: de game wordt free-to-play en verschijnt op 21 juni ein-de-lijk op de Nintendo Switch. Evelyne was zo enthousiast, dat ze direct een uitgebreide special voor jullie schreef. Nintendo kondigde daarnaast een online Smash Bros-toernooi aan, SEGA gaf ons meer klassieke Sonic-beelden en de langverwachte update voor Pokémon Home rolde op woensdag uit.

Wist je trouwens dat Retro Studios in eerste instantie helemaal niet enthousiast was over Mario Kart 7? Of dat een investeringsfonds uit Saudi Arabië voor liefst 3 miljard aan aandelen in Nintendo kocht? Of dat je de eerste aflevering van Pokémon: Hisuian Snow hier kunt bekijken? (doen hoor). Om nog maar met een vraag te eindigen: ben jij al aan de slag met Kirby 64: The Crystal Shards op NSO+?

Oh, en deze wil ik je niet onthouden: een verhitte discussie onder redactieleden over de toekomst van 2D-Mario.

Opvallende releases:

  • Kirby 64: The Crystal Shards (Nintendo Switch Online + Uitbreidingspakket)
  • Dat was ‘m al! Of weten jullie nog iets?

Wat spelen jullie dit weekend?

Dan is het nu tijd voor jullie speelplannen! Welke games houd jij je dit weekend mee bezig? De N1-UP-redactie trapt af!

Erik

Erik heeft *tromgeroffel* Xenoblade Chronicles: Definitive Edition helemaal uitgespeeld. Woeh! Zonder twijfel een van de beste moderne RPG’s ooit gemaakt. En ik stoom lekker door met Xenoblade Chronicles 2. We gaan ervoor om ‘m uit te spelen voor de release van deeltje 3!

Kitty

Na een schokkende bijna 2 weken niet gamen, ben ik deze week nog eens opnieuw begonnen met The Legend of Zelda: Breath of the Wild. Hestu is nog steeds het beste bij-personage ooit gemaakt! Ondertussen ben ik begonnen met het Sheikah-schrift leren, zodat ik eindelijk kan lezen wat er in de shrines op de muren staat.

Kitty leert dit weekend de geheimen van de Sheikah-taal in Breath of the Wild.

Willem

Ja hoor, Ocarina of Time heb ik vorige week 100% uitgespeeld en dan weet je wel hoe laat het is. Daarom ben ik gisteravond begonnen aan The Legend of Zelda: Majora’s Mask op N64 Online. Ik moet zeggen dat het gemak van N64 op deze manier herbeleven erg goed bevalt en deze spellen zijn gelukkig nog steeds meesterwerkjes.

Mitch

Dit weekend duik in een mooie mix van existentiële onzekerheid en comfort food. Op Nontendo-vlak speel ik namelijk het filosofische Nier Automata, een sci-fi epos over de zin van het leven waarin de grens tussen mens en machine steeds vager wordt. Het is me gelukt om spoiler-vrij te blijven, maar de eerste paar uur is de vrolijkheid al ver te zoeken..

Een ontspannen wandeling door Kirby 64 is dan erg welkom om de serotonine weer op peil te krijgen. Oh Kirby, je blijft me maar vermaken dit jaar!

Dennis

Hij heeft een poosje in de kast gestaan, maar het wordt tijd om Super Monkey Ball Banana Mania weer op te pakken! Nadat ik een poosje geleden de levels van Super Monkey Ball 1 heb gehaald, wordt het nu tijd me te wagen aan de levels uit deel 2. Ik ben benieuwd hoe het gaat, want Monkey Ball spelen is altijd zowel leuk als frustrerend!

Volgens mij houdt Mitch straks nooit meer op met Kirby spelen.

Rik

Zoals ik vorige week al liet weten ben ik vertrokken naar Norzelia in Triangle Strategy! Bescheiden als ik was claimde ik toen al de aanspreektitel van Lord Wolffort… maar dat is me niet meer genoeg, ik ga voor de kroon! Ik weet niet in hoeverre dat überhaupt mogelijk is in de game, maar het politiek gekonkel en mes-in-de-rug-stekerij neemt ondertussen al zulke sterke vormen aan dat het me niet meer zou verbazen als je in de endgame zelf op de troon eindigt. Als je de juiste keuzes maakt ten minste, want die hebben in dit spel echt grote invloed op het verhaal. Ik heb stiekem toch al een beetje gegluurd en de Golden Ending kan ik helaas niet meer halen (boeh!), dus ik speel nu maar op basis van gevoel en doe er daarna een tweede ‘super easy-modus’ playthrough achteraan om de andere kant van het verhaal te zien.

Ik ga het weekend overigens in met een hartverscheurende keuze, ik ben aangeland bij hoofdstuk 11 en mijn hart bloedt Rosellan-roze voor de keuze die ik nu moet maken… Mensen die de game al gespeeld hebben weten ongetwijfeld waar ik op doel. Deze game doet niet aan zwart-wit als het aankomt op moraliteit, het is een grijze blubber waarin je elke keuze kunt goedpraten maar je er altijd een rotgevoel aan overhoudt. De gevechten zijn overigens ook leuk geworden nu ik de tutorials voorbij ben, geen wonder dat Dreon een 9,2 uitdeelde in zijn review!

Het leven is keuzes maken. Helemaal in Triangle Strategy, volgens Rik.

Dreon

Ik ga dit weekend weer lekker verder met het verkopen van mensenvlees als eetbaar niet-menselijk vlees in Graveyard Keeper. Inmiddels ben ik met de laatste DLC gestart en ben ik op zoek naar een vampier. Ik ben benieuwd of deze mij kan helpen om nog meer gekke capriolen uit te halen. Verder ben ik het kerkhof op en top aan het maken en mijn mogelijkheden aan het bekijken om lijken zo goed mogelijk op te schonen nadat ik wat kostbare onderdelen heb gestolen. Verder ben ik ook aan het twijfelen om, nog voordat Xenoblade Chronicles 3 verschijnt, te beginnen aan de Torna DLC van Xenoblade Chronicles 2.

Evelyne

Na lang te moeten wachten is het eindelijk weekend! Weten jullie nog wat er specifiek dit weekend plaatsvindt? De community day van de enige echte Alolan Geodude ik Pokémon GO! Natuurlijk trek ik daar mijn schoenen wel voor aan! Zeker nu het weer wat mooier is. Verder ben ik me aan het voorbereiden op het Mario Kart-toernooi voor het Spam-event van de Nintendo streamer Antquipment wat volgende week zondag plaatsvindt. Dit event wordt ook gesponsord door Nintendo, dus natuurlijk kan ik het niet missen. Ten slotte ga ik me ook weer meer verdiepen in de Pokémon Trading Card-game. Deze speelde ik veel, maar sinds de update van de client, moest ik een omweg zoeken om het op mijn laptop te kunnen spelen.

Evelyne trekt haar schoenen aan om Alolan Geodude te vangen.

Deel dit bericht:

Over Erik

Erik is onze hoofdredacteur. Sinds 2010 schrijft hij over videospelletjes, en hij doet dit al meer dan acht jaar voor N1-UP. Pokémon Yellow was de reden dat hij verslingerd raakte aan games - en die droom om Pokémon Meester te worden, ebde nooit meer weg. Erik krijgt nog steeds kippenvel als hij aan die E3 2016-trailer van The Legend of Zelda: Breath of the Wild denkt.

Lees meer over Erik

Recente artikelen

3

Livestream DonderdagStream - Let's Play Bayonetta 2 in het Koopa Café!

28-09-2022

6

Mitch

0

Nieuws Capcom Fighting Collection krijgt gratis QoL-update

28-09-2022

2

Robin

1

Nieuws Fan maakt Super Mario Bros. 5 in Super Mario Maker 2

28-09-2022

4

Robin

Discussieer met ons mee!

Kitty

21-05-2022

#5015

De teksten op de muren waren de moeite van het leren niet per se waard xD

Mitch

21-05-2022

#5017

Hahaha

rob1N

21-05-2022

#5016

Ik ben eens opnieuw begonnen aan Mario Odyssey.

oldman86

21-05-2022

#5018

Ik speel dit weekend Mario kart 8 Deluxe met vrienden online en hou me bezig met trophies hunten en live streamen 

ageQned

21-05-2022

#5020

Asphalt 9 Legends de Ferrari F40 car hunt verder wat bowlen in Switch Sports. Daarnaast ben ik begonnen met Cozy Grove een aantal dagen terug, dus die speel ik ook elke dag eventjes.