Wat spelen jullie dit weekend? [13 augustus]

  • Nieuws

  • 13-08-2022 12:25

  • Erik

2

Tijd voor het weekend! En net als afgelopen week, zijn wij heel benieuwd wat jullie dit weekend allemaal spelen!

Maar eerst:

Dit gebeurde er afgelopen week

Er was eens… een Splatoon 3 Direct! Deze ging zoals verwacht álle aspecten van de game bij langs, en onthulde onder andere dat we de game op 27 augustus uit kunnen proberen. Nice! Verder zijn er opslagdatabonussen voor Splatoon 2-spelers, start de game met twaalf levels en is er een gloednieuw presentatietrio! Daarmaast kwam er nog veel meer moois naar buiten, maar check daarvoor de stream zelf (of natuurlijk onze homepage).

Gebeurde er verder ook nog wat? Nou, het lijkt erop dat Mario Kart Tour in september een grote multiplayerupdate krijgt. Battle Mode incoming? Geen gamenieuws, wel leuk: de derde Sonic the Hedgehog-film komt eind 2024 onze kant op. Wel gamenieuws, en ook leuk: na meer dan 25 jaar zijn er nieuwe cheatcodes ontdekt in Super Punch Out!! En tot slot, om heerlijk zomers af te sluiten: vanaf 17 augustus is het smikkelen geblazen in het koddige Kirby’s Dream Buffet. Mjam!

Opvallende releases:

Cult of the Lamb is een soort mix tussen een cult en… Animal Crossing?

Wat spelen jullie dit weekend?

Dan is het nu tijd voor jullie speelplannen! Welke games houd jij je dit weekend mee bezig? De N1-UP-redactie trapt af!

Erik

Nu Digimon Survive uitgespeeld is (sorry, ik was er niet heel blij mee), is het eindelijk tijd voor de volgende stap: Xenoblade Chronicles 3. Nu was Dreon daar heel blij mee, zoals je op de website kan lezen, en in mijn eerste uurtjes kan ik zijn enthousiasme volledig beamen. Wat een toffe setting hebben de dames en heren van Monolith Soft gecreëerd. Meer dat epische van Xenoblade 1, en minder dat ‘feel-good’ van Xenoblade 2. Het plot en de personages hebben mij nu al helemaal om hun vingers gewonden. Heerlijk!

Kitty

Ik ben bezig aan een titel voor een review, en tot nu toe ben ik enthousiast! Nog even afwachten dus tot ik er meer over ga vertellen. Verder probeerde ik wat uurtjes te steken in Earthbound voor De Voorraadkast, maar ik loop al hopeloos achter!

Het is voor mij eindelijk tijd om in Xenoblade Chronicles 3 te duiken!

Dennis

Ook ik moet nodig aan de slag met Earthbound, want ik ben Onett nog niet uit! Verder ben ik nog bezig met een andere RPG uit te spelen, namelijk Xenoblade Chronicles: Definitive Edition. Na een beetje grinden ben ik eindelijk klaar om deze af te ronden. En met al die RPG’s zoek ik nog iets korts en luchtigs voor erbij. Daarom heb ik de Senna Forever DLC voor Horizon Chase Turbo gekocht in de aanbieding. Deze toffe retro racer beviel me erg goed, maar ik heb de DLCs nog niet gespeeld.

Robin

Ik ben nog steeds in de ban van Xenoblade Chronicles 3. Ik zit nu in chapter 6 en ben lekker bezig met de verschillende side quests. Deze zijn echt fantastisch en brengen een hoop world building met zich mee. Ik heb geloof ik nu wel alle hero’s unlocked! Daarnaast wil ik me ook weer wagen aan Monster Hunter Rise: Sunbreak gezien de eerste Title Update uit is en die brengt een hoop mooie dingen met zich mee. Daarnaast is er nog een spel die [REDACTED] is, waar ik me ook bezig mee hou voor review purposes ;).

Dennis is met van alles bezig dit weekend, waaronder de DLC van vrolijke racer Horizon Chase Turbo.

Evelyne

Na het overleven van de hittegolf, halen we de Nintendo Switch maar weer uit de kast. Natuurlijk geniet ik nog steeds van Pokémon Unite, Vooral de Catch ‘Em-modus en de Pika Party Mode houden me urenlang zoet ! Daarnaast gaan we ook maar weer langzaam verder met Animal Crossing. Ik heb maar besloten om een beetje tijd te gaan reizen om alle insectjes, visjes en diepzeewezens te vangen. Geen beestje is veilig voor mijn vangkunsten! Natuurlijk gaan we ook weer verder met het eiland inrichten.. Poh wat een werk.

Ness

Dit weekend ga ik wat eerste uurtjes proberen te stoppen in Cult of Lamb voor de review. Het concept van het spel maakt me in ieder geval al super enthousiast om te beginnen. Een kruising tussen Animal Crossing en satanistische bezigheden? Kom maar op! Daarnaast speel ik dit weekend, net zoals wat anderen hier, verder in Earthbound. Hoog tijd dat mijn naamgenootje weer wat verder in het avontuur komt!

Ness is net als een aantal andere redactieleden, lekker bezig met Earthbound voor De Voorraadkast!

Rik

Drie keer raden welke game ik dit weekend speel: Xenoblade 1? Xenoblade 2? Xenoblade 3, natuurlijk! Of nou ja, dat was het plan… en stiekem zal ik vast nog wel wat tijd vinden om mijn avontuur in Aionios voort te zetten. Maar dit weekend ga ik vooral op zomervakantie naar Japan! Jazeker dames en heren: we hebben de uitgever er wekenlang om lastig gevallen, maar we hebben een review-exemplaar voor Shin chan: Me and the Professor on Summer Vacation weten te fixen! Deze (veel te) warme weekend-dagen kun je mij met een verkoelend drankje en mijn Switch in de hangmat vinden. Mijn mattie Shin chan en ik gaan namelijk ‘een traditionele Japanse zomervakantie’ beleven. Binnenkort kunnen jullie mijn review verwachten op N1-UP, maar ik kan alvast één dingetje verklappen: er is een heuse kontendans-knop (ZL)!

Oh, en als we het toch over zomerse games voor in de hangmat hebben: ik wil jullie er ook nog even op wijzen dat het Sky-High Sundae-circuit vanaf deze week ook speelbaar is in Mario Kart Tour. Wie wat virtuele verkoeling zoekt kan dus lekker rondjes rijden op deze nieuwe ijsjes-baan, die twee weken terug ook al aan Mario Kart 8 Deluxe werd toegevoegd! Weet je wat? Misschien pak ik er zelf ook een ijsje bij, je hebt immers maar een hand nodig om Mario Kart Tour te spelen…

Martijn

Vorige week had ik een hele lijst met spellen om nog te spelen. Daarvan is Xenoblade Chronicles: Definitive Edition het meest in de schijnwerpers blijven staan. Met deel drie al uit, wil ik het eerste deel graag eerst uitspelen en ben daarmee al best ver. Toch ontdekt dat ik toch nog wel een aanzienlijk gedeelte van het avontuur te gaan heb, dus speel ik gewoon verder. Zie daarna wel of ik meteen door wil met het tweede of derde deel.

Rik gaat de meest geanticipeerde titel van deze zomer spelen Xeno… Shin-chan, natuurlijk!

Deel dit bericht:

Over Erik

Erik is onze hoofdredacteur. Sinds 2010 schrijft hij over videospelletjes, en hij doet dit al meer dan acht jaar voor N1-UP. Pokémon Yellow was de reden dat hij verslingerd raakte aan games - en die droom om Pokémon Meester te worden, ebde nooit meer weg. Erik krijgt nog steeds kippenvel als hij aan die E3 2016-trailer van The Legend of Zelda: Breath of the Wild denkt.

Lees meer over Erik

Recente artikelen

1

Nieuws Monster Hunter Rise: Sunbreak's Title Update 3 komt in november

05-10-2022

1

Erik

1

Nieuws Nieuwe stemactrice voor Bayonetta 3

04-10-2022

2

Jeroen

0

Nieuws Divine Harvest-event Fire Emblem Heroes roept Halloweengevoelens op

04-10-2022

1

Erik

Discussieer met ons mee!

oldman86

13-08-2022

#6333

Vooral Pokémon pearl en Pokémon Sword shiny hunten 

Maurice

14-08-2022

#6334

Tijdens deze hittegolf laat ik mijn Switch liever uitstaan.