Wat speel je dit weekend? [19 november]

  • Nieuws

  • 19 nov 22 om 12:00

  • Erik

Tijd voor het weekend! En net als afgelopen week, zijn wij heel benieuwd wat jullie dit weekend allemaal spelen!

Maar eerst:

Dit gebeurde er afgelopen week

Jongens, het is zo ver. Pokémon Scarlet en Pokémon Violet liggen eindelijk in de winkelschappen voor de Nintendo Switch. Hier een lanceertrailer. Deel met ons of je de game koopt én welke starter je kiest. Oh, en om nog even in de sfeer te komen; hier twee specials over de oorsprong en geschiedenis van Pokémon.

Was er verder nog wat te beleven? Nou, onder de noemer opvallend: de bedenker van Sonic the Hedgehog, Yuji Naka, is gearresteerd. Nee, helaas kon hij niet snel genoeg rennen om de politie te ontvluchten (thanks voor de grap, Mink). Daarnaast is er een grote Black Friday Sale in de Nintendo eShop. Onder andere een van mijn persoonlijke favorieten van dit jaar, Triangle Strategy heeft korting, dus mis het niet! Tot slot is de verjaardag van Shigeru Miyamoto nog het benoemen waard: het Nintendo-icoon is alweer 70 geworden. Op nog vele jaren!

Zo, en nu Pokémon spelen allemaal. Deel je dit feit wel eerst episch in de reacties? Tot volgende week!

Opvallende releases:

Wat spelen jullie dit weekend?

Dan is het nu tijd voor jullie speelplannen! Welke games houd jij je dit weekend mee bezig? De N1-UP-redactie trapt af!

Erik

Ik ben samen met mijn (inmiddels geëvolueerde) Quaxly heerlijk op avontuur in de Paldea-regio, met Pokémon Violet. Ik merk nu al dat ik moeite heb om de paden te volgen: achter elk hoekje en gaat van deze open wereld schuilt vooralsnog wel een nieuw, interessant beestje. Kleine, kleine spoiler want hij is zo cool: ik ben vooral zeer geïmponeerd van die flamingo Pokémon die je ergens op het begin kan vangen. Hij ziet er niet alleen super grappig uit, maar is ook een epische aanwinst voor early game!

Robin

Naast dat ik DCC ga bezoeken zal ik zeker ook Paldea bezoeken om jullie een toffe review te bezorgen van de game. De critici waren al wat verdeeld ben je benieuwd wat ik er van ga vinden? Houd dan onze website in de gaten. Ik heb trouwens ook al mijn eerste shiny gevonden en daarnaast zit ik al mooi op weg met mijn team van rond de level 25-30.

Essentieel Pokémon Scarlet & Violet-screenshot #01

Rik

Ik denk dat ik zwaar in de minderheid ben, maar ik vertrek niet richting Paldea dit weekend. Ik blijf lekker in Europa, het alternatieve Europa uit Valkyria Chronicles 4 wel te verstaan. De afgelopen weken had ik weinig tot geen tijd i.v.m. tentamens, maar die ‘logistieke bottleneck’ is inmiddels verholpen. Hoogste tijd dus om mijn tanks af te stoffen voor een hernieuwd offensief in de Second Europan War! Ik wil niet te veel verklappen van het verhaal (want echt jongens, ga deze game zelf spelen!) maar “Operation Cygnus” is inmiddels in werking getreden en de makkelijke gevechten zijn dus voorbij. Alle eenheden, maakt u gereed voor de strijd!

Evelyne

Natuurlijk maak ik ook mijn weg in de Paldea regio in Pokémon Violet: ik heb mijn keuze van starter gemaakt (Quaxly natuurlijk) en heb al een aantal andere Pokémon  gevangen. Mijn vriend heeft zelfs een Shiny gevangen toen ik naast hem stond in een locale co-op mode. Deze werkt overigens super smooth. Ondanks mijn enthousiasme heb ik niet veel tijd om te spelen, ik ga namelijk naar Dutch Comic Con! Eindelijk kan ik mijn Lucario-cosplay gaan dragen op een groot event en ik heb er super veel zin in. Ik hoorde dat Nintendo ook aanwezig gaat zijn met een Mario Kart 8 Deluxe toernooi, een Switch Sports Bowling toernooi en je kan er Pokémon Scarlet & Violet spelen. Ik weet niet hoe mobiel mijn kostuum gaat zijn in het kader van dingen kunnen spelen, maar ik ga zeker even een kijkje nemen bij de Nintendo stand. Robin en Dennis zijn ook aanwezig. Dus mocht ik ze tegenkomen zeg ik zeker even gedag. Heel fijn weekend allemaal!

Greavard, de Ghost Dog Pokémon in Scarlet & Violet

Essentieel Pokémon Scarlet & Violet-screenshot #02 (sorry Rik)

Dreon

Ook ik ga op bezoek in de wereld van Paldea in Pokémon Violet. Gisteren had ik het helaas mega druk, dus ik kan vandaag pas een start maken. Ik heb dus nog even om na te denken over de starter die ik wil kiezen. Verder ben ik van plan om dit weekend Bayonetta 3 weer op te pakken. Vanwege mijn Harvestella review heb ik deze heel even links moeten laten liggen, wat het spel natuurlijk helemaal niet verdient.

Kitty

Ik speel dit weekend… helemaal niets waarschijnlijk. Ik ben nog steeds niet overtuigd door Pokémon en ben een beetje uitgespeeld aan wat ik heb liggen. Misschien maar een boek gaan lezen?

Martijn

Voor mij helaas (nog) geen Pokémon Scarlet / Violet. Weet nog niet wat ik van de nieuwe games moet vinden, al lijkt een nieuw Pokémon-spel mij op zich wel tof. Ben wel nog Donkey Kong Country 2: Diddy’s Kong Quest aan het afronden. Probeer die 102% compleet te halen, dus misschien dit weekend? Daarnaast nog genoeg om uit te kiezen, zoals Luigi’s Mansion 3 en Pikmin 3, waar ik al mee bezig was. Tussendoor ook weer Animal Crossing: New Horizons, waar ik op het moment mijn eiland probeer te verrijken met extra dure spullen, die ik eerder niet kon kopen. Nog genoeg te spelen dit weekend.

Essentieel Pokémon Scarlet & Violet-screenshot #03 (sorry Martijn en Kitty)

Mink

Wat een tijd om een gamer te zijn, deze maand mogen we genieten van meerdere releases, van de nieuwe Pokimanz-spellen tot Sonic Frontiers tot God of War Ragnarok en de beste titel van allemaal; Goat Simulator 3. Maar dit weekend ga ik me vooral focussen op Pokémon Scarlet, hopelijk weten deze spellen mijn liefde voor de serie weer doen oplaaien, want om eerlijk te zijn ben ik wel grotendeels klaar met de Pocket Monsters.

Dennis

Ik ben vandaag met Robin op Dutch Comic Con, dus weinig gamen maar wel veel coole dingen zien dus! Morgen hoop ik wat tijd te hebben om wat potjes Splatoon 3 te spelen, en verder ben ik bezig met een review van het Nederlandse Once Upon A Jester, die we zagen in de afgelopen Indie World!

Mitch

Pokémon! En technische problemen, het zal wel, maar ik heb nu al meer lol in het eerste gebied dan tijdens mijn volledige Pokémon Sword playthrough. Pokémon lijkt op de goede weg.

Dennis gaat dit weekend lekker verder met Once Upon a Jester. Hoezo had je hier een ander screenshot hier verwacht?

Like dit bericht:

Over Erik

Erik is onze hoofdredacteur. Sinds 2010 schrijft hij over videospelletjes, en hij doet dit al meer dan acht jaar voor N1-UP. Pokémon Yellow was de reden dat hij verslingerd raakte aan games - en die droom om Pokémon Meester te worden, ebde nooit meer weg. Erik krijgt nog steeds kippenvel als hij aan die E3 2016-trailer van The Legend of Zelda: Breath of the Wild denkt.

Lees meer over Erik

Recente artikelen

Downloadcodes 3DS en Wii U eShop bruikbaar tot 3 april

0

Nieuws Downloadcodes 3DS en Wii U eShop bruikbaar tot 3 april

29-03-2023

1

Evelyne

Kraino Origins – Graaf niet je eigen graf!

0

Review Kraino Origins - Graaf niet je eigen graf!

29-03-2023

3

Evelyne

E3 2023 wordt mogelijk gecanceld

8

Nieuws E3 2023 wordt mogelijk gecanceld

29-03-2023

3

Robin

Discussieer met ons mee! 12

Paul

19-11-2022

#7560‍

122 comments

Lmao die banner is echt geweldig! 

Ik speel dit weekend meer Kirby en Tunic  

Erik

19-11-2022

#7563‍

274 comments

Ja, cool he? Getekend door onze eigen huistekenaar Evelyne!

Tamadachi

19-11-2022

#7561‍

398 comments

Voor mij staat dit weekend totaal niet verassend net als bijna iedereen op de N1-UP redactie in het teken van Pokemon Violet maar daarnaast ga ik ook beginnen met leren jagen in Monster Hunter Rise (Sunbreak) dus het gaat een (pocket) monster game weekend worden.

Erik

19-11-2022

#7564‍

274 comments

Have fun met monsters jagen en vangen!

ageQned

19-11-2022

#7562‍

187 comments

Pokemon Scarlet, Monster Hunter Rise en Sifu.

Erik

19-11-2022

#7565‍

274 comments

Klinkt als een lekker game weekend. Enjoy!

Skyloft1985

19-11-2022

#7566‍

8 comments

Helaas is Pokémon Scarlet bij mij niet binnengekomen via Coolblue. Dan maar verder met trophies verzamelen God of War Ragnarok (verhaal wel al uitgespeeld).

Hopelijk dat het maandag/ dinsdag binnen komt. 

Fl@ppy

19-11-2022

#7567‍

328 comments

In ch6 van xc3 aangekomen. En damn wat een verhaal. En damn wat een sidequests komen er ineens bij in ch6 op earithia sea. Zit al tegen de 90 uur aan.

Rik

19-11-2022

#7569‍

563 comments

De ch5-ch6 sequence is inderdaad een van de hoogtepunten van de game. Ik had uiteindelijk het dubbele aantal uur in de game zitten, dus je hebt inderdaad nog wel 'even' te gaan.

oldman86

19-11-2022

#7570‍

191 comments

Dit weekend Pokémon scarlet en ik kan nu al zeggen dat deze Pokémon game echt wel de 1k aan uren aan gaat tikken wouw gewoon wouw 

Zool

20-11-2022

#7574‍

266 comments

Ik was van plan mezelf te straffen omdat ik nog in crypto zit en dus stortterende en bugfest Pokemon te halen, maar ik kan het mezelf niet aandoen. Zoveel ellende wil ik niet voor mijn ogen en brein. Besloten om Cyberpunk 2077 te halen. Die heeft minder bugs en framerate problemen en lijkt grafisch nog wel op iets met potentie.

Maurice

21-11-2022

#7597‍

141 comments

Ben weer op Korok jacht gegaan in BOTW, Master Mode. 😁