VS: Man berooft winkel met Duck Hunt Zapper

  • Nieuws

  • 1 jun 23 om 16:20

  • Rik

Opvallend Nintendo-nieuws uit de Amerikaanse staat North Carolina. Er is daar een man gearresteerd door de politie omdat hij een winkel beroofde met behulp van een Nintendo-controller.

Het zou gaan om een zwart geverfd exemplaar van de NES Zapper, ook wel bekend als de ‘Duck Hunt Gun’. De 25-jarige David D. zou de controller hebben gebruikt bij een overval van een winkel. D. zou hierbij ruim $300,- hebben buitgemaakt. Opgeroepen agenten van de York County Sheriff’s Office wisten D. nog in dezelfde straat op te pakken. Hij werd betrapt met de buitgemaakte $300,-, masker, pruik, hoodie en ‘vuurwapen’. Toen de politie het wapen nader onderzocht bleek het te gaan om een geverfde NES-controller.

Het levensgevaarlijke ‘vuurwapen’ wordt trots getoond aan het publiek door de York County Sheriff’s Office

Het is al sinds 1988 verboden in de Verenigde Staten om echt lijkende speelgoed-pistolen op de markt te brengen. Juist om dit soort scenario’s te voorkomen. De NES Zapper kwam dan ook sinds 1988 uit in een fel neon-oranje. De NES Zapper werd gebruikt in meerdere NES-spellen, maar staat het best bekend als de controller voor Duck Hunt (Japan 1984, EU 1987). In combinatie met ouderwetse CRT (beeldbuis) tv’s was de NES Zapper een vroege versie van motion controls.

Welk Nintendo-accessoire zou jij gebruiken voor een overval? Laat het ons weten in de comments! (N1-UP is niet verantwoordelijk voor eventuele schade die voortvloeit uit daadwerkelijke overval-pogingen)

Bron: wfsb.com

Like dit bericht:

Over Rik

Rik is het typische gevolg van Satoru Iwata's Blue Ocean strategy: sinds Pokémon Diamond op de DS is hij verslingerd aan (Nintendo) games. Bij voorkeur speelt Rik games met grote werelden waar hij uren in kan verdwalen. Ook is Rik onze specialist op het gebied van Super Nintendo World en Nintendo's andere avonturen in de pretparkwereld.

Lees meer over Rik

Recente artikelen

Muziek Xenoblade 2’s Torna DLC geïnspireerd op film Whiplash

1

Nieuws Muziek Xenoblade 2's Torna DLC geïnspireerd op film Whiplash

02-10-2023

3

Karlijn

Studio Vanpool (Dillon’s Rolling Western) sluit deuren

1

Nieuws Studio Vanpool (Dillon’s Rolling Western) sluit deuren

01-06-2023

3

Rik

Headerafbeelding bij Nintendo Switch-games voor juni 2023

5

Nieuws 9 opvallende Nintendo Switch-games voor juni 2023

01-06-2023

3

Erik

Discussieer met ons mee! 1

Thijmen18

1 jun 23 om 16:21

#10099‍

320 XP | 40 comments

Dit is wel echt het toppunt van Amerika 😂