Vijf jaar cel geëist tegen Bowser

  • Nieuws

  • 7 feb 22 om 18:15

  • Rik

  • 2

Waar Bowser uit de Mario-serie al jaren wegkomt met tientallen ontvoeringen, kan zijn naamgenoot zijn borst natmaken. Gary Bowser, de hacker die eerder al veroordeeld werd tot boetes van 14,5 miljoen dollar, moet nu mogelijk vijf jaar de gevangenis in.

Gary Bowser was onderdeel van de hacking-groep Team Xecuter. Team Xecuter zou tientallen miljoenen hebben verdiend aan het verkopen van illegale ‘piracy enabling game console devices‘ (illegale apparatuur om illegaal verkregen software af te kunnen spelen op consoles). Bowser is het enige lid van Team Xecuter dat door de instanties in de kraag gevat is. Na eerder al veroordeeld te zijn tot boetes van respectievelijk 4,5 miljoen en 10 miljoen dollar wil het Amerikaanse OM hem nu ook de cel in.

De aanklager vindt een gevangenisstraf van 60 maanden gepast vanwege ‘de aard en omstandigheden van het vergrijp, de voorgeschiedenis en kenmerken van de verdachte en de noodzaak dat de straf de ernst van het vergrijp weerspiegelt.’ Ook moet de straf het respect voor de geldende wet promoten en afschrikkend werken ter voorkoming van vergelijkbare vergrijpen. Het feit dat het ‘Team Xecuter-complot’ tot zo’n grote omvang gegroeid was en jarenlang actief was op de markt speelde ook mee in het bepalen van de strafeis.

In verband met zijn privacy is Bowser onherkenbaar in beeld gebracht (niet de echte hacker)

Reactie advocaten

De advocaten van Bowser stellen juist dat hun cliënt een zondebok is geworden voor alle misdaden van Team Xecuter: Hij zou ‘de minstste verantwoordelijkheid dragen maar wel de enige aangehouden verdachte voor de vergrijpen zijn’. Volgens zijn advocaten zou Bowser in zeven jaar tijd ‘slechts’ 320 duizend dollar hebben verdiend aan de piraterij-business. De rest van het team, dat nog op vrije voeten is, zou veel meer verdiend hebben aan de operatie en hierdoor luxe-leventjes geleid hebben.

Bij het vaststellen van de eerder genomen boetes heeft Bowser zichzelf al schuldig gepleit, de rechtszaak zal dus voornamelijk gaan over de straf zelf. Volgens het Bowser-team is het een realistische verwachting dat hij ongeveer anderhalf jaar daadwerkelijk de cel in moet.

Ben jij het eens met de strenge vervolging van piraterij? En heb jij zelf wel eens een illegaal apparaatje gehad om games mee af te spelen zoals de berucht R4-kaartjes voor de DS? Laat het ons weten in de comments!

Like dit bericht:

Over Rik

Rik is het typische gevolg van Satoru Iwata's Blue Ocean strategy: sinds Pokémon Diamond op de DS is hij verslingerd aan (Nintendo) games. Bij voorkeur speelt Rik games met grote werelden waar hij uren in kan verdwalen. Ook is Rik onze specialist op het gebied van Super Nintendo World en Nintendo's andere avonturen in de pretparkwereld.

Lees meer over Rik

Recente artikelen

Nintendo neemt Shiver Entertainment over

0

Nieuws Nintendo neemt Shiver Entertainment over

21-05-2024

1

Rik

Releasedatum bekend voor River City Girls Zero

1

Nieuws Releasedatum bekend voor River City Girls Zero

07-02-2022

1

Jeroen

Top 15 Nintendo eShop-downloads voor Europa [januari 2022]

0

Nieuws Top 15 Nintendo eShop-downloads voor Europa [januari 2022]

06-02-2022

3

Erik

Discussieer met ons mee! 2

Icelos

7 feb 22 om 19:33

#3494‍

2653 XP | 242 comments

Haha, vind ik stiekem best terecht. Hij zal zijn collega's van Xecuter toch ook wel kunnen identificeren en er voor kiezen dit niet te doen.

Mitch

7 feb 22 om 21:39

#3495‍

3076 XP | 478 comments

Leave Bowser alone!!1