Verpakking Min Min-amiibo heeft geen NFC blocker

  • Nieuws

  • 30 apr 22 om 01:33

  • Rik

  • 8

Jarenlang was de verpakking van elke amiibo die Nintendo uitbracht voorzien van een NFC blocker. Fans hebben nu ontdekt dat de Super Smash Bros. Ultimate-amiibo van Min Min de eerste amiibo is zonder NFC blocker in de verpakking. Dit houdt in dat de Min Min-amiibo gescand kan worden zónder deze uit de verpakking te halen.

Vooral voor verzamelaars was de NFC blocker een doorn in het oog. Veel verzamelaars hechten namelijk aan zogeheten mint condition merchandise (exemplaren in perfecte staat en ongeopende verpakking). Om deze reden zijn ongeopende exemplaren ook meer waard. Vorig jaar haalde een gesealed exemplaar van de originele Super Mario Bros.-game nog 2 miljoen dollar op. Wie tot op heden echter wat wilde hebben aan zijn gekochte amiibo moest de doos dus wel openen. Nintendo heeft deze bescherming ingebouwd om te voorkomen dat mensen amiibo’s scannen voor in-game bonussen zonder de amiibo te kopen.

De Min Min amiibo

Een nieuwe trend?

Het is onbekend of toekomstige amiibo ook geen NFC blockers krijgen in de verpakking of dat het ontbreken ervan bij de Min Min-amiibo een fout is geweest. Mogelijk is het een bezuiniging die in lijn is met Nintendo’s verminderde focus op amiibo. Een andere verklaring kan zijn dat de bezuiniging alleen geldt voor amiibo die geen bonussen in (meerdere) games vrijspeelt. Min Min kan namelijk alleen gebruikt worden om spelers-data op te slaan voor Super Smash Bros. Ultimate. Om gebruik te maken van deze functie zal je de amiibo dus sowieso in bezit moeten hebben.

Zoals we al eerder konden melden is de Min Min-amiibo sinds 29 april beschikbaar. De volgende amiibo zijn van Steve en Alex uit Minecraft. Deze hadden eigenlijk tegelijk met Min Min moeten uitkomen maar zijn vertraagd.

Heb jij überhaupt ooit een amiibo-verzameling aangelegd? En houd je dit nog altijd vol of heb je het al opgegeven? Laat het weten in de comments!

Bron: r/amiibo op reddit

Like dit bericht:

Over Rik

Rik is het typische gevolg van Satoru Iwata's Blue Ocean strategy: sinds Pokémon Diamond op de DS is hij verslingerd aan (Nintendo) games. Bij voorkeur speelt Rik games met grote werelden waar hij uren in kan verdwalen. Ook is Rik onze specialist op het gebied van Super Nintendo World en Nintendo's andere avonturen in de pretparkwereld.

Lees meer over Rik

Recente artikelen

WayForward en Atari brengen Yars Rising naar Switch

0

Media WayForward en Atari brengen Yars Rising naar Switch

18-04-2024

1

Dennis

Nintendo deelt lanceertrailer van Nintendo Switch Sports

0

Media Nintendo deelt lanceertrailer van Nintendo Switch Sports

30-04-2022

3

Erik

Dr. Mario maakt zijn debuut in Mario Kart Tour

6

Media Dr. Mario maakt zijn debuut in Mario Kart Tour

29-04-2022

5

Dennis

Discussieer met ons mee! 8

rob1N

30 apr 22 om 12:55

#4740‍

5393 XP | 1039 comments

Ik zie Amiibo puur als verzameldrang voor de mensen met teveel geld die niks beters weten te kopen. De toepasbaarheid van Amiibo is echt niet interessant genoeg. Ik heb Mario en Link (omdat ik ooit ook dacht dat een Amiibo of twee wel leuk zou zijn voor Smash) gekocht en ooit een vage pixelart Mario Amiibo gekregen. Ik doe er vrijwel niks mee. Alleen met die Link Amiibo kreeg je blijkbaar Epona in Breath of the Wild. Dat was wel nice maar verder heb ik nooit begrepen waarom je al die pure Smash-gerelateerde Amiibo's moet hebben.

Apenknul

30 apr 22 om 18:44

#4744‍

3756 XP | 707 comments

Nja, ieder zijn ding toch? Het voelt voor mij best speciaal om een klein beeldje van Captain Falcon, Mr Game&Watch of Little Mac te hebben. Die worden niet veel gemaakt. Ik spaar ze niet allemaal, maar meer degene die mij daadwerkelijk een indruk achterlaten. Zo vind ik de Terry en Marina amiibo echt supertof. En zou Sephiroth en Sora ook nog wel willen.

rob1N

1 mei 22 om 11:46

#4748‍

5393 XP | 1039 comments

nee precies, een paar van die dingen zijn leuk om te hebben, maar ik zie mensen echt niet massaal die Minmin halen haha... Kijk, dat je iets wilt verzamelen en compleet hebben, snap ik, maar de prijs van een Amiibo is wel even wat hoger dan simpelweg een figurine.

Yosher

1 mei 22 om 00:18

#4746‍

5852 XP | 1084 comments

Eerlijk gezegd, voordat die amiibo uitkwamen droomde ik er af en toe wel eens van om al die Smash personages als figuurtjes te kunnen verzamelen. Zou alleen nooit gebeuren. Dacht ik. Toen kwamen ze met amiibo en tja.. de rest is geschiedenis. Het is gewoon leuk om ze allemaal uit te kunnen stallen.

 

Ik doe er verder ook niet veel mee naast het verzamelen zelf, maar als er dan een leuke bonus ofzo in een game is voor bepaalde amiibo ben ik wel altijd voorbereid. Al heb zelfs ik als verzamelaar die amiibo functionaliteit niet omdat het OF niet leuk genoeg is, OF content achter plastic figuurtjes verbergt daar daar helemaal niet achter verborgen moet worden. 

Smash is eigenlijk het enige voorbeeld dat ik kan bedenken waar het prima wordt uitgevoerd. Verder... kan die functionaliteit me gestolen worden. 

rob1N

1 mei 22 om 11:48

#4749‍

5393 XP | 1039 comments

maar Amiibo van bijvoorbeeld Minmin, terry, banjo etc is toch enkel toepasbaar in Smash? of kan je de amiibo die speciaal voor smash zijn gemaakt ook in andere games toepassen?

 

Yosher

1 mei 22 om 16:51

#4753‍

5852 XP | 1084 comments

In principe zijn alle amiibo voor meerdere games beschikbaar, maar als ze er niet specifieke functionaliteit voor hebben gekregen hebben ze ook maar een generieke functie. Denk dan aan een beetje extra in-game geld of generieke items krijgen.

 

Daar koop je dan natuurlijk geen amiibo voor, maar mocht een game in de toekomst dan toch functionaliteit krijgen voor Min Min of Terry dan ben ik daar wel op voorbereid.

Maar uiteindelijk koop ik ze puur en alleen voor de verzameling. Het zijn in mijn ogen leuke figuurtjes voor wat ze kosten en hebben als extra zo nu en dan ook in game functionaliteit. Soms specifiek voor dat personage, soms generieke dingen zoals hierboven al genoemd. 

Jeroen

1 mei 22 om 02:00

#4747‍

1005 XP | 152 comments

Ik snap de verzameldrang van mensen, zowel voor losse figuren als compleet/nieuw in doos. Ikzelf hecht echt meer waarde aan het design van de figuren, dus ik haal ze eruit, want zo kan ik ze beter zien :-)

Monokuma

2 mei 22 om 16:29

#4765‍

807 XP | 137 comments

Heb laatst al mijn Amiibo (op twee na) verbannen naar CEX. Het zijn dingen die leuk zijn als er nog wat nieuwigheid aan zit, maar zodra dat weg is zitten ze alleen maar stof te happen. Dit is eigenlijk hoe ik mij voel over al het merchandise nu, en ook waarom ik voor het grootste deel ben gestopt met ze kopen.

UPDATE: Oeps! Ik ben vergeten dat ik wel nog steeds bijna alle Splatoon-amiibo heb! De enige die ik daarvan niet heb zijn degenen die opnieuw geverfd zijn van het eerste spel.