Van Gogh Museum x Pokemon stopt met Pikachu-promokaart

Het Van Gogh Museum maakt via e-mail bekend dat de Pikachu with Grey Felt Hat definitief niet meer bij het museum wordt gegeven.

De Van Gogh Pikachu Promo kaart wordt definitief niet meer vrijgegeven bij het Van Gogh Museum. Dit is vandaag bekendgemaakt in een e-mail die naar alle museum liefhebbers gestuurd werd. Door recente voorvallen hebben ze dit besluit genomen. Wat deze recente voorvallen precies zijn, is onbekend. Wel weten we dat de eerste dag van de samenwerking een chaos was.

Het museum meldt het volgende op een website:

Het Van Gogh Museum en de Pokémon Company International nemen de veiligheid van bezoekers en medewerkers zeer serieus. Als gevolg van recente voorvallen waarbij een kleine groep individuen een onwenselijke situatie heeft gecreëerd hebben we de lastige beslissing genomen om de speciale Pikachu x Van Gogh Museum-promokaart niet meer in het museum beschikbaar te stellen. Zo kunnen bezoekers deze speciale collectie schilderijen en de rest van het museum op een veilige en plezierige manier beleven.

Van Gogh museum x Promo Pikachu

Ook legt het museum uit dat de speciale promokaart nog wel op een andere manier te krijgen is. De kaart zal binnenkort via het Pokémon Center online van het Verenigd Koninkrijk, Canada en de Verenigde Staten beschikbaar worden. Pokemon zal via updates van social media en email fans hiervan op de hoogte stelen. De promokaart wordt wel nog op een andere manier beschikbaar gesteld voor Nederland. Deze promokaart zal begin volgend jaar beschikbaar worden via deelnemende retailers. Deze deelnemende retailer is niet het Van Gogh Museum zelf, meldt het museum. Deze retailer is officieel nog niet aangekondigd.

Naast de promokaart is de merch nog wel beschikbaar in het museum zolang de voorraad strekt. De Pikachu-knuffel lijkt uitverkocht te zijn, maar het museum had eerder aangekondigd dat er mid-eind oktober nog meer voorraad van alle Van Gogh x Pokémon producten zou komen. De schilderijen zijn ook nog steeds tot en met 7 januari te bewonderen in het museum.

Ik was zelf bij de chaos en heb door het gevecht, slaan, geduw en getrek behoorlijk wat blauwe plekken gehad. Inmiddels zijn deze weer genezen. Of zo een situatie pas geleden nog voorkwam is onbekend. Ben jij al naar het museum geweest? Laat het ons weten in de reacties!

Van gogh x piokemon winkel pikachu statue

Bron: VanGoghmuseum

Like dit bericht:

Over Evelyne

Evelyne is onze nieuwe redacteur bij N1-UP. Haar favoriete Nintendo-personage is Piplup van Pokémon.

Lees meer over Evelyne

Recente artikelen

Wat speel je dit weekend? [18 mei] 

1

Special Wat speel je dit weekend? [18 mei] 

18-05-2024

2

Erik

Hoofdafbeelding bij Kevin Afghani nieuwe stem van Super Mario

2

Nieuws Kevin Afghani is de nieuwe stem van Super Mario

14-10-2023

5

Erik

Hoofdafbeelding bij Microsoft neemt officieel Activision-Blizzard King over

4

Nieuws Microsoft neemt officieel Activision Blizzard King over

13-10-2023

3

Erik

Reageer als eerste!