Universal Hollywood toont eerste beelden Mario Kart-attractie (2023)

0

Start uw motoren, Universal Hollywood heeft zojuist de eerste beelden getoond van “Mario Kart: Bowser’s Challenge”. Dit is de hoofdattractie van het nieuwe SUPER NINTENDO WORLD-gebied dat begin 2023 zal openen in het Californische pretpark.

Het was al langer bekend dat de Mario Kart-attractie naar het Universal Hollywood-pretpark zou komen. De hypermoderne attractie maakt gebruik van AR (Augmented Reality), fysieke decors, projection mapping (geavanceerde projecties) en een interactieve game-ervaring. De ride wordt een kopie van de Mario Kart-attractie die op dit moment al te vinden is in Universal Studios Japan. Op termijn komt de Mario Kart-attractie eveneens naar de Universal-parken in de Amerikaanse staat Florida en Singapore. Jammergenoeg voor Europese fans heeft Universal geen park op ons continent. Om de Super Nintendo World te ervaren zullen we dus het vliegtuig moeten pakken, Universal heeft namelijk een exclusieve licentiedeal gesloten met Nintendo.

Mario Kart: Bowser’s Challenge is de enige mechanische attractie in het nieuwe Super Nintendo World-themagebied. Naast de attractie kun je Mario, Luigi, Peach en Toad in levende lijve ontmoeten, eten in een Mushroom Kingdom thema-restaurant, verschillende interactieve ervaringen beleven met speciale polsbandjes en exclusieve merchandise scoren in twee themawinkels. In tegenstelling tot de Japanse (en toekomstige Florida-variant) zal de Californische versie van Super Nintendo World wegens ruimtegebrek geen Yoshi-attractie kennen. Ook de Donkey Kong-uitbreiding met unieke achtbaan-ervaring komt niet naar Californië. Deze is op dit moment wel in aanbouw in zowel Japan (2024) als Florida (onbekend). Universal Japan spant echter de kroon: de Japanners openen later dit jaar ook nog een Pokémon-attractie.

Maak jij bij een toekomstige vakantie ook een uitstapje naar een van de Super Nintendo Worlds? Laat het ons weten in de comments!

Deel dit bericht:

Over Rik

Rik is het typische gevolg van Satoru Iwata's Blue Ocean strategy: sinds Pokémon Diamond op de DS is hij verslingerd aan (Nintendo) games. Bij voorkeur speelt Rik games met grote werelden waar hij uren in kan verdwalen. Ook is Rik onze specialist op het gebied van Super Nintendo World en Nintendo's andere avonturen in de pretparkwereld.

Lees meer over Rik

Recente artikelen

1

Nieuws Monster Hunter Rise: Sunbreak's Title Update 3 komt in november

05-10-2022

1

Erik

1

Nieuws Nieuwe stemactrice voor Bayonetta 3

04-10-2022

2

Jeroen

0

Nieuws Divine Harvest-event Fire Emblem Heroes roept Halloweengevoelens op

04-10-2022

1

Erik

Reageer als eerste!