Uitstel voor indie-game Souldiers

  • Nieuws

  • 6 mei 22 om 16:23

  • Rik

  • 0

De Metroidvania indie-game Souldiers wordt uitgesteld, zo laten uitgever Dear Villagers en ontwikkelaar Retro Forge weten. In plaats van een release op 19 mei komt de game een paar weken later uit op 2 juni. 

Naar verluid heeft het team de paar extra weken nodig om de laatste hardnekkige bugs te verhelpen. Alberto Hernández, die de rol van creative director vervult bij ontwikkelaar Retro Forge, liet het volgende weten (vertaald):

We zijn erg tevreden over hoe Souldiers in zijn algemeenheid vordert, maar we hebben nog een aantal bugs weg te werken en we willen verzekeren dat wanneer we de game uitbrengen – en consumenten vragen om hun zuurverdiende geld er aan uit te geven – dat ze een bug-vrije premium ervaring krijgen. We weten hoe vervelend het is om langer te moeten wachten, maar we verzekeren iedereen dat het het wachten waard zal zijn. We zijn een klein team en het ontwikkelen van een game van Souldier’s formaat, helemaal tijdens een wereldwijde pandemie, bracht ons tot het overwinnen van vele onvoorziene uitdagingen. Dus we waarderen jullie geduld ten zeerste terwijl wij Souldiers oppoetsen tot de verfijnde retro-ervaring die jullie allemaal verdienen.

Souldiers maakt gebruik van een retro 16-bit stijl. Ook belooft de game een verbonden spelwereld en uitdagende gameplay. Souldiers zal in eerste instantie uitkomen als een eShop-exclusieve game. In samenwerking met Pix’n Love Games komt er later echter ook een fysieke uitgave. Dit bedrijf is ook verantwoordelijk voor de fysieke release van Baldo: The Guardian Owls.

Keek jij uit naar Souldiers? Laat het ons weten in de comments! 

Like dit bericht:

Over Rik

Rik is het typische gevolg van Satoru Iwata's Blue Ocean strategy: sinds Pokémon Diamond op de DS is hij verslingerd aan (Nintendo) games. Bij voorkeur speelt Rik games met grote werelden waar hij uren in kan verdwalen. Ook is Rik onze specialist op het gebied van Super Nintendo World en Nintendo's andere avonturen in de pretparkwereld.

Lees meer over Rik

Recente artikelen

Sophia the Traveler – Het had zo mooi kunnen zijn…

0

Review Sophia the Traveler - Het had zo mooi kunnen zijn...

26-04-2024

0

Karlijn

Datum aangekondigd voor Summer Game Fest

1

Nieuws Datum aangekondigd voor Summer Game Fest

06-05-2022

3

Jeroen

LEGO Star Wars: The Skywalker Saga – Goed speelgoed vergaat niet

4

Review LEGO Star Wars: The Skywalker Saga - Goed speelgoed vergaat niet

06-05-2022

5

Willem

Reageer als eerste!