Ubisoft: "We hadden moeten wachten met sequel Mario + Rabbids"

  • Nieuws

  • 21 jun 23 om 08:38

  • Erik

  • 5

Mario + Rabbids Sparks of Hope had beter kunnen verschijnen op de volgende Nintendo-console. Dit zegt Ubisoft CEO Yves Guillemot.

Hij heeft het advies gekregen van Nintendo zelf. “Op Nintendo-platformen sterven spellen als dit nooit uit”, zegt Guillemot tegen GamesIndustry. “Er zijn 25 Mario-spellen op de Nintendo Switch. Nintendo adviseerde ons dat het het beter was om één iteratie te doen voor elke machine. We waren een beetje te vroeg, we hadden moeten wachten voor de volgende console”.

Guillemot geeft echter aan dat dat waarschijnlijk ook precies is wat gaat gebeuren. “Wij denken dat Mario + Rabbids Sparks of Hope het ook tien jaar uithoudt, want we gaan het updaten voor de nieuwe machine die in de toekomst gaat komen.”

Hoofdafbeelding bij we hadden moeten wachten voor sequel Mario + Rabbids

Hoewel Ubisoft nog geen verkoopcijfers heeft vrijgegeven over Sparks of Hope, gaven ze in januari al aan “duidelijk teleurgesteld” te zijn over de prestaties. Het origineel was een groot succes, en wist meer dan tien miljoen spelers te bereiken.

Voor de Franse ontwikkelaar een pijnlijke tegenslag, want ze hadden in 2022 al een moeilijk jaar achter de rug. Zelfs Just Dance 2023 wist niet haar financiële targets te halen. Guillemot wijdt dit deels aan de hoge inflatie van afgelopen jaar.

Mario + Rabbids Sparks of Hope verscheen vijf jaar na het origineel, op 20 oktober 2022.

Het nam het gevechtssysteem compleet op de kop, en introduceerde nieuwe personages als Rabbid Rosalina. Ubisoft heeft drie sets aan DLC voor de game in ontwikkeling, waarvan de eerste al verschenen is.

Heb jij Mario + Laat het weten in de reacties!

 

Bron: GamesIndustrry.biz

Like dit bericht:

Over Erik

Erik is onze hoofdredacteur. Sinds 2010 schrijft hij over videospelletjes, en hij doet dit al meer dan tien jaar voor N1-UP. Pokémon Yellow was de reden dat hij verslingerd raakte aan games - en die droom om Pokémon Meester te worden, ebde nooit meer weg. Erik krijgt nog steeds kippenvel als hij aan die E3 2016-trailer van The Legend of Zelda: Breath of the Wild denkt.

Lees meer over Erik

Recente artikelen

Nintendo neemt Shiver Entertainment over

0

Nieuws Nintendo neemt Shiver Entertainment over

21-05-2024

2

Rik

Hoofdafbeelding bij Nintendo Direct van juni 2023

7

Nieuws Nintendo Direct van 21 juni 2023 [16:00 uur CEST]

21-06-2023

5

Erik

Nintendo geeft eerste blik op Everybody 1-2-Switch! in trailer

2

Media Nintendo geeft eerste blik op Everybody 1-2-Switch! in trailer

21-06-2023

2

Erik

Discussieer met ons mee! 5

Fl@ppy

21 jun 23 om 09:44

#10325‍

2831 XP | 548 comments

Ik denk niet dat de verkopen tegenvallen door de economie. Veel spelers zoals ik vonden deel 1 zeker leuk om een keer te spelen, maar zaten niet te wachten op een vervolg. En Just Dance tjaaa.... Ieder jaar zelfde spel met andere nummers, maar via ieder deel kun je het abbonement nemen voor een enorme bibliotheek. Waarom zou je dan het nieuwste deel kopen als je met die uit 2020 ook al een enorme lijst hebt.

Selan

21 jun 23 om 11:31

#10327‍

2695 XP | 493 comments

Heeft Ubisoft gamers ook niet een beetje getraind om te wachten met hun titels kopen? Meestal schieten die na een paar maanden flink in de korting. Beetje kip-ei verhaal natuurlijk, maar kan mij voorstellen dat dat ook meehelpt...

Icelos

21 jun 23 om 11:44

#10329‍

2653 XP | 242 comments

Dat is inderdaad het enige juiste antwoord. Mensen weten dat Ubisoft spellen in waarde dalen extreem snel, dan ga je toch niet voor 60 euro een titel kopen.

Martijn

21 jun 23 om 15:01

#10355‍

3608 XP | 417 comments

Inderdaad. Ubisoft heeft geen enkele controle over de prijs van hun producten. Alsof het leuk is om zo'n spel voor 60 Euro te kopen en 'm dan twee weken later voor de helft te zien liggen in winkels. Dan kun je jezelf nogal bekocht voelen. Ik heb zelf gewacht tot het spel 34 Euro kostte. Intussen kun je hem nog goedkoper vinden. Voel ik me eigenlijk alsnog bekocht...

Daarnaast: een nieuwe console is geen garantie tot verkopen. Heeft er ook niet mee te maken dat er 25 Mario-games op de Switch zijn, want ze doen bijna allemaal iets anders. Mario Kart en Paper Mario zijn bijvoorbeeld niet te vergelijken. Misschien was het eerste deel genoeg en zat het publiek (nog)  niet te wachten op een vervolg? Mogelijk had hetzelfde gebeurd als ze hadden gewacht tot een opvolgend systeem. Herinneren we ons de konijnenmoeheid nog? Rabbids werken alleen in kleine porties. Tijdens de Wii heeft Ubisoft die Rabbids echt door de strot van iedereen met ook maar een beetje interesse proberen te drukken. Zelf was ik na één deel al klaar ermee. Mario X Rabbids Kingdom Battle deed iets nieuws en opvallends, mét en vooral door Mario. Een tweede keer valt het al stukken minder op en mensen weten wat zij ongeveer kunnen verwachten.

Wil niet zeggen dat het spel minder is of later had moeten uitkomen, maar de verrassing komt gewoon minder hard aan, zoals een goede mop die je voor de tweede keer hoort. Waarschuwing voor Ubisoft: de derde keer is die mop nóg minder leuk! Laats staan de achtste of twintigste keer! Met andere woorden: dat Ubisoft de Rabbids weer lijkt te willen uitmelken, heeft niets met een nieuwe of oude console te maken. Vergeleken met Mario zijn de Rabbids gewoon niet zo hoogstaand. Van een Happy Meal met Mario-speeltjes wordt het eten ook niet ineens een 5-sterren maaltijd...

Voor wat het waard is: ik vind Kingdom Battle een leuk spel en heb Sparks of Hope ook al klaarliggen voor later. Toch is dat weer even genoeg Rabbids voor de komende tijd, met of zonder Mario!

Tamadachi

21 jun 23 om 14:48

#10354‍

5180 XP | 640 comments

Ik ben het oneens met de gegeven reden dat Mario+Rabbids: Sparks of Hope zo slecht heeft verkocht doordat er twee spellen van deze franchise op de Nintendo Switch zijn te spelen want ten eerste is deze strategie titel eind vorig jaar tussen andere grote titels flink ondergesneeuwd en ten tweede is zoals hierboven al is genoemd de prijsdaling van Ubisoft games na de release een belangrijke reden voor spelers om te wachten met deze crossover game kopen.