The Pokémon Company reageert op groeiende onvrede bij fans

  • Nieuws

  • 11 nov 21 om 15:19

  • Erik

  • 9

J.C. Smith, Director of Consumer Marketing bij The Pokémon Company, reageert op de reacties van Pokémon-fans op hun games, die over het algemeen steeds negatiever worden.

“We horen jullie”, zegt Smith in een interview met Axios. “En ik denk dat de makers zonder twijfel weten dat er een bepaald verlangen heerst voor bepaalde zaken.” Maar simpelweg de behoeftes van de grootste Pokémon-fans overnemen kan volgens hem niet. “Maar ook de makers hebben een visie voor hetgeen dat ze willen leveren, en het is een kwestie van het vinden van een juiste balans.”

“We proberen ons erop te focussen dat de basis toegankelijk is voor iedereen.”

Fans uitten begin dit jaar al hun onvrede over het uiterlijk van Pokémon Brilliant Diamond en Shining Pearl. Ook de beslissing van Game Freak om niet elke Pokémon in Sword en Shield te stoppen, door fans #dexit genoemd, schoot in het verkeerde keelgat. Hoe komen al die negatieve reacties aan?

Smith: “We hebben een groep van makers en professionals bij The Pokémon Company, die een hoop hebben meegemaakt. Ze hebben een hoop gezien, gehoord. Ze hebben een dikkere huid gekregen dan veel anderen, omdat ze het [de commentaren van fans] allemaal aangehoord hebben.”

Pokémon als franchise trekt gigantisch veel mensen aan. Volwassenen die elk nieuw deel kopen, maar ook kinderen, die het voor het eerst spelen. Game Freak en The Pokémon Company willen beide doelgroepen aanspreken, legt Smith uit. “We proberen ons erop te focussen dat de basis toegankelijk is voor iedereen.”

Pokémon Sword & Shield ontvingen in 2019 veel kritiek doordat niet elk zakmonster in het spel te vangen was.

Volgende week verschijnen remakes van Pokémon Diamond & Pearl, terwijl op 28 januari de franchise een gloednieuwe stap neemt met Pokémon Legends: Arceus.

Wat vinden jullie? Mag Pokémon wel wat meer meegroeien met zijn doelgroep of heeft Smith een punt en moet de franchise toegankelijk blijven voor iedereen?

Bron: Axios

Like dit bericht:

Over Erik

Erik is onze hoofdredacteur. Sinds 2010 schrijft hij over videospelletjes, en hij doet dit al meer dan tien jaar voor N1-UP. Pokémon Yellow was de reden dat hij verslingerd raakte aan games - en die droom om Pokémon Meester te worden, ebde nooit meer weg. Erik krijgt nog steeds kippenvel als hij aan die E3 2016-trailer van The Legend of Zelda: Breath of the Wild denkt.

Lees meer over Erik

Recente artikelen

Hoofdafbeelding bij Wat speel jij dit weekend van 4 mei

3

Special Wat speel je dit weekend? [4 mei]

04-05-2024

3

Erik

Niet alle cheats uit originele uitgaves in GTA Trilogy

0

Nieuws Niet alle cheats uit originele uitgaves in GTA Trilogy

11-11-2021

1

Rik

Thunderful kondigt nieuw deel van SteamWorld aan

0

Nieuws Thunderful kondigt nieuw deel van SteamWorld aan

10-11-2021

2

Erik

Discussieer met ons mee! 9

Erik

11 nov 21 om 15:25

#2504‍

4993 XP | 360 comments

Hoewel ik moet zeggen dat veel kritiek van fans in een onaardig sausje gestopt wordt - snap ik ergens wel waar het wegkomt. Fans worden ouder, maar de Pokémon-serie zelf groeit niet met hen mee.

Yosher

11 nov 21 om 16:35

#2505‍

5899 XP | 1092 comments

Mij persoonlijk interesseert het niet of de franchise mee groeit met de fans of niet. Mij staan andere dingen niet aan. Onder andere hoe de games op technisch niveau ondermaats zijn, hoe ze steeds maar weer oude, ondermaatse animaties blijven gebruiken, Dexit, geforceerde mechanieken zoals Z moves, mega evolutie en dynamaxing, oninteressante verhalen en personages, en zo blijven er wel meer problemen bij komen zoals dure DLC dat gewoon bij het hoofd spel had moeten zitten (IMHO), en dat recentelijk nieuws over dat beide games dezelfde ROM gebruiken, waardoor het alleen maar extra doorzichtig wordt dat als je beide games koopt, je gewoon twee keer betaald voor exact hetzelfde maar je dus dubbel betaald om alle content te kunnen ervaren. 

En dat allemaal voor de franchise die gewoon het grootste is van alle game franchises, volgende mij. Ik ben wel klaar met Pokémon als dit zo doorgaat. Sword en Shield niet gehaald, Diamond en Pearl ga ik ook niet halen. Ze kunnen er zeker weten meer uit halen maar dat doen ze niet omdat ze bang zijn games uit te stellen om ze de ontwikkelingstijd te geven die de games nodig hebben, en verdienen. Ik amuseer me wel met andere games. Of met de Pokémon spin offs. Snap was bijvoorbeeld wel weer echt tof. 

lifegiving

11 nov 21 om 16:47

#2506‍

2163 XP | 353 comments

Ik zelf vind juist brilliant diamond en shining pearl er zover goed uitzien. mij maakt het niet super veel uit .. Pokemon let's go vond ik echt tegenvallen en de kaart van sword en shield viel niet zo open world als dat het er uitzag , het voelde als één richting verkeer.. plus de verhaallijn was best wel slecht..

Ik zelf blijf tevreden , maar ik zou hopen dat ze niet elke keer iets nieuws maken alleen maar om het nergens meer terug te doen.. mega pokemon , z-moves , dynamax.. het is allemaal wel leuk en maakt het anders maar ik zou het graag allemaal terug zien. mega pokemon zijn echt leuk!Verder vind ik het idee van varianten op bestaande pokemon leuk maar ik hoop dan op meer. bv piplup als vuur pokemon of gras pokemon.. dat je straks alle types van dezelfde pokemon zou kunnen krijgen zou cool zijn , vind ik.maar ik weet niet of de designs het gaan waarmaken. we gaan het zien!

Garrus

11 nov 21 om 16:53

#2507‍

1576 XP | 287 comments

Je kunt helaas niet iedereen tevreden stellen - en als Pokémon fans het niet eens zijn met de nieuwe richting.. wat belet hen dan om andere ''monster catching'' games zoals Ni no Kuni of Digimon te spelen? Maar nee hoor, ze blijven maar lekker janken online over hoe ''slecht'' Pokémon Sword en Shield wel niet zijn of hoe kinderachtig de Let's Go games zijn.. Ergens wel te begrijpen waarom de Pokémon fanbase als een van de meest toxide wordt gezien.

rob1N

11 nov 21 om 17:51

#2509‍

5426 XP | 1045 comments

Terechte kritiek geven is niet hetzelfde als janken. Dat jij nou elke poep en scheet van pokemon bevredigend vind, is jouw zaak. Maar mensen als jankerds afschrijven omdat we het niet normaal vinden dat pokemon er anno 2021 nog steeds uitziet als een afgeraffelde Wii game, is onterecht. Jij bent gewoon een fanboy. Ik ook, maar ik kan tenminste nog enigszins kritisch beoordelen in plaats van alleen emotioneel zoals jij. ;-)

Yosher

11 nov 21 om 19:07

#2510‍

5899 XP | 1092 comments

Naast dat wat rob1n zegt, is het ook gewoon teleurstelling dat die franchise waar veel mensen mee zijn opgegroeid gewoon niet zo leuk meer is. Dat er andere  monster catching games zijn is top, en ik heb er zeker niks tegen, maar het is gewoon geen Pokémon. In Ni No Kuni en Digimon kun je geen Pikachu of Flygon of welk andere Pokémon dan ook vangen. Al die beestjes waar fans mee zijn opgegroeid zitten daar (natuurlijk) gewoon niet in. 

 

Dat is in ieder geval een grote reden van mij dat ik vaak ''jank''. Ik ben en blijf een groot Pokémon fan, en dat maakt de teleurstelling van de lagere kwaliteit Pokémon games gewoon jammer maar ook frustrerend, omdat het gewoon niet leuk meer is. Leuk voor jouw hoor, dat je er wel nog plezier aan hebt. Hoop oprecht voor je dat dat zo blijft! Maar dat hoeft niet te betekenen dat we allemaal genoegen nemen met minder dan de serie verdient.

Garrus

11 nov 21 om 20:40

#2512‍

1576 XP | 287 comments

Oh ik heb wel degelijk een kritische blik op Game Freak (De absurde lange tutorials van Pokémon Sun en Moon bijvoorbeeld en de slechte story lijn bij Sword en Shield), maar de meeste mensen zaniken zoveel dat ik niet eens meer weet of ze uberhaupt nog wel iets goeds zien in de franchise? Dat ze alleen maar iets zoeken om boos over te worden, hoe sneu dat ook is? Waarom niet af en toe eens kijken naar wat de franchise wél goed doet in plaats van constant naar problemen te zoeken?

Is moeilijk voor jou, Negatieve Nancy Rob1n, maar ik zou 't toch eens overwegen te proberen

rob1N

12 nov 21 om 08:47

#2513‍

5426 XP | 1045 comments

Ik ben je hautaine houding een beetje zat gast. Probeer je effe niet zo elitair op te stellen met je 'ik sta boven jou gedrag'. Ik ben op genoeg dingen ook positief. Enkel bij Pokemon is het positieve tegenwoordig overschaduwd door het negatieve. De titel van het bericht geeft dat toch ook wel weg? Jij doet net alsof ik de enige ben die ontevreden is en enkel kan klagen. Ik zou nu hetzelfde bij jou kunnen doen en zeggen dat je constant loopt te 'zaniken' over de storyline van Sword en Shield. En wie heeft er nou weer wat op de tutorials? Kijk, ik kan ook goede dingen zeggen over Sw/Sh, maar die vallen toch in het niets bij alle slechte punten die de games rijk zijn. Jij verheerlijkt het alleen maar omdat je een fanboy bent en je je favoriete games probeert te beschermen. Ik beoordeel ze kritisch en als je even zonder oogkleppen zou kijken op het internet, dan merk je dat vrijwel alle reviews dezelfde negatieve punten benoemen als ik. 

DetectivePikachu

11 nov 21 om 17:03

#2508‍

466 XP | 81 comments

Dat de games gericht blijven op jongere spelers, daar zit ik niet mee. Ik deel wel de kritiek dat Sword/Shield niet beter zijn dan (Ultra) Sun/Moon; dat er op een 3DS-ROM wel aandacht is besteed aan een volledige Dex, voor de Switch opeens daarvoor geen plek meer is en vervolgens toch maar enkele Pokémon toe te voegen in updates en dlc… Om nog maar te zwijgen van het ingewikkelde online ruilsysteem in Sword/Shield via o.a. Home ten opzichte van GTS in (U)Sun/Moon.

Al is het traditie om remakes te maken van eerdere generaties, maar op basis van de vrijgegeven trailers, lijkt BDSP opnieuw te weinig mogelijkheden van de hardware gebruik te maken.