The Legend of Zelda: Wind Waker had oorspronkelijk een realistische stijl

3

Het originele concept van The Legend of Zelda: The Wind Waker was een realistische stijl. Echter is de Toon Link-stijl gebruikt, terwijl Miyamoto er niet achter stond.

DidYouKnowGaming heeft een aantal oude interviews boven water gehaald over The Legend of Zelda: The Wind Waker. In een interview van het Japanse magazine Nintendo Dream werd bekendgemaakt dat Miyamoto “cringde” over de tekenstijl van het spel en dat hij zijn twijfels had of het zou verkopen. Het originele plan voor The Legend of Zelda: The Wind Waker was heel anders. Het moest een realistische stijl krijgen zoals The Legend of Zelda: Ocarina of Time en The Legend of Zelda: Majora’s Mask. Er was zelfs een prototype van Wind Waker gemaakt met die realistische stijl. Echter stelde het Zelda-team voor om Toon Link te gebruiken voor het concept. De andere ontwikkelaars stemden ook in met deze stijl en zo werd het uitgewerkt en achtergehouden van Miyamoto.

 

Een stukje uit het interview met de producent Eiji Aonuma (vertaald):

Als ik vanaf het begin het concept met Miyamoto had gedeeld, had hij waarschijnlijk gezegd: “Hoe is dit Zelda?”. Miyamoto heeft het moeilijk gehad om de realistische art stijl te laten gaan voor de Toon Link stijl. Hij moest zelfs een presentatie hierover geven tegen zijn belangen. Dat is wanneer hij zei: “je weet dat het niet te laat is om het roer om te slaan en de realistische stijl te gebruiken.”

Het visuele aspect is niet het enige wat niet gecommuniceerd werd met Miyamoto. Het verhaal was ook onbekend voor hem. Ondanks dat hij het spel totaal niet zag zitten, heeft hij de ontwikkeling door laten gaan. Met het team wat ze toen hadden zou het namelijk tien jaar duren om er een realistische Zelda van te maken.

 

Welke Zelda-stijl vinden jullie het mooiste? Laat het ons weten in de comments!

Deel dit bericht:

Over Evelyne

Evelyne is onze nieuwe redacteur bij N1-UP. Haar favoriete Nintendo-personage is Piplup van Pokémon.

Lees meer over Evelyne

Recente artikelen

1

Nieuws Monster Hunter Rise: Sunbreak's Title Update 3 komt in november

05-10-2022

1

Erik

1

Nieuws Nieuwe stemactrice voor Bayonetta 3

04-10-2022

2

Jeroen

0

Nieuws Divine Harvest-event Fire Emblem Heroes roept Halloweengevoelens op

04-10-2022

1

Erik

Discussieer met ons mee!

Zool

27-06-2022

#5621

Zo fijn dat ze deze stijl hebben gekozen!

lifegiving

28-06-2022

#5630

Houd je dan van het simpele of trekt het schattige/iconische je aan?

Ribbelchips

28-06-2022

#5640

Dit is redelijk algemeen bekend toch? De SpaceWorld 2000 demo...