The Game Awards kent wereldpremière die 2.5 jaar in de maak is

4

Volgens Geoff Keighley komt er een wereldpremiére op The Game Awards die liefst 2.5 jaar in de maak is. De presentator onthult dit op Twitter.

Keighley meldt het volgende op het platform (vertaald): “Ik zag net de definitieve versie van een wereldpremiére op The Game Awards, waar we met een ontwikkelaar voor tweeënhalf jaar aan gewerkt hebben. Ik voel me ongelofelijk vereerd om dit werk met de wereld te mogen delen.”

In een vervolgtweet licht hij toe dat tweeënhalf jaar misschien lang klinkt, maar dat het ook in 2019 was dat hij voor het laatst fysiek bij ontwikkelaars op bezoek kon.

Fans leggen link met Zelda

Fans legden na deze tweet enthousiast de link met het Vervolg op The Legend of Zelda: Breath of the Wild. Deze game werd tweeënhalf jaar geleden, op de E3 van 2019, voor het eerst is aangekondigd. Daarnaast kaarten ze de sterke band aan tussen Nintendo en The Game Awards.

Om die verwachtingen iets te temperen (sorry, fans): hoewel een Zelda-onthulling best logisch kan zijn (het podium is er zeker voor), bevestigt deze tweet dat niet direct. Een onthulling die tweeënhalfjaar in de maak is, staat niet gelijk aan een onthulling over een game die toen is aangekondigd.

The Game Awards vinden op vrijdag 10 december plaats. Het staat naast awards (Metroid Dread maakt kans om game van het jaar te worden!) ook in teken van aankondigingen en onthullingen. In 2014 liet Nintendo er bijvoorbeeld de allereerste gameplaybeelden van The Legend of Zelda: Breath of the Wild zien.

Wat denk jij, wat voor onthulling heeft Keighley voor ons in petto?

Over Erik

Erik is onze hoofdredacteur. Sinds 2010 schrijft hij over videospelletjes, en hij doet dit al meer dan acht jaar voor N1-UP. Pokémon Yellow was de reden dat hij verslingerd raakte aan games - en die droom om Pokémon Meester te worden, ebde nooit meer weg. Erik krijgt nog steeds kippenvel als hij aan die E3 2016-trailer van The Legend of Zelda: Breath of the Wild denkt.

Lees meer over Erik

Discussieer met ons mee!

Patrick

29 november 2021 19:34

#2659

Ik vraag me werkelijk waar af waarom die connectie gelegd wordt. The Game Awards zou actief samenwerken met Nintendo om dit na 2,5 jaar samenwerking aan te kondigen? Goeie grap! Ik gok op een aankondigen van het nieuwe project van Kojima. Geoff en Kojima zijn goede maatjes dus dat zou veel beter passen maar wie weet.... de wonderen zijn de wereld nog niet uit. 

Robin

29 november 2021 19:41

#2660

Ik denk ook niet dat dit Zelda gaat zijn. Het zou me niet verbazen als Zelda daadwerkelijk een trailer krijgt maar dit is niet de hint.. :p

N2up

29 november 2021 20:40

#2661

Metroid prime 4? XD

rob1N

30 november 2021 10:00

#2667

Oh sh*t!! Dat hoop ik echt!!

Zelda zal het in elk geval niet zijn. Die is al 'onthuld'. Ik denk ook niet dat het hier om een Nintendo-exclusive game gaat. Maar vooralsnog ben ik wel benieuwd om welke game het dan gaat. Straks is het echt zo'n nikszeggende game waarbij iedereen zoiets heeft van "oke, boeiend..." haha.

Ik heb lage verwachtingen en dat houd ik zo, dan kan het alleen maar meevallen. ^^

of om een reactie achter te kunnen laten.