Tears of the Kingdom speelde altijd al af in Hyrule Breath of the Wild

In een recent interview met Eiji Aonuma, Hidemaro Fujibayashi en Takuhiro Dohta is naar boven gekomen dat Tears of the Kingdom zich altijd al in het Hyrule van Breath of the Wild zou afspelen. 

Tears of the Kingdom is eigenlijk een beetje een uitschieter in de Zelda-serie. Zo is het spel een direct vervolg op Breath of the Wild en hergebruikt het spel ook hetzelfde Hyrule uit Breath of the Wild, zij het met veel veranderingen en toevoegingen. In een recent interview met series producer Eiji Aonuma, director Hidemaro Fujibayashi, en technical director Takuhiro Dohta werd bekend gemaakt dat Tears of the Kingdom zich altijd al in het Hyrule van Breath of the Wild zou afspelen. Fujibayashi zei dat “er geen bezwaren waren” om dezelfde setting te behouden.

Hieronder is een deel van het interview met Aonuma, Fujibayashi en Dohta te lezen (vertaald):

Dus deze titel speelt zich af na de gebeurtenissen van The Legend of Zelda: Breath of the Wild.

Aonuma: Ja, deze titel speelt zich af in Hyrule kort na het einde van het vorige spel. Er zijn veel redenen waarom we voor deze setting hebben gekozen. Nadat we de ontwikkeling van de vorige titel hadden afgerond, vroegen we ons af of we het mogelijk konden maken voor spelers om de wereld verder te verkennen nadat ze het einde van de game hadden bereikt.

De Legend of Zelda-serie lijkt een van die franchises te zijn waar de visuele stijl en de spelmechanismen vaak drastisch veranderen bij elk deel. Is er ooit gesproken over het maken van een nieuw spel met een compleet nieuwe wereld, in plaats van een vervolg?

Aonuma: Nee, niet echt. Hoewel de vorige titel, The Legend of Zelda: Breath of the Wild, zijn eigen conclusie heeft, begonnen we nieuwe ideeën te bedenken die we tot leven wilden brengen in deze reeds gerealiseerde versie van Hyrule, dus onze richting in het maken van een vervolg veranderde niet.

Fujibayashi: Net als ergens die je van binnen en buiten kent, begrijpen we waar alles zich in Hyrule bevindt uit The Legend of Zelda: Breath of the Wild, en daardoor geloofden we dat het mogelijk was om nieuwe gameplay te creëren. Daarom hebben we in het eerste voorstel duidelijk “de setting zal niet veranderen” als belangrijk concept genoemd. Ook toen ik dit deelde met de teamleden hier, waren er geen bezwaren, en we zaten vanaf dat moment allemaal op één lijn met dat idee.

Dohta: Toen ik tijdens de ontwikkeling van Wii Sports Resort aan de programmering van Wuhu Island werkte, herinnerde ik me dat Miyamoto zei dat hij “de eigenlijke stadia van spellen in personages wilde veranderen”. Wat hij daarmee bedoelde was om één eiland te creëren en dat te gebruiken als basis voor verschillende soorten gameplay in verschillende spellen. Het idee van nieuwe ontdekkingen in dezelfde omgeving vond ik opvallend. Ik wilde dit idee uitproberen met andere titels, en ik veronderstelde dat dit spel een dergelijke aanpak zou benutten.

Ik begrijp het. Dus de beslissing om een vervolg te maken in dezelfde setting was bewust.

Dohta: We hebben daarentegen een aantal vrij grote veranderingen in de gameplay aangebracht. In The Legend of Zelda: Skyward Sword moesten spelers, als ze van de lucht naar de grond wilden reizen, dat op de kaart selecteren, maar in dit spel kun je zonder enige onderbreking rechtstreeks van de lucht naar de grond duiken.

Bovendien kunnen spelers ook rijden op vliegende voertuigen en dergelijke, wat nog meer vrijheid biedt binnen dezelfde setting als het vorige spel. Als een locatie volledig onbekend voor je was, zou je waarschijnlijk aarzelen om vanuit de lucht naar beneden te duiken, maar omdat het een wereld is die je in het vorige spel al hebt verkend, zijn deze transportmethoden logisch.

The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom is vanaf 12 mei 2023 te spelen op de Nintendo Switch.

Ben jij altijd al voorstander geweest van het idee om hetzelfde Hyrule uit Breath of the Wild opnieuw te gebruiken in Tears of the Kingdom, of had je liever een compleet nieuwe wereld willen zien? Laat het ons weten in de comments!

Like dit bericht:

Over Thijmen

Hoi hoi, ik ben Thijmen uit Zeeland en ben 18 jaar, de jongste van het stel dus (; Van jongs af aan ben ik al een grote Nintendo fan geweest. Ik ben opgegroeid met de Nintendo DS, de Wii en de Wii U, waar ik veel mooie herinneringen aan heb overgehouden. Verder ben ik een groot Mario en Zelda fan, maar speel ik ook games van andere franchises zoals Splatoon, Bayonetta of Astral Chain. Natuurlijk kijk ik altijd uit naar wat Nintendo nog voor de toekomst in petto heeft!

Lees meer over Thijmen

Recente artikelen

Nieuwe Mass Outbreak event in Scarlet & Violet vanaf morgen live

0

Nieuws Nieuwe Mass Outbreak event in Scarlet & Violet vanaf morgen live

25-04-2024

0

Evelyne

Furukawa: “Geen nieuwe hardware in dit fiscale jaar”

10

Nieuws Furukawa: "Geen nieuwe hardware in dit fiscale jaar"

10-05-2023

7

Icelos

Meer dan 1 miljard Nintendo Switch-spellen verkocht

2

Nieuws Meer dan 1 miljard Nintendo Switch-spellen verkocht

10-05-2023

4

Icelos

Discussieer met ons mee! 3

Paul

10 mei 23 om 11:50

#9789‍

3799 XP | 658 comments

Mits goed uitgewerkt (waar je best wel van uit mag gaan) heb ik geen bezwaren.

Fl@ppy

10 mei 23 om 12:21

#9798‍

2786 XP | 539 comments

Net bericht gehad dat hij morgen bezorgt wordt. Maar eerst XC3 FR

Tamadachi

13 mei 23 om 13:19

#9870‍

5155 XP | 640 comments

Vanaf de aankondiging dat er een rechtstreeks vervolg op BotW in ontwikkeling was ging ik er al vanuit dat TotK in hetzelfde Hyrule zou afspelen aangezien de ontwikkeling van deze tweede open air game oorspronkelijk is begonnen door ongebruikte ideeën voor DLC voor de GotY van 2017 te verwerken tot TotK.