Switch 2 wordt een iteratie volgens analist Serkan Toto

De opvolger van de Nintendo Switch wordt een iteratie en geen revolutie. Dat voorspelt game-analist Dr. Serkan Toto.

Elk jaar vraagt de website gameindustry.biz aan een paar analysten welke voorspellingen ze maken voor het komende jaar. Gameanalyst Dr. Serkan Toto, CEO van gameconsultancy Kantan Games, spreekt in dit artikel over de opvolger van de Switch.

Volgens hem zal de Switch 2 dit jaar uitkomen en een iteratie zijn op de huidige Switch en niet iets volledig nieuws. (vertaald)

Het is eindelijk tijd voor een Switch-opvolger, ook al kan ik zeggen dat er wel degelijk een “Pro”-model bestond en dat bepaalde ontwikkelaars al aan de slag waren met de dev kit. Ik denk dat de volgende hardware volgend jaar uitkomt voor $400.

Het volgende systeem wordt waarschijnlijk ook een iteratie in plaats van een revolutie. Nintendo voegt misschien wat toeters en bellen toe aan het apparaat, maar het zal vergelijkbaar zijn met de huidige Switch.

Serkan Toto voorspelt ook dat er een grote kans is dat Nintendo de prijzen van hun games zal verhogen naar 70 euro.

Een andere analist, Tom Wijman van het bedrijf Newzoo, heeft het ook over de Switch 2. Volgens hem zal de console gelanceerd worden met een nieuwe 3D Mario-game.

Naast de Switch 2 wordt er ook veel gesproken over acquisities, ontslagen en het gebruik van AI en blockchain in de game-industrie. Er wordt bijvoorbeeld een Final Fantasy-game met crypto-elementen voorspeld.

Het is belangrijk om hier bij te vermelden dat deze analisten niet feilloos zijn. Het artikel kijkt ook naar hun voorspellingen van vorig jaar en die zijn zeker niet altijd correct. Neem deze dus met de nodige korrel zout.

Wat vind jij van deze voorspelling? Laat het ons weten in de comments!

Bron: Gameindustry.biz

Like dit bericht:

Over ProfessorBonk

Sinds het spelen van Bowser's Inside Story was Joran niet meer weg te slaan van zijn Nintendo DS en werd hij een rasechte Nintendo fan. Hij is uitgegroeid tot een fan van bijna alle genres, maar met een echte voorliefde voor JRPG's, visual novels en ritmegames. Daarnaast is hij een verzamelaar van games en consoles en is dol op domme accessoires zoals de Wii Speak, de Babysitting Mama baby en de vele plastic rommel waar je je Wii Remote kan inproppen.

Recente artikelen

Ontslagronde bij Square Enix: Westerse divisies worden ‘compleet opnieuw opgebouwd’

0

Nieuws Ontslagronde bij Square Enix: Westerse divisies worden 'compleet opnieuw opgebouwd'

15-05-2024

1

Rik

Hoofdafbeelding bij Mario Kart 8 Deluxe-trailer toont alle 96 racebanen

0

Nieuws Dit zijn de meest gespeelde Nintendo Switch-spellen van 2023 in Europa

04-01-2024

4

Kitty

StardewValley Screenshot 1.6 Festival Happy New Year

0

Nieuws Stardew Valley-maker deelt versie 1.6 screenshot

03-01-2024

1

Evelyne

Discussieer met ons mee! 4

Fl@ppy

3 jan 24 om 20:47

#12545‍

2831 XP | 548 comments

Als de andere geruchten over de hardware kloppen is 400 wel een erg lage prijs. En nog meer Mario na alles wat er nu verschijnt lijkt ook overkill.

Rik

3 jan 24 om 20:54

#12546‍

4730 XP | 671 comments

Analisten zijn dan ook niks meer dan mensen die 'professionele' vermoedens delen. Die zitten er regelmatig net zo hard naast als dat ze juiste zaken voorspellen.

Wel hebben ze vaak net iets meer contacten in de industrie/ervaring met hoe het er bedrijfstechnisch aan toe gaat achter de schermen, maar heel veel meer waarde moet je ze niet geven. 

Apenknul

3 jan 24 om 21:03

#12547‍

3802 XP | 715 comments

Heel eerlijk, een upgrade vind ik niet zo erg. Ik heb nog steeds plezier van mijn Switch, en al zou het alleen een paar nieuwe knoppen toevoegen, is het niet erg. Enige waar ik dan mee zou zitten, is dat ze in die 7 jaar niet op een nieuwe ''revolutie'' komen. Dat gezegd hebbende, wat zou nog een revolutie kunnen zijn op dit moment. Wellicht kunnen ze toch nog naar VR kijken, maar ik weet niet hoe goed dat zou worden.

Of een headset dat niet perse voor VR bedoeld is, maar eigenlijk wel een 3DS like screen heeft, voor een soort comfortabel bioscoop view met 3D effect. Dat zou ik persoonlijk nog steeds aanmoedigen als ze dat deden. Dat wat de 3DS deed daarin vond ik alsnog erg tof. Snap het nut van de 2DS niet, omdat de 3DS een slider had om het 3D effect uit te zetten.

Zeg Switch kan in: TV Mode, Handheld Mode en Tabletop Mode.

Maar de Switch 2 kan in: TV Mode, Handheld Mode, Tabletop Mode en 3D Mode.

Lucas

4 jan 24 om 08:36

#12548‍

643 XP | 124 comments

Hoop dat dit ook zo is. Ben nog echt niet uitgekeken op mijn Switch en de handigheid van handheld en console. Het zal mogelijk een flop worden vergeleken de eerste switch, maar dat zal Nintendo dan al verwachten. Dan kunnen ze daarna hun games weer op de volgende console uitbrengen.