SUDA51: "Ik wil een vergeten Nintendo-klassieker nieuw leven inblazen"

  • Nieuws

  • 18 sep 21 om 08:59

  • Rik

  • 2

Nintendolife.com publiceerde onlangs een interview met No More Heroes-ontwikkelaar SUDA51 (53). Hierin werd hem gevraagd voor welke Nintendo-serie hij een nieuwe game zou willen maken. Als het aan SUDA51 ligt, zou hij een nieuwe versie van een vergeten NES-klassieker maken.

Het gaat om de NES-game Nazo no Murasame Jō (vertaald: ‘Het mysterieuze kasteel Murasame’). SUDA51 gaf toe dat hij misschien liever aan een Zelda-game zou werken, maar dat dat niet realistisch zou zijn:

Eerlijk gezegd zou ik heel graag aan Zelda werken maar ik weet dat dat niet okay is. Diep van binnen weet ik gewoon dat het niet aan mij is om een Zelda-game te maken, weet je? Dat zou niet in orde zijn.

Maar ik heb er eerder over nagedacht en er is een game die ik zou willen maken als ik een Nintendo IP mocht maken zoals ik dat wil, en dat is Nazo no Murasame Jō (‘Het mysterieuze kasteel Murasame’). Dit was een game van Human, het bedrijf waar ik mijn carrière begon voordat ik bij Grasshopper werkte. Ik heb altijd een speciaal plekje in mijn hart gehad voor deze game en zou er graag naar willen terugkeren.

De boxart van Nazo no Murasame Jō

Nazo no Murasame Jō kwam in 1986 uit in Japan, pas in 2014 kwam de game via de Virtual Console op de 3DS beschikbaar in het Westen. Hoofdrolspeler is de leerling-samurai Takamaru die zowel het kasteel Murasame als de kastelen van vijf gebrainwashte Daimyo’s moet heroveren op een alien. Deze basis sluit inderdaad goed aan bij de stijl van SUDA51. Hoewel Murasame het al 35 jaar lang zonder vervolg moet stellen duikt de game toch om de zoveel tijd op: de minigame Takamaru’s Ninja Castle in Nintendo Land (2012) voor de Wii U was gebaseerd op Murasame. Ook Bayonetta-regisseur Hideki Kamiya heeft in het verleden de wens uitgesproken om een vervolg op Murasame te maken.

Murasame maakte gebruik van dezelfde engine als de eerste Legend of Zelda

Zie jij een nieuwe versie van Nazo no Murasame Jō wel zitten? En zo ja, zie je liever SUDA51 of Kamiya aan de game werken? Laat het ons weten in de comments.

Bron:

Like dit bericht:

Recente artikelen

Gerucht: Xbox brengt handheldconcurrent uit voor Nintendo Switch

4

Nieuws Gerucht: Xbox brengt handheldconcurrent uit voor Nintendo Switch

28-03-2024

0

Thijmen

SpongeBob SquarePants: The Cosmic Shake aangekondigd

2

Nieuws SpongeBob SquarePants: The Cosmic Shake aangekondigd

18-09-2021

1

Rik

Capcom Collab 4 brengt Rush uit Mega Man 11 naar Monster Hunter Rise

2

Nieuws Capcom Collab 4 brengt Rush uit Mega Man 11 naar Monster Hunter Rise

17-09-2021

2

Martijn

Discussieer met ons mee! 2

rob1N

19 sep 21 om 08:23

#1504‍

5343 XP | 1029 comments

Captain Falcon: Am I a joke to you? -_-'

Rik

20 sep 21 om 01:32

#1506‍

4649 XP | 664 comments

Dat het antwoord op die vraag keihard 'ja' is zou ondertussen toch geen verrassing meer moeten zijn. Toch denk ik dat het qua stijl van SUDA51 (of Kamiya) inderdaad een betere keuze zou zijn om deze IP te pakken ipv F-ZERO.