Suda51: "Het zou erg cool zijn om te werken aan Nintendo IP's"

  • Nieuws

  • 22 okt 21 om 19:12

  • Robin

  • 1

In een recentelijk interview met VGC kwam naar voren dat Goichi ‘Suda 51’ Suda werken met Nintendo IP’s wel ziet zitten.

Suda heeft net zijn werk aan No More Heroes 3 afgerond. In een interview met VGC geeft hij nu aan dat hij graag met Nintendo zou willen samenwerken om oudere IP’s nieuw leven in te blazen. Het is niet de eerste keer dat de ontwikkelaar een dergelijk idee heeft.

Vorige publiceerde NintendoLife een interview met Suda waarin hij aangaf graag een nieuwe versie van de game Nazo no Murasame Jō (vertaald: ‘Het mysterieuze kasteel Murasame’) te maken.

“Het zou erg cool zijn om te werken aan oudere Nintendo IP’s. Zeker IP’s die al een langere tijd inactief zijn geweest. Mocht ik een reboot of remake kunnen maken wil ik dat samen met Nintendo doen. Ook om alle gamers in de wereld te verrassen. Maar momenteel zijn er geen concrete plannen dat dit zal gebeuren, maar ik sta hier zeker voor open”

De toekomst van GrassHopper

Suda geeft aan dat hij net is begonnen met de pre-productie van een nieuw project. Grasshopper, Suda’s game studio, is in de laatste jaren op kleinere schaal verder gegaan. Dit gezien de breuk tussen Grasshopper en moederbedrijf GunHo.

“In de komende 10 jaar willen we graag drie nieuwe titels uitbrengen, drie nieuwe IP’s. Ik denk dat ze uiteindelijk het niveau van AA gaan krijgen. AA als in de grootte van de games en het core team zal ook vrij compact zijn. Maar mocht er een interessante kans voorbij komen kan ik altijd een beetje van mijn plan afwijken.”

Kort na het interview met VGC heeft Grasshopper een statement gegeven dat ze nu verder gaan onder NetEase Group.

Welke Nintendo IP zouden jullie graag in de handen van Grasshopper en SUDA51 willen zien? En wat vinden jullie ervan dat Grasshopper nu gaat samenwerken met NetEase?

Bron:

Like dit bericht:

Recente artikelen

Ecologisch simulatiespel Imagine Earth komt naar de Switch

0

Nieuws Ecologisch simulatiespel Imagine Earth komt naar de Switch

19-04-2024

1

Dennis

Rockstar deelt verbeteringen en Switch-toevoegingen GTA: The Trilogy

4

Nieuws Rockstar deelt verbeteringen en Switch-toevoegingen GTA: The Trilogy

23-10-2021

4

Erik

GTA The Trilogy - The Definitive Edition

9

Nieuws De eerste beelden en pre-orders Grand Theft Auto: The Trilogy - The Definitive Edition nu beschikbaar

22-10-2021

3

Sam

Discussieer met ons mee! 1

rob1N

22 okt 21 om 20:06

#2159‍

5393 XP | 1039 comments

Van mij mogen ze F-Zero nieuw leven inblazen! Schijt aan of Nintendo het vernieuwend genoeg vindt. Het hoeft niet altijd innovatief en nieuw te zijn, zeker bij racegames hoeft dat niet. F-Zero GX had op zich een grappige verhaallijn... Zo'n kleine adventure mode zou leuk zijn maar is niet eens een echte must. Gewoon een F-Zero met leipe graphics, dat is het enige dat ik graag zie =P