Studio Vanpool (Dillon’s Rolling Western) sluit deuren

  • Nieuws

  • 1 jun 23 om 16:47

  • Rik

De game-ontwikkelaar Vanpool heeft de deuren gesloten. Op de officiële website staat nu een bericht dat het bedrijf per 31 mei 2023 is opgeheven.

Vanpool stond vooral bekend om titel die het voor Nintendo maakte. Vanpool maakte zelfstandig games, maar ondersteunde ook grotere projecten van Nintendo. Van de eigen titels is de Dillon’s Rolling Western-serie op de 3DS (Dillon’s Rolling Western, The Last Ranger & Dillon’s Dead-Heat Breakers) het meest bekend. Als ondersteunende studio leverde Vanpool voornamelijk extra mankracht aan HAL Laboratories voor de recente Kirby-games (waaronder het bekroonde Kirby & de Vergeten Wereld en Kirby’s Return to Dream Land Deluxe).

Dillon’s Dead-Heat Breakers (3DS, 2018)

Vanpool heeft geen reden gegeven voor de sluiting. In het bericht op de website staat dat de studio vanwege ‘verscheidene redenen’ gesloten is. Vanpool werd opgericht in 1999 en was gesitueerd in Tokio, Japan.

Heb jij ooit een game van Vanpool gespeeld? Laat het ons weten in de comments!

Like dit bericht:

Over Rik

Rik is het typische gevolg van Satoru Iwata's Blue Ocean strategy: sinds Pokémon Diamond op de DS is hij verslingerd aan (Nintendo) games. Bij voorkeur speelt Rik games met grote werelden waar hij uren in kan verdwalen. Ook is Rik onze specialist op het gebied van Super Nintendo World en Nintendo's andere avonturen in de pretparkwereld.

Lees meer over Rik

Recente artikelen

Muziek Xenoblade 2’s Torna DLC geïnspireerd op film Whiplash

0

Nieuws Muziek Xenoblade 2's Torna DLC geïnspireerd op film Whiplash

02-10-2023

2

Karlijn

Tweeënhalf jaar cel geëist tegen Sonic-bedenker

3

Nieuws Tweeënhalf jaar cel geëist tegen Sonic-bedenker

01-06-2023

3

Rik

VS: Man berooft winkel met Duck Hunt Zapper

1

Nieuws VS: Man berooft winkel met Duck Hunt Zapper

01-06-2023

3

Rik

Discussieer met ons mee! 1

Dennis

2 jun 23 om 11:08

#10105‍

745 XP | 73 comments

Jammer en ook wel vreemd, de twee Kirby-games hebben het toch zeker niet verkeerd gedaan. En met Dillon heeft de studio laten zien dat ze best creatief zijn. Het was slim geweest van Nintendo om deze studio op te kopen. Wie weet hebben ze wat van het personeel overgenomen, er leek genoeg talent te zitten!