Stardew Valley-maker deelt nieuw project: Haunted Chocolatier

  • Nieuws

  • 22 okt 21 om 09:21

  • Kitty

  • 4

ConcernedApe, het eenmansteam achter Stardew Valley, heeft de eerste beelden gedeeld van een nieuw project waar hij aan bezig is: Haunted Chocolatier. 

In zijn nieuwe project speel je als een chocolatier die in een spookkasteel woont. Om goed te gedijen in je nieuwe rol, moet je zeldzame ingrediënten verzamelen, heerlijke chocolaatjes maken en ze verkopen in een chocoladewinkel. Net als Stardew Valley is Haunted Chocolatier een “stadsspel”, waarin je naar een nieuwe stad verhuist en een nieuwe manier van leven uitprobeert. Je leert de inwoners van de stad kennen, bereikt je doelen en boekt op allerlei manieren vooruitgang. Haunted Chocolatier is echter meer een actie-RPG vergeleken met Stardew Valley. In de eerste gameplay-beelden zie je hoe je je winkel kunt inrichten en maak je kennis met een paar van je toekomstige dorpsgenoten en love interests:

Op zijn officiële website deelt Barone (ConcernedApe) een uitgebreidere visie op zijn project (vertaald):

In Stardew Valley lag de nadruk meer op de bescheidenheid: leven van het land, voedsel verbouwen en contact maken met de mensen en de natuur om je heen. Maar met mijn volgende spel wilde ik meer fantastische mogelijkheden verkennen… ervaringen die je verder brengen dan het gewone. Dat is waar magische spookchocolade om de hoek komt kijken.

Chocolade vertegenwoordigt datgene wat verrukkelijk is. Het spookkasteel staat voor de aantrekkingskracht van het onbekende. De geesten staan voor de afdruk van het verleden. Al deze dingen zijn belangrijk. Denk echter geen moment dat dit spel, omdat het over spoken in een spookkasteel gaat, een slecht of negatief spel is. Integendeel, het is mijn bedoeling dat dit spel positief, opbeurend en levensbevestigend is. Maar als Stardew Valley vooral de energie van de zon kanaliseert, dan kanaliseert Haunted Chocolatier de energie van de maan. Beide zijn van vitaal belang.

Belangrijker dan dat alles, is dat ik gewoon een leuk spel wil maken.

Misschien krab je je nu wel op je hoofd en vraag je je af wat voor soort spel dit is. Ik weet niet hoe ik het het beste kan omschrijven. Het ontwikkelt zich organisch terwijl ik het ontwikkel, dus ik weet niet zeker waar het heen zal gaan. Maar in de kern bestaat het spel uit het verzamelen van ingrediënten, het maken van chocolade en het runnen van een chocoladewinkel. Natuurlijk zit er nog veel meer in het spel, maar ik wil er in dit vroege stadium nog niet te diep op ingaan, deels omdat ik niet vast wil zitten aan een bepaald concept van wat het spel is.

Voorlopig is alleen de pc-versie bevestigd, maar de console-versies zouden daarop moeten volgen. Een releasedate is er voor alle versies nog niet. Raak je enthousiast van de eerste beelden? Deel het in de comments!

Bron:

Like dit bericht:

Recente artikelen

WayForward en Atari brengen Yars Rising naar Switch

0

Media WayForward en Atari brengen Yars Rising naar Switch

18-04-2024

1

Dennis

Hot Wheels: Unleashed – Trackmania met razendsnelle autootjes

3

Review Hot Wheels: Unleashed - Trackmania met razendsnelle autootjes

22-10-2021

0

Erik

Betaalde ‘Day One DLC’ voor Shin Megami Tensei V

1

Nieuws Betaalde 'Day One DLC' voor Shin Megami Tensei V

22-10-2021

0

Rik

Discussieer met ons mee! 4

Dre

22 okt 21 om 09:23

#2142‍

2692 XP | 217 comments

Ik kijk nu al uit naar dit spel!

Yosher

22 okt 21 om 09:43

#2143‍

5852 XP | 1084 comments

Weet nog niet of ik deze ga halen maar ik vind de tekenstijl wel echt mooi. 

Erik

22 okt 21 om 11:46

#2144‍

4901 XP | 354 comments

Leuk dat 'ie voor de Stardew Valley-stijl heeft gekozen.

Waliwal

22 okt 21 om 15:20

#2145‍

345 XP | 64 comments

SV is een van mijn meestgespeelde Switch games. Kan niet wachten tot deze game uit komt.