Square Enix 'raadt Balan Wonderworld met vertrouwen aan'

  • Nieuws

  • 15 mei 22 om 16:07

  • Rik

  • 2

Een opvallende uitspraak van Square Enix: het bedrijf zegt de game Balan Wonderworld met vertrouwen aan te raden. Deze uitspraak volgde echter op het bevestigen dat ze in een rechtszaak zijn verwikkeld met bedenker Yuji Naka én vernietigende reviews.

Balan Wonderworld had zo veel potentie bij de onthulling. De bedenker van Sonic the Hegdehog kwam met een gloednieuwe 3D platformer die vol toeters en bellen werd gepresenteerd. Aan het eind van de rit kreeg de game echter de dubieuze eretitel van ‘slechtst beoordeelde Switch-game van 2021′. Bedenker Yuji Naka verliet Square Enix vlak na de teleurstellende release. Of dat dachten we op dat moment ten minste. Achteraf bleek dat Naka al zes maanden voor het afronden van het project verwijderd was als director. Ook mocht hij hier niet publiekelijk over praten. Yuji Naka daagde Square Enix om deze reden voor de rechter. Ook gaf hij Square Enix de schuld van de slechte staat waarin Balan Wonderworld uitkwam. Volgens hem was de game vele malen beter geweest als hij ook de laatste zes maanden aan het project had mogen schaven en had de release uitgesteld moeten worden.

Tijdens de vragensessie na de presentatie van de kwartaalcijfers van Square Enix wilde een aandeelhouder meer weten over de situatie rondom Balan Wonderworld. Square Enix gaf echter een ontwijkend antwoord en deelde geen details. Wel erkende het bedrijf voor het eerst publiekelijk dat ze zijn aangeklaagd door hun oud-werknemer. Ook benadrukten ze dat Square Enix Balan Wonderworld met vertrouwen aanraadt. N1-UP daarentegen raadt de game met vertrouwen af: Onze Ness worstelde zich een weg door de game die zij ‘wonderbaarlijk slecht’ noemde in haar review. Balan Wonderworld kreeg slechts een schamele 4 van haar.

Heb jij Balan Wonderworld gespeeld of vermaak jij je meer met de soap die nu rond het project speelt? Laat het ons weten in de comments!

Like dit bericht:

Over Rik

Rik is het typische gevolg van Satoru Iwata's Blue Ocean strategy: sinds Pokémon Diamond op de DS is hij verslingerd aan (Nintendo) games. Bij voorkeur speelt Rik games met grote werelden waar hij uren in kan verdwalen. Ook is Rik onze specialist op het gebied van Super Nintendo World en Nintendo's andere avonturen in de pretparkwereld.

Lees meer over Rik

Recente artikelen

Teenage Mutant Ninja Turles als roguelike in TMNT: Splintered Fate

0

Nieuws Teenage Mutant Ninja Turles als roguelike in TMNT: Splintered Fate

20-04-2024

0

Martijn

Alle telgen uit de Nintendo Switch-familie

5

Nieuws Analist voorspelt: Switch 2 in 2024, origineel wordt best verkochte console aller tijden

15-05-2022

4

Rik

Nintendo Switch beter verkocht dan PlayStation 4 in Verenigde Staten

1

Nieuws Nintendo Switch beter verkocht dan PlayStation 4 in Verenigde Staten

15-05-2022

6

Icelos

Discussieer met ons mee! 2

Monokuma

15 mei 22 om 19:12

#4926‍

807 XP | 137 comments

Lef.

Yosher

15 mei 22 om 20:52

#4931‍

5858 XP | 1085 comments

Ik raad hem ook aan! Een hele mooie game om je nieuwe moker op uit te proberen...