Square Enix krijgt mogelijk nieuwe CEO

  • Nieuws

  • 5 mrt 23 om 22:36

  • Robin

  • 0

De huidige CEO van Square Enix: Yosuke Matsuda zal wordt mogelijk vervangen door Takashi Kiryu.

Een motie om de huidige CEO van Square Enix: Yosuke Matsuda te vervangen zal hoogstwaarschijnlijk in juni gebeuren. Matsuda is al enkele jaren het hoofd van Square Enix die een hobbelige periode is ingegaan. Zo verkocht Square Enix hun westerse takken en hadden ze verschillende games die geen succes hadden zoals Marvel’s Avengers en het meer recente Forspoken. Takashi Kiryu maakt sinds 2020 deel uit van Square Enix en lijkt dus een frisse wind te zijn voor het bedrijf. Ook bracht het bedrijf ook toffe producten; zo werd onder Matsuda onder andere het HD-2D concept geintroduceerd waar de Nintendo Switch recentelijk nog een nieuwe deel van heeft ontvangen: Octopath Traveler II. Deze games werden allemaal in prachtige HD 16-bit-achtige graphics getoond. Ook kreeg de Nintendo Switch Octopath Traveler, Triangle Strategy en een remake van LIVE A LIVE in deze stijl.

Prachtige HD-2D graphics!

Square Enix bracht het volgende statement naar buiten omtrent de verandering:

Onder de snelle verandering van de zakelijke omgeving rond de entertainmentindustrie is de voorgestelde verandering bedoeld om het managementteam opnieuw vorm te geven met het doel om steeds veranderende technologische innovaties toe te passen en de creativiteit van de groep [Square Enix] te maximaliseren om nog meer entertainment te leveren aan haar klanten over de hele wereld (vertaald)

Of het bedrijf uiteindelijk hierdoor minder op NFT en blockchain zal focussen, is nog maar de vraag. Kiryu, de mogelijke opvolger, heeft voor zijn Square Enix tijd gewerkt bij een technologie bedrijf dat blockchain en web3 onderzocht. Web3 is een idee voor een nieuwe iteratie van het World Wide Web waarin concepten als decentralisatie, blockchain-technologieën en token-based economics zijn opgenomen.

Wat vind jij van deze mogelijke veranderingen binnen Square Enix? Laat het ons weten in de comments!

Dit bleef wel kippenvel!

Bron: Square Enix

Like dit bericht:

Over Robin

Sinds de NES is Robin actief in het gamen. Zijn eerste console was dan een SNES die hij van Sinterklaas kreeg en waar hij erg druk was met Lufia II: Rise of the Sinistrals. Nu kan je hem blij maken met o.a Monster Hunter, Fire Emblem en Xenoblade. Ook hoopt hij elke dag stilletjes dat Golden Sun terug komt.

Lees meer over Robin

Recente artikelen

Lanceertrailer voor Square Enix RPG SaGa Emerald Beyond

0

Media Lanceertrailer voor Square Enix RPG SaGa Emerald Beyond

26-04-2024

1

Jeroen

Wii U Splatoon en Mario Kart 8 servers offline

2

Nieuws Wii U Splatoon en Mario Kart 8 servers offline

05-03-2023

3

Thijmen

NSO: Metroid Prime Remastered-iconen nu beschikbaar

3

Nieuws NSO: Metroid Prime Remastered-iconen nu beschikbaar

05-03-2023

5

Robin

Reageer als eerste!