Square Enix: Japanse markt te klein, wereldwijd publiek krijgt prioriteit

  • Nieuws

  • 29 okt 22 om 17:34

  • Rik

  • 3

In hun Annual Report 2022 heeft Square Enix aan hun aandeelhouders laten weten dat ze zich niet langer richten op de Japanse videogame-markt. Overzeese releases krijgen tegenwoordig prioriteit van de Japanse game-gigant.

Square Enix volgt hiermee de trend die ook Playstation-fabrikant Sony de laatste jaren heeft ingezet. Naast een sterk vergrijzende en slinkende bevolking, werkt ook de grote voorkeur van de Japanse gamer voor mobiele games AAA-ontwikkelaars als Square Enix tegen. Games voor smartdevices en de Nintendo Switch doen het vele malen beter dan moderne cinematische games voor PC of thuisconsoles in het land van de rijzende zon.

Yosuke Matsuda, die de titel Square Enix President and Representative Director draagt, zei het volgende in het Annual Raport (vertaald):

Voor bedrijven die voornamelijk op de Japanse markt concurreren, is het moeilijk om een grote groei in de game-industrie te bereiken, gezien de vergrijzing van de Japanse bevolking. Daarom is het voor ons bedrijf van cruciaal belang dat wij succesvolle titels produceren die de internationale markt aanspreken, die zowel qua klanten als verkoopcijfers een grotere omvang heeft. Met andere woorden, de Japanse markt is niet langer voldoende om een winstniveau te bereiken dat ons in staat stelt onze ontwikkelingsinvesteringen terug te verdienen en winst te maken, en daarom moeten wij onze ontwikkelingsinspanningen benaderen vanuit de veronderstelling dat wij op de wereldmarkt moeten slagen.

Met de groeiende focus op de Westerse markt in het achterhoofd is het vreemd te noemen dat Square Enix eerder dit jaar juist hun Westerse studios heeft afgestoten. Square Enix staat hoofdzakelijk bekend om grote JRPG-series als Final Fantasy, Kingdom Hearts en Dragon Quest. Nieuwe delen zullen dus expliciet ontwikkeld worden met aandacht voor het buitenlandse publiek. Voor Nintendo-fans zal Square Enix vooral bekend staan als het bedrijf achter Team Asano, onder andere verantwoordelijk voor Bravely Default en HD-2D games zoals Octopath TravelerTriangle Strategy en LIVE A LIVE.

Vind jij het een goede ontwikkeling dat Square Enix steeds meer rekening gaat houden met Westerse smaken, of ben jij juist fan van games met een typisch Japans sausje? Laat het ons weten in de comments!

Bron: Square Enix

Like dit bericht:

Over Rik

Rik is het typische gevolg van Satoru Iwata's Blue Ocean strategy: sinds Pokémon Diamond op de DS is hij verslingerd aan (Nintendo) games. Bij voorkeur speelt Rik games met grote werelden waar hij uren in kan verdwalen. Ook is Rik onze specialist op het gebied van Super Nintendo World en Nintendo's andere avonturen in de pretparkwereld.

Lees meer over Rik

Recente artikelen

Lanceertrailer voor Square Enix RPG SaGa Emerald Beyond

0

Media Lanceertrailer voor Square Enix RPG SaGa Emerald Beyond

26-04-2024

1

Jeroen

Taiko no Tatsujin: Rhythm Festival – Een middelmatig feestje

0

Review Taiko no Tatsujin: Rhythm Festival – Een middelmatig feestje

30-10-2022

4

Ness

Wat spelen jullie dit weekend? [29 oktober]

8

Nieuws Wat spelen jullie dit weekend? [29 oktober]

29-10-2022

11

Erik

Discussieer met ons mee! 3

Fl@ppy

29 okt 22 om 20:01

#7327‍

2786 XP | 539 comments

Zolang de titels maar niet te veel verwesteren.

charlie1

30 okt 22 om 17:55

#7331‍

86 XP | 16 comments

Square enix, is dat niet het bedrijf day yamauchi San voor 10 jaar had verbannen.

zolang Nintendo het goed doet is dit het belangrijkste voor mij.

Zool

1 nov 22 om 10:39

#7346‍

1938 XP | 364 comments

Grappig… de suckers hebben net hun westerse tak verkocht…. lekker inzicht weer.