Splatoon 3 Side Order DLC bevat compleet nieuwe gameplay

  • Nieuws

  • 17 jun 23 om 10:24

  • Icelos

In een interview met Famitsu hebben Splatoon 3 ontwikkelaars, zoals director Hisashi Nogami, gesproken over de aankomende downloadbare content.

In het Japanse magazine Famitsu is een interview gepubliceerd over de downloadbare content van Splatoon 3: Side Order. Er is nog niet veel informatie bekendgemaakt over deze additionele content, maar we weten nu wel dat deze DLC compleet nieuwe gameplay zal introduceren. In het interview met Hisashi Nogami – Director van Splatoon 3 – werd het volgende besproken (vertaald):

In de trailer van Side Order, de tweede wave van de expension pass, zien we een glimps van Off the Hook en Octolingen correct?

Hisashi Nogami: Inderdaad! Zoals iedereen wel geraden heeft, deze twee maken wederom een verschijning in de downloadbare content. We kunnen helaas nog niet alle informatie geven, maar het wordt een totaal nieuw verhaal waar popband Off the Hook onderdeel van is. We hebben ook plannen om de gameplay totaal te vernieuwen, kijk hier zeker naar uit!

Famitsu: Ik vroeg me af of dit de wereld is als Order de laatste Splat Fest had gewonnen.

Seita Inoue: Dat klopt! We hadden dit op het begin niet bepaald, maar toen we eenmaal bezig waren met de Expansion Pass, leek het ons interessant om een wereld te maken waar team order gewonnen heeft.”

Als laatste wordt er in het interview nog gesproken over de eerste wave van de Expansion Pass, dit was enkel Inkopolis, de HUB van Splatoon 1. Hierover werd gezegd dat ze express kleine details hebben gewijzigd, dit om mensen het gevoel te geven alsof ze terugkomen bij hun geboortestad na er meerdere jaren weg te zijn geweest. Dat geeft een gevoel van herkenning, nostalgie en verbazing om de vernieuwingen die je gemist hebt.

Splatoon 3 kwam op 9 september 2022 uit voor de Nintendo Switch. Wanneer de tweede golf aan content voor de Expansion Pass verschijnt, is vooralsnog niet bekend.

Bron: Nintendo Everything

Like dit bericht:

Over de redacteur

Icelos is al ruim tien jaar werkzaam voor N1ntendo en N1-Up. Groot fan van de Metroid-serie, Kaizo Mario-expert, Donkey Kong Country-liefhebber en uiteraard groot fan van de Open World Zelda-spellen. Icelos is met enige regelmaat te vinden bij de Podcast en in het Koopacafé. De top tien meest gespeelde spellen op Icelos’ Switch bestaan uit: Breath of the Wild, Mario Maker 2, Tears of the Kingdom, Splatoon 3, Pokémon Shield, Metroid Dread, Fire Emblem: Three Houses, Civilization 6, Pokémon Scarlet, en Ring Fit Adventure.

Lees meer over Icelos

Recente artikelen

Nickelodeon All-Star Brawl 2 zet Danny Phantom’s Ember centraal

0

Nieuws Nickelodeon All-Star Brawl 2 zet Danny Phantom's Ember centraal

03-10-2023

0

Thijmen

Wat speel je dit weekend? [17 juni] 

4

Special Wat speel je dit weekend? [17 juni] 

17-06-2023

3

Erik

Vang Great Tusk en Iron Treads in Tera Raid Scarlet & Violet

0

Nieuws Vang Great Tusk en Iron Treads in Tera Raid Scarlet & Violet

17-06-2023

2

Dennis

Discussieer met ons mee! 3

ZenigameDirect

17 jun 23 om 12:03

#10282‍

159 XP | 26 comments

Heel interessant. Ik ben benieuwd hoe ze de gameplaymechanieken van Splatoon zullen vernieuwen. Denk dat er nog een hoop mogelijk is! Ook goed om te weten dat Side Order inderdaad de wereld zou zijn als Team Order had gewonnen, zoals al gespeculeerd werd. 

Yosher

18 jun 23 om 21:28

#10292‍

5096 XP | 946 comments

Zal mij benieuwen. Niet alleen naar deze schijnbaar nieuwe gameplay, maar ook of ze dit op een of andere manier de multiplayer in brengen.

Tamadachi

21 jun 23 om 13:39

#10341‍

4382 XP | 580 comments

Zeer interessant dat hiermee het officiëel is dat de Side Order DLC voor Splatoon 3 draait om wereld zoals het eruit zou hebben gezien als tema order het laatste Splatfest van Splatoon 2 had gewonnen maar ik ben het meest benieuwd wat er in de tussentijd is veranderd met de band Off the Hook. Doordat er gesproken wordt over nieuwe gameplay kijk ik al uit naar meer details in de volgende Nintendo Direct.