Splatoon 3 launch day patch nu beschikbaar

  • Nieuws

  • 8 sep 22 om 16:08

  • Rik

  • 3

Splatoon 3 komt morgen pas uit, maar de launch day patch staat vandaag al online. Geluksvogels die de game een dag te vroeg in handen hebben kunnen de game dus al updaten. Het gaat om versie 1.1.0 van de game.

De grootste aanpassing van de patch is, dat het de online-modi van Splatoon 3 activeert. De vanilla versie van de game heeft alle functies waar een internet-verbinding voor nodig is namelijk niet geactiveerd staan. Daarnaast zijn er een aantal kleine aanpassingen doorgevoerd in Hero Mode (de verhaalmodus van Splatoon 3):

  • Het uiterlijk van Cap’n Cuttlefish (Kaptein Kraak) kan worden aangepast in het schetsboek dat te vinden is in de Crater tent.
  • Ook wanneer je progressie hebt gemaakt in het verhaal, kun je terugkeren naar de Crater. Dit doe je door in het kamp de knuffel Zapfish te selecteren en te kiezen voor ‘Remember the Crater’.
  • Photo Mode is beschikbaar in Hero Mode (beperkt aantal locaties).

De hype trein naar Splatsville staat klaar voor vertrek!

Updaten naar versie 1.1.0 is noodzakelijk voor wie een fysiek exemplaar van Splatoon 3 heeft gekocht en voor mensen die een digitale voorbestelling hebben geplaatst in de Nintendo eShop. Wie Splatoon 3 morgen digitaal aanschaft, zal automatisch de meest recente versie van de game downloaden en hoeft niet te updaten.

Splatoon 3 komt 9 september uit voor de Nintendo Switch.

Heb jij je exemplaar van Splatoon 3 al te pakken? Laat het ons weten in de comments!

Like dit bericht:

Over Rik

Rik is het typische gevolg van Satoru Iwata's Blue Ocean strategy: sinds Pokémon Diamond op de DS is hij verslingerd aan (Nintendo) games. Bij voorkeur speelt Rik games met grote werelden waar hij uren in kan verdwalen. Ook is Rik onze specialist op het gebied van Super Nintendo World en Nintendo's andere avonturen in de pretparkwereld.

Lees meer over Rik

Recente artikelen

Wat speel je dit weekend? [18 mei] 

1

Special Wat speel je dit weekend? [18 mei] 

18-05-2024

3

Erik

Fan Friday: ‘Splatoon Island’ mobile game (demo)

0

Special Fan Friday: 'Splatoon Island' mobile game (demo)

09-09-2022

4

Rik

De drie amiibo naar Splatoon 3 komen in de winter van 2022

5

Nieuws Dit zijn alle amiibo-bonussen in Splatoon 3

08-09-2022

2

Rik

Discussieer met ons mee! 3

Zool

8 sep 22 om 20:55

#6612‍

1981 XP | 372 comments

Slechte ontwikkelingen die launchday patches. Jouw cart is dus vanaf minuut 1 al niet compleet…

Rik

8 sep 22 om 21:14

#6613‍

4733 XP | 671 comments

In principe ben ik het met je eens, maar op zich vind ik het bij Nintendo nog meevallen de laatste tijd. Bij de laatste twee grote releases (Xenoblade 3 en Splatoon 3) zijn er slechts minieme schoonheidsfoutjes die worden weggewerkt door de patch. De hoofdmoot is steeds het beschikbaar maken van content die online wordt aangeboden (de DLC-pas voor Xenoblade, de online modi van Splatoon 3).

Zaken waar je zonder internetverbinding toch niks aan hebt, dus dat daar een kleine patch voor moet worden gedownload vind ik niet zo'n groot probleem. Ik kan me zelfs voorstellen dat er dingen in-game mis zouden gaan als de game al op zoek gaat naar die content voordat de server online staat. 

Monokuma

9 sep 22 om 10:10

#6616‍

812 XP | 138 comments

Dit is te verwachten met multiplayer games die continu veranderen. Misschien dat er ooit een nieuwe oplage komt met de updates voorgeïnstalleerd?