Splatoon 3 krijgt geen regionale versies

  • Nieuws

  • 23 apr 22 om 03:23

  • Rik

  • 4

In de nasleep van de onthulling van de releasedatum voor Splatoon 3 sijpelen er langzaam nog meer nieuwtjes binnen over de titel. Zo ook het volgende: in tegenstelling tot de eerste twee delen uit de serie, krijgt Splatoon 3 geen aparte versies per regio (Japan, PAL/Europa, Amerika).

In de basis waren eerste twee delen hetzelfde waren ongeacht de regio. Toch werden de Japanse, Europese en Amerikaanse versies van Splatoon 1 en 2 achter de schermen gezien als drie verschillende games. Nintendo koos hiervoor om de Splatfest-events per regio te kunnen scheiden. Ook de matchmaking werd op deze manier per regio verdeeld (waardoor er minder vertraging zat in de verbinding tussen spelers). Dit zorgde er echter ook voor dat de beschikbare DLC gelinkt was aan een regionale versie. Wie toch een ‘buitenlands’ exemplaar had bemachtigd kon tegen matchmaking-problemen aanlopen en had beperkte keuze in de taal.

De uniforme versie van Splatoon 3 maakt dit verleden tijd. DLC zal niet meer region-locked zijn en alle talen waarin de game speelbaar is (waaronder Nederlands) zijn overal beschikbaar. Of en hoe Splatfests per regio gescheiden zullen worden, is nog onbekend. Mogelijk heeft Nintendo daar een andere oplossing voor bedacht. Matchmaking prioriteert potentiële matches uit dezelfde regio om vertragingen te voorkomen.

Deze gear kwam exclusief uit voor de Japanse versie van Splatoon 2…

Exclusieve gear

Exclusieve kleding items werden voor de eerste twee delen gedistribueerd via ‘unlock codes’. Aangezien dit een vorm van DLC was, werkten deze codes alleen voor de regio waar de actie werd gehouden. In praktijk betekende dit dat we in het Westen een aantal exclusieve outfits uit Japan zijn misgelopen. Mocht Nintendo exclusieve gear in Splatoon 3 op dezelfde manier beschikbaar maken, kunnen ook wij met de kekke Japanse outfits aan de haal gaan. Let op, dit is speculatie. Mogelijk limiteert Nintendo regionale acties op een andere manier.

Splatoon 3 komt uit op 9 september.

Kijk jij uit naar eventuele Japanse gear? Of ben jij juist bang dat regionale Splatfests voorgoed verleden tijd zijn? Laat het weten in de comments!

Bron: @oatmealdome op Twitter

Like dit bericht:

Over Rik

Rik is het typische gevolg van Satoru Iwata's Blue Ocean strategy: sinds Pokémon Diamond op de DS is hij verslingerd aan (Nintendo) games. Bij voorkeur speelt Rik games met grote werelden waar hij uren in kan verdwalen. Ook is Rik onze specialist op het gebied van Super Nintendo World en Nintendo's andere avonturen in de pretparkwereld.

Lees meer over Rik

Recente artikelen

Tales of the Shire: A The Lord of the Rings Game komt naar Switch

0

Nieuws Tales of the Shire: A The Lord of the Rings Game komt naar Switch

24-04-2024

2

Rik

Wat spelen jullie dit weekend? [23 april]

5

Special Wat spelen jullie dit weekend? [23 april]

23-04-2022

10

Erik

Nintendo deelt Nintendo Switch Sports themalied

1

Nieuws Nintendo deelt Nintendo Switch Sports themalied

22-04-2022

4

Robin

Discussieer met ons mee! 4

Apenknul

23 apr 22 om 09:09

#4650‍

3756 XP | 707 comments

Voor zover ik weet, kon ik in Splatoon 1 gewoon tegen Amerikaanse en Japanse spelers vechten. Dit was veranderd in Splatoon 2, maar ben blij dat het weer terug gedraaid wordt. Qua Gear kreeg Japan wel echt toffe spullen, dus hopelijk wij ook met Sploon 3.

Rik

23 apr 22 om 14:20

#4654‍

4693 XP | 668 comments

Dat zou best kunnen, ja... Ik twijfelde ook al een beetje of het wel zo was voor beide versies. Hoe dan ook, tegenstanders uit je eigen regio werden wel altijd geprioriteerd. 

En inderdaad, Japan kreeg vaak toffe gear dus laat die nu maar doorkomen! (in het slechtste geval via een bestelling van Spyke/Murch/wie dat dan ook regelt in Splat3)

Yosher

23 apr 22 om 14:26

#4655‍

5881 XP | 1089 comments

Ik weet dat in Japan, ze bepaalde dingen konden krijgen via codes die ze konden vinden in hun CoroCoro magazine. Dus als ze dat weer doen kunnen wij er alsnog niet aan komen, tenzij dit om één generieke code gaat en niet meerdere unieke codes voor dezelfde gear.

Rik

23 apr 22 om 14:33

#4657‍

4693 XP | 668 comments

Ik geloof dat die Corocoro-acties altijd een generieke code gebruikten, dus dat zou juist in ons voordeel moeten uitpakken. Bij de eerste twee delen was het probleem dat die codes DLC vrijspeelden die alleen voor Splatoon(2)-JP stond geprogrammeerd. Daar had je als PAL of NA-eigenaar dus niks aan, onze versies kregen wel de outfits verwerkt in de code maar nooit de optie om ze vrij te spelen.

Maar hoe ze het precies gaan doen, dat blijft natuurlijk afwachten.