Splatoon 3 heeft save data-bonussen voor Splatoon 2-spelers

  • Nieuws

  • 10-08-2022 17:44

  • Rik

1

Na de Splatoon 3 Direct van eerder vandaag, heeft Nintendo ook hun officiële website geüpdatet met meer informatie over de game. Daaruit blijkt onder andere dat spelers die save data voor Splatoon 2 hebben staan op hun Nintendo Switch, verschillende bonussen krijgen in deel 3. Het gaat om de volgende bonussen:

Iedereen die ooit Splatoon 2 heeft gespeeld krijgt drie gouden Krabbert-vergunningen (Gold Sheldon Licenses). Deze zijn om te ruilen in de game om verschillende wapens eerder te bemachtigen zonder te hoeven wachten tot je het benodigde level hebt bereikt.

Spelers met Splatoon 2 save data kunnen gelijk Chaosgevechten (Anarchy Battles) spelen. Zonder Splatoon 2 save data zul je eerst een minimumlevel moeten behalen voordat je deze stand vrijspeelt. Dit voorkomt dat spelers zonder spel-ervaring mee kunnen doen aan deze modus. Dit geldt dus niet voor wie al Splatoon 2-ervaring heeft.

De guppies worden gescheiden van de grondoorlog-veteranen in Splatoon 3!

Afhankelijk van de rang die je hebt behaald in Splatoon 2, start je in Splatoon 3 gelijk met een hogere rang. Er is dus een zekere mate van progressie-overdracht tussen beide games.

Ook bij het matchen wordt er rekening gehouden met het skill-level dat je bereikt had in Splatoon 2. Vanaf het eerste gevecht zal Splatoon 3 je gelijk matchen met speler van vergelijkbaar niveau. Dit zorgt er voor dat nieuwe instappers in de serie het niet meteen moeten opnemen tegen doorgewinterde veteranen.

Splatoon 3 is vanaf 9 september verkrijgbaar voor de Nintendo Switch. Op 27 augustus is er voor NSO-leden een gratis demo Splatfest te spelen.

Vind jij de save data bonussen de moeite waard? Of ben jij als nieuwe speler vooral opgelucht dat de ervaren spelers gelijk hun eigen matching-pool krijgen? Laat het ons weten in de comments!

Deel dit bericht:

Over Rik

Rik is het typische gevolg van Satoru Iwata's Blue Ocean strategy: sinds Pokémon Diamond op de DS is hij verslingerd aan (Nintendo) games. Bij voorkeur speelt Rik games met grote werelden waar hij uren in kan verdwalen. Ook is Rik onze specialist op het gebied van Super Nintendo World en Nintendo's andere avonturen in de pretparkwereld.

Lees meer over Rik

Recente artikelen

1

Nieuws Monster Hunter Rise: Sunbreak's Title Update 3 komt in november

05-10-2022

1

Erik

1

Nieuws Nieuwe stemactrice voor Bayonetta 3

04-10-2022

2

Jeroen

0

Nieuws Divine Harvest-event Fire Emblem Heroes roept Halloweengevoelens op

04-10-2022

1

Erik

Discussieer met ons mee!

Apenknul

10-08-2022

#6291

Dit lijkt mij wel eerlijk verdeeld. Ik weet nog dat in de Splatoon 2 testfire nieuwkomers erg moeite hadden met Splatoon 1 spelers.