Spells & Secrets aangekondigd voor de Nintendo Switch

  • Nieuws

  • 6 apr 22 om 22:52

  • Rik

  • 0

Uitgever Rokaplay en ontwikkelaar Alchemist Interactive hebben de game Spells & Secrets aangekondigd voor de Nintendo Switch. Volgens de ontwikkelaars is de game een Fantasy roguelike die plaats vindt in een moderne tovenaarsschool.

Toveracademie “Greifenstein” zal procedurally generated worden weergegeven in de game. Spelers maken hun eigen tovenaarsleerling in een uitgebreide personage editor waarmee ze Greifenstein als eerstejaarsstudent zullen verkennen. De speler zal op verschillende manieren de physics-based spreuken kunnen inzetten om puzzels en vijanden te verslaan.

De uitgever heeft de volgende omschrijving van de game gegeven in hun press kit (vertaald):

In Spells & Secrets speel je als een eerstejaars student van de magische kunsten aan de Academie van Greifenstein, een moderne tovenaarsschool. Een vreemd incident op jouw eerste dag heeft Greifenstein in beroering gebracht. Het is nu aan jou om op verkenning te gaan in het procedurally generated kasteeldomein en de school te redden!

Spelers kunnen hun eigen tovenaar maken met behulp van een diepgaande character creation, een team vormen met een vriend via lokale co-op en creatief worden met een arsenaal aan physics-based magie, door gebruik te maken van slimme combinaties van spreuken om de overhand te krijgen tegen zowel puzzels als vijanden.

Ook is er een trailer vrijgegeven van Spells & Secrets:

Kickstarter

Meer informatie kun je vinden op de recent gelanceerde Kickstarter-pagina van Spells & Secrets, die je hier kunt vinden. Op moment van schrijven is er al €19.636,- opgehaald van het streefbedrag van €20.000,-. Er zijn nog 33 dagen om de resterende €346,- op te halen. In tegenstelling tot verschillende andere Kickstarter-projecten heeft Spells & Secrets ondersteuning van een ervaren uitgever die al meerdere projecten tot een goed einde heeft gebracht. Het project is onder de naam ‘Project Magic’ al een jaar in ontwikkeling. Dit lijkt te impliceren dat Spells & Secrets ook (in afgeslankte vorm) uitgebracht zal worden als de Kickstarter niet gehaald wordt. Toch staat er nergens expliciet dat de game hoe dan ook uitkomt.

Spells & Secrets moet in kwartaal 3 of 4 van 2023 uitkomen voor de Nintendo Switch. Wie de game nu als backer ondersteunt kan de (digitale) Switch-versie voor €30,- vooruit bestellen. Hierbij zit ook een Steam Key (kwartaal 2 2023) bij inbegrepen, evenals toegang tot de Early Acces op Steam (kwartaal 3 2022), de digitale soundtrack en jouw naam in de credits.

Wie al eerder de Zweinstein-vibe wil beleven op de Nintendo Switch kan uitkijken naar de Harry Potter-game Hogwarts Legacy, die later dit jaar uitkomt.

Heeft Spells & Secrets jou al betoverd? Laat het ons weten in de comments.

Like dit bericht:

Over Rik

Rik is het typische gevolg van Satoru Iwata's Blue Ocean strategy: sinds Pokémon Diamond op de DS is hij verslingerd aan (Nintendo) games. Bij voorkeur speelt Rik games met grote werelden waar hij uren in kan verdwalen. Ook is Rik onze specialist op het gebied van Super Nintendo World en Nintendo's andere avonturen in de pretparkwereld.

Lees meer over Rik

Recente artikelen

Star Ocean: The Second Story R krijgt nieuwe moeilijkheidsgraad

0

Nieuws Star Ocean: The Second Story R krijgt nieuwe moeilijkheidsgraad

28-03-2024

0

Kitty

Nintendo Japan deelt verse screenshots Splatoon 3

1

Media Nintendo Japan deelt verse screenshots Splatoon 3

07-04-2022

2

Ness

Op 23 april is de volgende Community Day in Pikmin Bloom

1

Nieuws Op 23 april is de volgende Community Day in Pikmin Bloom

06-04-2022

1

Evelyne

Reageer als eerste!