Sonic racet zichzelf voorbij als succesvolste videogame-film

6

De verkopen van de film Sonic the Hedgehog 2 racen de opbrengsten van het eerste deel keihard voorbij! Sonic’s filmcarrière gaat als een trein, al rent de blauwe egel zelf natuurlijk nog harder.

 

Een film over Sonic the Hedgehog. Wat leek dat een onzalig en bespottelijk idee! Het hielp niet dat Sonic er in de eerste trailer bizar slecht uitzag. Toch bleek de eerste Sonic-film na een grote revisie enorm succesvol en een teken dat videogame-verfilmingen uitstekend kunnen werken! Volgens velen was het de beste op een videogame gebaseerde film aller tijden. Dat stokje is intussen echter overgenomen door het tweede deel, dat volgens SEGA zijn voorganger al sterk achter zich laat, qua recensies én verkopen.

Vlak nadat de film uitkwam, stond Sonic weer eens aan de top

Sonic de filmster

De speelfilm Sonic the Hedgehog 2 wist in zijn openingsweekend al 72 miljoen Dollar binnen te slepen. Het grootste openingsweekend voor een videogameverfilming aller tijden! Het eerste deel haalde in dezelfde tijd 58 miljoen op. Daarmee laat het die andere succesvolle videogamefilm, Detective Pikachu (54 miljoen in het openingsweekend), ver achter zich.

Intussen heeft Sonic the Hedgehog 2 zijn voorganger ook wereldwijd totaal overtroffen, met 331,64 miljoen! Het vorige record van 319,71 miljoen dollar, van de eerste film, is daarmee ruimschoots ingehaald. Daarbij zijn de opbrengsten uit Japan, waar de film in augustus pas verschijnt, nog niet meegeteld. Een ongekende prestatie dus, voor een filmreeks die een zeer slechte start leek te maken in 2020.

De laatst uitgebrachte trailer voor Sonic the Hedgehog 2

In Sonic the Hedgehog 2 probeert de slechte Dr. Robotnik (Jim Carrey) na zijn verlies in de eerste film, terug te keren naar de Aarde. Opgesloten op een vervelende paddenstoelenplaneet ontmoet hij Knuckles (Idris Elba), die hij manipuleert om tegen Sonic te vechten. Het is nu aan Sonic (Ben Schwartz) en Tails (Colleen O’Shaughnessey) om Green Hills te beschermen tegen dit gevaar. De film heeft redelijk goede recensies ontvangen. Fans konden vooral waarderen dat de film meer concepten uit de games introduceerde en de menselijke personages (met uitzondering van Dr. Robotnik) wat meer naar de achtergrond bracht, zodat Sonic écht de hoofdrol heeft in zijn eigen film.

Sonic’s toekomst

Met het succes van deze film staat Sonic weer volop in de schijnwerpers, al is het niet zozeer vanwege zijn videogames. Voor later in 2022 staat Sonic Frontiers op de planning, wat de eerstvolgende grote Sonic-game wordt. Ook kun je binnenkort de vier klassieke Mega Drive-delen opnieuw beleven, met Sonic Origins.

Korte teaser voor de Netflix animatieserie Sonic Prime

Daarnaast heeft SEGA nog meer plannen met Sonic, waaronder de Netflix-animatieserie Sonic Prime. Verder is er al een filmvervolg, Sonic the Hedgehog 3, aangekondigd en wordt gewerkt aan een serie over Knuckles, die zich afspeelt in hetzelfde universum als de speelfilms. Kortom, voorlopig is er genoeg Sonic op komst. We mogen hopen dat Mario een zelfde soort succes kan behalen met zijn opkomende animatiefilm, die onlangs is uitgesteld naar april 2023.

Heb jij Sonic the Hedgehog 2 al gezien, vond je het een leuke film of ga je hem nog kijken? Vertel het ons in de comments!

Deel dit bericht:

Over Martijn

Martijn is verslingerd aan Nintendo-games sinds de NES. Al zijn systemen staan nog steeds aangesloten, om nog met regelmaat op te spelen. Zijn favoriete games hebben meestal een enigszins retro of nostalgische achtergrond en bevatten vaak sporen van eerdere klassiekers. Soms gaan ze als serie helemaal terug tot de jaren ’80 en ’90. Binnen genres ligt zijn voorkeur vooral bij 2D- en 3D-platformers, adventures en soms een RPG. Daarnaast tekent hij graag, zowel als hobby als professioneel.

Lees meer over Martijn

Recente artikelen

0

Special Fan Friday: Nopon-plushies!

07-10-2022

1

Rik

9

Media Nintendo deelt eerste trailer The Super Mario Bros. Movie

06-10-2022

3

Erik

1

Nieuws Trailer Pokémon Scarlet & Violet toont drie onbekende Pokémon

06-10-2022

2

Evelyne

Discussieer met ons mee!

reporterdavid

08-05-2022

#4834

Tja. Zou Mario het beter doen.... hm. 

Fl@ppy

08-05-2022

#4835

Gisteren deel 1 afgekeken op netflix. Vond het matig. Kan begrijpen dat je het leuk vind als fan van de games, maar ook dat ben ik niet.

Yosher

08-05-2022

#4837

Ik heb hem gezien en al was het allemaal vrij voorspelbaar, het is wel allemaal leuk in elkaar gezet. Of het dit soort succes verdient? Weet ik niet, maar ik weet wel dat ik echt genoten heb van de film toen ik hem zag.

Wel raar dat Japan hem zo laat krijgt. Maar, hey, normaal is Japan de voorloper op dingen, dus mogen wij ook een keertje.

Martijn

09-05-2022

#4843

Heb zelf de eerste gezien op Netflix. Eigenlijk had ik al teveel spoilers gezien. Toch vond ik het op zich wel een leuke film. Niets om van op te kijken, maar verder wel amusant. Beetje zo'n onbezorgde zomerfilm, wat de tweede vast ook is. Best leuk om te kijken, dus helemaal niet slecht, zeker voor een videogame-verfilming.

Op zich ook wel benieuwd naar deel twee, die op den duur vast ook wel zijn weg naar Netflix zal vinden. Dan ga ik hem vast wel een keer kijken.

lifegiving

09-05-2022

#4850

Tbh vond ik één wel wat leuker dan twee maar het is zeker geen slechte film. Verhaallijn komt gedeeltelijk over met het originele verhaal wat leuk gedaan was. Enige probleem in Nederland is dat ze nu besloten hebben de film alleen nog in het Nederlands te draaien en niet meer Engels.. Ik mis de Jim Carry stem.. dus maar even wachten tot ik hem kan downloaden zodat ik hem toch in het Engels kan kijken!

Martijn

10-05-2022

#4857

Is altijd zo stomvervelend als ze dat doen. Zijn het vast weer hetzelfde soort stemmen, dat je in bijna iedere Disney XD- of Nickelodeon-productie hoort. Op zich niet eens zo erg, maar zie films meestal het liefst in de oorspronkelijke taal. Geef het publiek tenminste de keuze, al draait de film intussen natuurlijk al een tijdje.

Synchronisatie bij live-action vind ik daarbij nog een tikje erger. Bij een animatiefilm valt het minder op, maar het blijft toch nadoen van het origineel. Bij live-action vind ik het bijna altijd een slecht idee, ook bij kinderfilms! Snap dat Jim Carrey in het Nederlands dan toch niet zo goed werkt, juist omdat de spontaniteit dan mogelijk nogal verloren gaat of juist wordt overdreven. Klinkt ook niet, in het Nederlands. Beter maar in het Engels kijken, inderdaad. Komt vast nog wel een keer naar Netflix, zoals het eerste deel.