Sonic Origins kent Story Mode met geanimeerde cutscenes

0

In Sonic Origins zit een story mode met geanimeerde cutscenes. Het ziet er naar uit dat de Story modus alleen als Sonic te spelen is. Knuckles’ scenario is nog steeds speelbaar in de andere modus, dus hij maakt nog wel deel uit van de ervaring. 

Sonic Origins is bedoeld om de klassieke Sonic te vieren, de eerste keer dat alle vier main games van de Mega Drive/Genesis era, Sonic the Hedgehog, Sonic the Hedgehog 2, Sonic 3 & Knuckles en Sonic CD, zijn samengevoegd. De collectie komt met verschillende modus. Er is een Anniversary Modus, waarin kenmerken van de moderne Sonic Spellen inzitten, Classic Modus en een splinternieuwe Story Modus. In de Story modus zijn gloednieuwe geanimeerde cutscenes toegevoegd. Ook speel je hierin de spellen in chronologische volgorde in plaats van de volgorde van release.

Echter bevestigt Sega Azië dat je alleen als Sonic kunt spelen in de Story Mode. Dit klinkt misschien teleurstellend, maar er zit logica achter. Sonic is het enige personage wat officieel in elk van de vier spellen zat. Tails en Knuckles maken pas hun debuut in deel twee en drie, waardoor ze speelbaar waren het verhaal niet meer zou kloppen. Ook is Knuckles om een of andere reden helemaal niet speelbaar in Sonic CD. Een reden daarvoor zou kunnen zijn dat hij helemaal aangepast moeten worden om te werken in de Sonic CD levels. Tails is echter wel speelbaar in elke ander modus. Eindelijk is het mogelijk om alle lastige Chaos Emeralds te vinden zonder dat Tails roet in het eten gooit door bommen of spikes te raken. Natuurlijk kon je in Sonic 2 ook zonder Tails op pad, maar dit is gemakkelijker.

Het enige teleurstellende is Knuckles’ afwezigheid in de Story modus van het spel. Knuckles heeft zijn eigen korte verhaallijn in S3&K die zich afspeelt na Sonic’s eigen avontuur en vecht tegen een andere eindbaas dan Sonic. Dit zullen we helaas niet terugzien in Origins. Sonic Origins staat gepland om 23 juni naar de Nintendo Switch te komen.

Hadden jullie liever als Knuckles gespeeld? Laat het ons weten in de comments!

Deel dit bericht:

Over Evelyne

Evelyne is onze nieuwe redacteur bij N1-UP. Haar favoriete Nintendo-personage is Piplup van Pokémon.

Lees meer over Evelyne

Recente artikelen

1

Nieuws Monster Hunter Rise: Sunbreak's Title Update 3 komt in november

05-10-2022

1

Erik

1

Nieuws Nieuwe stemactrice voor Bayonetta 3

04-10-2022

2

Jeroen

0

Nieuws Divine Harvest-event Fire Emblem Heroes roept Halloweengevoelens op

04-10-2022

1

Erik

Reageer als eerste!