SEGA geeft geen verder uitstel voor Sonic Frontiers

De managers benadrukken nogmaals dat SEGA vertrouwen heeft in Sonic Frontiers, dus zien zij geen reden om de release verder te vertragen.

 

Er zijn geen plannen om Sonic Frontiers uit te stellen. Dat zeggen senior executive vice president Koichi Fukazawa en executive vice president Koichi Fukazawa van SEGA Sammy. Deze uitspraken werden gedaan bij een Q&A, tijdens een recente briefing over de financiële resultaten. Iemand wees erop dat de feedback voor Sonic Frontiers bij de fans nogal gemengd is en vroeg of uitstel van de lancering wordt overwogen.

De vertaalde reactie: “We overwegen op dit moment niet om de lancering uit te stellen. Binnen de communicatie met gebruikers, willen we weerspiegelen wat binnen de ontwikkelingstijdlijn past, om empathie met de gebruikers op te bouwen. De Sonic-serie is een steunpilaar, die we in de toekomst op de lange termijn zullen verkopen en ook in het volgende fiscale jaar blijven versterken.”

Blijkbaar kan niemand die blauwe egel nog afremmen…

SEGA heeft tijdens hetzelfde evenement ook gezegd, dat het hoge verwachtingen heeft van Sonic Frontiers. Deze komen ook voort uit de Sonic the Hedgehog 2-film. De eerste film stimuleerde de verkoop van eerdere Sonic-titels en Sonic als merk. Met het vervolg op de film wordt dat opnieuw verwacht, zeker omdat het tweede deel een nog grotere hit is geworden. Naast streven naar het hoogst haalbare resultaat voor de serie, streeft men er ook naar om het meeste uit de nieuwe titel te halen.

Technisch gezien heeft SEGA Sonic Frontiers eerder al vertraagd, al was dit intern, voordat het releasevenster bekend werd gemaakt. Dit was om de kwaliteit te verbeteren, volgens de ontwikkelaar. Sonic Frontiers lanceert vooralsnog dus nog steeds eind 2022, op tijd voor de feestdagen. Ben jij al enthousiast voor deze volgende grote 3D Sonic-game of zie je liever dat ze nog wat meer tijd nemen voor de ontwikkeling van Sonic Frontiers? Vertel er ons meer over, in de comments!

Like dit bericht:

Over Martijn

Martijn is verslingerd aan Nintendo-games sinds de NES. Al zijn systemen staan nog steeds aangesloten, om nog met regelmaat op te spelen. Zijn favoriete games hebben meestal een enigszins retro of nostalgische achtergrond en bevatten vaak sporen van eerdere klassiekers. Soms gaan ze als serie helemaal terug tot de jaren ’80 en ’90. Binnen genres ligt zijn voorkeur vooral bij 2D- en 3D-platformers, adventures en soms een RPG. Daarnaast tekent hij graag, zowel als hobby als professioneel.

Lees meer over Martijn

Recente artikelen

WayForward en Atari brengen Yars Rising naar Switch

0

Media WayForward en Atari brengen Yars Rising naar Switch

18-04-2024

1

Dennis

SpongeBob SquarePants: The Cosmic Shake krijgt knotsgekke gameplay-trailer

1

Media SpongeBob SquarePants: The Cosmic Shake krijgt knotsgekke gameplay-trailer

15-08-2022

1

Martijn

Waar blijft dat vervolg op Sonic Mania?

1

Column Waar blijft dat vervolg op Sonic Mania?

15-08-2022

4

Mitch

Reageer als eerste!