Slijkslag is een nieuw in-game kaartspel in Splatoon 3

  • Nieuws

  • 10-08-2022 18:05

  • Rik

4

Tijdens de Splatoon 3 Direct heeft Nintendo de nieuwe Slijkslag-spelmodus bekend gemaakt voor de game. Slijkslag (TableTurf Battle) is een digitaal kaartspel gebaseerd op grondoorlogen.

Slijkslag wordt een op een gespeeld. Spelers kunnen 150 kaarten verzamelen in Splatoon 3 en deze gebruiken om hun eigen decks samen te stellen. Elke speler start de game met een Slijkslag starter-deck. Je kunt het opnemen tegen verschillende personages uit de Splatoon-wereld, maar de minigame is ook online en lokaal te spelen. Slijkslag is speelbaar in de Slijkslagdojo, die te vinden is in Splatsville.

Bekijk de overzichtsvideo die Nintendo Nederland (met ondertiteling) online heeft geplaatst:

Zo speel je Slijkslag in Splatoon 3

Kaarten in Slijkslag zijn gebaseerd op de wapens in Splatoon 3. Elk wapen heeft zijn eigen ‘Tetris-blokje’, die je in het speelveld kunt deponeren. Je doel is, net als in Grondoorlog, om zoveel mogelijk grond te bedekken in jouw kleur. Je hebt twaalf beurten om dit voor elkaar te boksen. Hoe meer je wint, hoe meer je Slijkslag-rank stijgt.

Aan het begin van het spel trek je een hand van vier kaarten, waarna je bepaalt welke je plaatst. Hierbij houd je rekening met de vorm van het wapen en het aantal blokjes.

Goed om te weten:

  • Kaarten kunnen ook een speciaal oranje blokje hebben: omcirkel deze met inkpatronen, en je speciale aanvalsmeter wordt gevuld. Is die vol? Dan kun je een kaart over de inktpatronen van je tegenstander plaatsen en diens kleur overnemen. Het hangt van de kaart af, hoe lang het duurt voordat de speciale aanvalsmeter vol is.
  • Vergeet niet dat je je kaart kan draaien. Weet je net geen goede hoek te pakken, draai je blokje dan om!
  • Als jij een je tegenstander een inkpatroon op dezelfde plek willen leggen, worden grotere inktpatronen worden eerst geplaatst, en dan pas de kleine. Dit betekent dat de kleine de hokjes overneemt van de grote. Zijn ze precies even groot? Dan worden de overlappende blokjes grijs en kunnen deze niet meeer ingekleurd worden.
  • Sommige kaarten zijn zeldzamer dan andere. Kaarten van twee sterren bevatten een andere achtergrond, terwijl drie sterren-kaarten een glitterlaagje krijgen. Daarnaast kun je ook hoesjes voor je kaarten vrij spelen bij het behalen van een nieuwe Slijkslag-rank of door een van je level 3-rivalen dertig keer te verslaan.

Splatoon 3 is sinds 9 september 2022 verkrijgbaar voor de Nintendo Switch.

Alles dat je moet weten over Splatfests
Lijst met amiibo-bonussen in Splatoon 3
N1-UP speelt Splatoon 3 met jullie

Ga jij aan de slag met Slijkslag? Laat het ons weten in de comments!

Deel dit bericht:

Over Rik

Rik is het typische gevolg van Satoru Iwata's Blue Ocean strategy: sinds Pokémon Diamond op de DS is hij verslingerd aan (Nintendo) games. Bij voorkeur speelt Rik games met grote werelden waar hij uren in kan verdwalen. Ook is Rik onze specialist op het gebied van Super Nintendo World en Nintendo's andere avonturen in de pretparkwereld.

Lees meer over Rik

Recente artikelen

3

Livestream DonderdagStream - Let's Play Bayonetta 2 in het Koopa Café!

28-09-2022

6

Mitch

0

Nieuws Capcom Fighting Collection krijgt gratis QoL-update

28-09-2022

2

Robin

1

Nieuws Fan maakt Super Mario Bros. 5 in Super Mario Maker 2

28-09-2022

4

Robin

Discussieer met ons mee!

Apenknul

10-08-2022

#6292

Ik had hierbij zoiets van ''gaat dit populair worden?''

Het is meer dat je in Splatoon 1 een minigame had tijdens het wachten, wat in 2 veranderde in een soort dance dance revolution knoppen spelletje, maar volgens mij niet zo populier was. Maar dit is al wat uitgebreider, lijkt me. Ik gaat het zien, het is niet de grote game modi die we dachten te zien kregen.

Yosher

11-08-2022

#6296

De reden dat dat veranderd was in Splatoon 2 was volgens mij omdat een ander bedrijf blijkbaar patent heeft op het concept van een minigame tijdens het wachten van je match ofzo. Staat me tenminste iets van bij. 

Deze kaart game wordt overigens ook niet tijdens het wachten van een match gespeeld, in plaats daarvan ben je in de lobby waar je dus onder andere die training dummy's hebt. De kaart game is een volledig op zichzelf staande zij attractie. 

Apenknul

11-08-2022

#6298

De eerste wist ik niet, hoor ik nu pas, lol.

Dat tweede weet ik weer wel, het was meer dat ze iedere keer een nieuwe minigame in het spel gooien, haha. Maar dit ziet er wat uitgebreider uit.

Yosher

11-08-2022

#6299

Heb deze kaart game horen vergelijken met Dungeon Dice Monsters, dus het zou me eigenlijk niet verbazen als deze minigame vervolgens ook niet terug keert in Splatoon 4.