Shigeru Miyamoto (71) denkt nog niet aan zijn pensioen

Hoewel Miyamoto al een lange tijd voor Nintendo werkt, denkt hij er vooralsnog niet aan om met pensioen te gaan.

Vorige maand vierde Shigeru Miyamoto zijn 71e verjaardag, maar hij denkt er nog niet aan om met pensioen te gaan. Dit vertelde hij in een langer interview met het Britse dagblad, The Guardian. Hoewel Miyamoto intussen zo’n 45 jaar bij Nintendo werkt en verantwoordelijk is voor een aantal van de grootste videogamesuccessen ooit (waaronder Mario en The Legend of Zelda), denk hij nog niet aan stoppen.

Op de vraag of het pensioen voor hem al eens verleidelijk was, antwoorde Miyamoto (vertaald):

Meer nog dan aan mijn pensioen, denk ik aan de dag dat ik omval. Tegenwoordig moet je nadenken over dingen voor de komende vijf jaar, dus ik denk er wel over na aan wie ik dingen kan overdragen, mocht er toch iets gebeuren. Ik ben erg dankbaar dat er zoveel energie zit, rondom de dingen waar ik aan heb gewerkt. Dit zijn dingen die al de wereld zijn ingegaan… Ze zijn door anderen gecultiveerd, andere mensen hebben ze grootgebracht, ze geholpen te groeien, dus in die zin voel ik me niet meer zo veel eigenaar ervan.

Verder is opvallend dat Miyamoto zichzelf tegenwoordig niet meer zozeer als spelontwerper ziet, maar eerder als iemand die “unieke mogelijkheden voor Nintendo vindt”. Op zich is dat begrijpelijk, omdat hij zich de afgelopen jaren op heel andere gebieden lijkt te richten, waaronder Super Nintendo World en The Super Mario Bros. Movie.

Shigeru Miyamoto samen met Super Mario

Het langere interview ging verder onder andere over hoe Miyamoto bij Nintendo kwam, zijn benadering van videogames door de jaren heen, hoe de industrie veranderde en hoe zijn werkzaamheden steeds verder naar gebieden buiten videogames verschuiven. Via deze link kun je het volledige artikel van The Guardian lezen.

Het is moeilijk om Nintendo voor te stellen zonder Shigeru Miyamoto. Wat is jou het meeste van hem of zijn games bijgebleven, door de jaren heen? Laat het ons weten in de comments!

Bron: The Guardian

Like dit bericht:

Over Martijn

Martijn is verslingerd aan Nintendo-games sinds de NES. Al zijn systemen staan nog steeds aangesloten, om nog met regelmaat op te spelen. Zijn favoriete games hebben meestal een enigszins retro of nostalgische achtergrond en bevatten vaak sporen van eerdere klassiekers. Soms gaan ze als serie helemaal terug tot de jaren ’80 en ’90. Binnen genres ligt zijn voorkeur vooral bij 2D- en 3D-platformers, adventures en soms een RPG. Daarnaast tekent hij graag, zowel als hobby als professioneel.

Lees meer over Martijn

Recente artikelen

Ontslagronde bij Square Enix: Westerse divisies worden ‘compleet opnieuw opgebouwd’

0

Nieuws Ontslagronde bij Square Enix: Westerse divisies worden 'compleet opnieuw opgebouwd'

15-05-2024

1

Rik

Gelukkig nieuwjaar!

6

Nieuws Gelukkig nieuwjaar!

01-01-2024

7

Erik

Nintendo over speelbare personages in Super Mario Bros. Wonder

0

Nieuws Nintendo over speelbare personages in Super Mario Bros. Wonder

31-12-2023

2

Martijn

Reageer als eerste!