Sharp maakt LCD-scherm voor 'nieuwe gameconsole'

  • Nieuws

  • 11 mei 23 om 13:19

  • Icelos

Het Japanse bedrijf Sharp heeft bevestigd onderdelen te ontwikkelen voor een nieuwe gameconsole.

Sharp Corporation is een Japans techbedrijf dat in het verleden al vaker onderdelen voor Nintendo heeft gemaakt. Tijdens de meest recente financiële resultaten vergadering van Sharp heeft de CEO gesproken over de nabije toekomst. Volgens Robert Wu lanceert Sharp dit fiscale jaar een nieuw LCD-scherm voor een totaal nieuw apparaat. De CEO verklaarde (vertaald):

Ik kan niet specifiek praten over wie de klant is. Echter, we zijn betrokken bij het onderzoek- en ontwikkelingsfase van een nieuwe game console.”

Sharp is geen onbekend bedrijf voor Nintendo, ze hebben eerder het scherm geproduceerd voor de Nintendo DS en helpen bij het samenstellen van de Nintendo Switch. De kans dat deze nieuwe game console de opvolger van de Nintendo Switch is, is daarom zeker aanwezig. Dit nieuws valt vrij goed samen met de uitspraken van Furukawa van gisteren.

Wanneer verwacht jij iets officieel van Nintendo te horen over de opvolger van de Nintendo Switch?

Like dit bericht:

Over de redacteur

Icelos is al ruim tien jaar werkzaam voor N1ntendo en N1-Up. Groot fan van de Metroid-serie, Kaizo Mario-expert, Donkey Kong Country-liefhebber en uiteraard groot fan van de Open World Zelda-spellen. Icelos is met enige regelmaat te vinden bij de Podcast en in het Koopacafé. De top tien meest gespeelde spellen op Icelos’ Switch bestaan uit: Breath of the Wild, Mario Maker 2, Tears of the Kingdom, Splatoon 3, Pokémon Shield, Metroid Dread, Fire Emblem: Three Houses, Civilization 6, Pokémon Scarlet, en Ring Fit Adventure.

Lees meer over Icelos

Recente artikelen

Maker Stardew Valley deelt nieuwe update over Versie 1.6

0

Nieuws Maker Stardew Valley deelt nieuwe update over Versie 1.6

03-12-2023

1

Karina

4 ontdekkingen na mijn eerste uren in Zelda: Tears of the Kingdom

2

Special 4 ontdekkingen na mijn eerste uren in Zelda: Tears of the Kingdom

11-05-2023

7

Erik

Nintendo-enquête vraagt spelers naar verwachtingen Pikmin 4

4

Nieuws Nintendo-enquête vraagt spelers naar verwachtingen Pikmin 4

11-05-2023

4

Ness

Reageer als eerste!