SEGA-president teaset remasters en remakes voor Sonic-spellen

  • Nieuws

  • 17 jul 23 om 12:17

  • Evelyne

Yukio Sugino heeft zijn interesses gedeeld hoe hij zich wendt op remakes en reboots. De Sega president en Chief operational officer deelde dit allemaal in een interview met het Japanse blad Famitsu. Hij kreeg eerst de vraag wat opmerkelijk was afgelopen jaar. Hierop antwoordde hij dat zowel de Sonic the Hedgehog 2 film en het Sonic Frontiers spel beide even opmerkelijk zijn. Sonic Frontiers verkocht meer dan gedacht volgens Yukio.

Een fragment uit het interview(vertaald):

Natuurlijk moet ik eerst Sonic Frontiers benoemen. Doordat de vicepresident, representatieve directeur en mede Chief operational Officer van Sega Shuji Utsumi in het middelpunt was en er aan verschillende projecten tegelijk werd gewerkt, betekende dit dat Sonic groter gemaakt werd voordat het gewenste resultaat opgeleverd werd. Gelukkig begon het goed vorig jaar in april toen de film: Sonic the Hedgehog 2 uitgebracht werd in Noord-Amerika. Uiteindelijk was onze wereldwijde omzet meer dan 570 miljoen yen(ongeveer 3,6 miljoen euro). Daarna brachten we Sonic Frontiers uit en hebben we meer spellen verkocht dan we officieel gedacht hadden. Dit was alleen al hartverwarmend. Daarnaast kregen we ook veel berichten, vooral van Noord-Amerikaanse fans. Deze gaven aan dat Sonic serie de goede kant aan het opgaan is.

Later in het interview werd er nog meer gediscussieerd over Sonic. Dit kwam doordat Samba de Amigo: Party Central benoemd werd en benoemd werd als reboot. Dit is echter geen reboot. Sonic Superstars is ook geen reboot, maar er zijn wel elementen van een reboot ingestopt. Sugino gaf echter aan dat Sega nadenkt om reboots en remakes te maken naast nieuwe titels, specifiek van de Sonic The Hedgehog titels.

Hieronder is het stukje te lezen waarop Suggino antwoordde (vertaald):

Sinds een nieuwe titel van Samba de Amigo series later uitkomt, komen er nog meer reboots van oudere titels?

Persoonlijk Samba de Amigo: Party Central was nooit bedoeld als een reboot, maar een volledig nieuwe titel in de serie.Echter was de pas aangekondigde titel Sonic Superstars een terugkeer naar de tweedimensionale actie van het verleden. Hoewel het dus een nieuw spel is heeft het wel elementen van een reboot.

Dus terwijl Sonic frontiers een volledig nieuw spel is, heeft Sonic Superstars eigenlijk veel onderdelen van een reboot.

Natuurlijk moeten we nieuwe dingen proberen. We gaan echter niet nieuwe en oude titels maken voor elke serie. Dit in gedachten houdende kijken we naar wat het beste is voor elke serie. We maken hieruit besluiten met de gepaste tijd voor elke serie. Sonic is Sega’s iconische series, daardoor maken we hiervan zowel reboots, remakes en nieuwe titels.

Op welke reboot van Sonic-spellen hoop jij ? Laat het ons weten in de comments!

Sonic_knuckles_tails_

Bron: famitsu magazine

Like dit bericht:

Over Evelyne

Evelyne is onze nieuwe redacteur bij N1-UP. Haar favoriete Nintendo-personage is Piplup van Pokémon.

Lees meer over Evelyne

Recente artikelen

Nickelodeon All-Star Brawl 2 zet Danny Phantom’s Ember centraal

0

Nieuws Nickelodeon All-Star Brawl 2 zet Danny Phantom's Ember centraal

03-10-2023

0

Thijmen

Vang Rillaboom in Tera Raid-event Pokémon Scarlet & Violet

0

Nieuws Vang Rillaboom in Tera Raid-event Pokémon Scarlet & Violet

17-07-2023

2

Evelyne

Team Vanille wint Splatoon 3’s Splatfest met ijsjesthema

3

Nieuws Team Vanille wint Splatoon 3's Splatfest met ijsjesthema

17-07-2023

3

Erik

Reageer als eerste!