Retro Studios-ontwikkelaar pitchte ooit Metroid Tactics

Het lijkt erop dat de Metroid Prime series niet de enige Metroid series was waaraan gewerkt werd bij Retro studios. Youtuber Did You Know Gaming is erachter gekomen dat er nog een ander project was dat nooit uitgebracht werd.

Het concept wat intern gepitched werd door Paul Tozer, een lid van het Metroid Prime team is nooit uitgebracht. Dit project, genaamd Metroid Tactics was bedacht voor de Wii. De pitch was eind 2007 geschreven nadat het derde deel van Metroid Prime voltooid was. Metroid Tactics diende als prequel, met gebeurtenissen die ver voor de ander spellen van de Metroid series afspeelden. 

“Metroid Tactics begint bij het moment dat Samus Aran weggaat bij de Chozo die haar hebben opgevoed. Samus komt in aanraking met de mensheid en wordt een bounty hunter. Dit spel markeert de eerste ontmoeting van mensen met de ruimtepiraten en metroids. ”

“Samus moet samenwerken met een goed getrainde elite team troopers van de Galactische federatie en kleurrijke bounty hunters om de invasie van een aantal Galactische federatie tegen te gaan. Deze vinden plaats op verschillende locaties zoals Norion en de aarde, maar ook de outpost van de Space Pirates op planeet Zebes.”

Tozer beschreef Metroid tactics als een turn-based tactisch spel, zoals XCOM.

“Het is eigenlijk hetzelfde als XCOM. Het was XCOM in het Metroid universum. In plaats van dat je tegen aliens vecht, vecht je tegen ruimtepiraten, die ook aliens zijn, maar toch anders zijn.”

Hoewel Samus de hoofdpersoon is van het spel, is ze eigenlijk hetzelfde als de soldaten die je commandeert. Spelers hebben controle over één commandant, beter bekend als Justin Bailey(een referentie naar het bekende wachtwoord van de originele Metroid spel voor op de NES). Tozer voegt nog toe:

“De speler heeft de rol van galactische federatie commandant, met zelfs een naam voor hem. Ik ga de naam niet herhalen.. Stomme naam.”

Het project was speciaal voor de unieke Wii controls. Volgens Retro games werd het ook een relatief goedkoop project, doordat het veel elementen kon hergebruiken van de engine, art en animaties uit de Prime series. Dus wat is er geworden van Metroid Tactics? Enkel Paul Tozer werkte aan het project. De hogere van Reto’s hebben het afgewezen waardoor Nintendo nooit de pitch heeft gezien. De video van Did You Know Gaming gaat er dieper op in.

Zou jij Metroid Tactics willen spelen? Laat het ons weten in de comments!

Bron: youtube

Like dit bericht:

Over Evelyne

Evelyne is onze nieuwe redacteur bij N1-UP. Haar favoriete Nintendo-personage is Piplup van Pokémon.

Lees meer over Evelyne

Recente artikelen

Paper Mario: The Thousand Year Door – Vier uur genieten

0

Preview Paper Mario: The Thousand Year Door - Vier uur genieten

25-04-2024

3

Coen

Top 10 best verkopende Wii U-games in Verenigde Staten

4

Nieuws Top 10 best verkopende Wii U-games in Verenigde Staten

05-12-2022

5

Evelyne

Nieuwe The Super Mario Movie-figuren voor McDonalds in Japan

6

Nieuws Nieuwe The Super Mario Movie-figuren voor McDonalds in Japan

05-12-2022

4

Jeroen

Reageer als eerste!