Reggie: Verwacht geen nieuwe Mini-systemen van Nintendo

  • Nieuws

  • 18 jun 22 om 23:58

  • Rik

Hoewel Reggie Fils-Aime ondertussen al weer een aantal jaar weg is bij Nintendo of America, blijft hij een populair figuur binnen de gaming-community. In een recent interview met CNET werd de voormalig NoA-directeur gevraagd naar de toekomst van Nintendo mini-systemen. Reggie verwacht echter dat dit een afgesloten hoofdstuk is voor The Big N.

Zowel de NES als de SNES kregen een aantal jaar terug een mini-versie: Een kleine replica van het systeem met een compilatie van de grootste hits voorgeïnstalleerd. Sindsdien hoopt een deel van de fan-community dat latere systemen, zoals de N64 of de Game Boy, een zelfde behandeling krijgen. Op de vraag van CNET of we inderdaad zulke nieuwe mini-systemen kunnen verwachten antwoordde Regie negatief. Hij zei het volgende (vertaald):

Die initiatieven kwamen op een kritiek moment, want de Wii U had het moeilijk op de markt en de Switch was nog niet klaar voor lancering. Het waren enkele noodoplossingen die het bedrijf zag om een behoefte te vervullen vanuit een zakelijk perspectief. Ze hielpen het bedrijf ook om na te denken over hoe het een deel van deze geweldige legacy content kon leveren op een manier waar consumenten van konden genieten. Het vormde ook een beetje de basis voor de Nintendo Online-ervaring, en het aanbieden van die legacy content aan de consument.

Voormalig NoA-president Reggie Fils-Aime

Zal het terugkomen? Komen er nog andere fysieke dozen met legacy content? Ik denk het niet. Als ik één dag terug zou zijn bij Nintendo, zou ik me veel meer concentreren op: Hoe maakt het bedrijf gebruik van al zijn geweldige content, levert het de content aan de consument via die online Nintendo-ervaring? Dat doen ze ook… ze brengen wat N64-content uit, ze werken samen met andere platformhouders om wat van die legacy content uit te brengen. Maar dat is waar de kans ligt. Nintendo heeft nog altijd meer N64 content om te benutten. Ze hebben GameCube-content om te gebruiken, ze hebben Wii-content. Ik zie de toekomst van digitaal aangeleverde content aan jou, de consument, als een groeiende kans waar ik gebruik van wil blijven maken.

Zou jij een nieuw Nintendo-mini systeem kopen? En van welk systeem hoop jij dan een mini-variant te zien, met welke games? Laat het ons weten in de comments!

Bron: CNET

Like dit bericht:

Deel dit bericht:

Over Rik

Rik is het typische gevolg van Satoru Iwata's Blue Ocean strategy: sinds Pokémon Diamond op de DS is hij verslingerd aan (Nintendo) games. Bij voorkeur speelt Rik games met grote werelden waar hij uren in kan verdwalen. Ook is Rik onze specialist op het gebied van Super Nintendo World en Nintendo's andere avonturen in de pretparkwereld.

Lees meer over Rik

Recente artikelen

Stel items zelf in met de nieuwe Mario Kart 8 Deluxe update

2

Nieuws Stel items zelf in met de nieuwe Mario Kart 8 Deluxe update

07-12-2022

5

Evelyne

Top 15 meest gedownloade Nintendo Switch-games [November 2022]

1

Nieuws Top 15 meest gedownloade Nintendo Switch-games [November 2022]

07-12-2022

4

Evelyne

Hoofdafbeelding van Mario Kart 8 Deluxe DLC en de nieuwe circuits

7

Special Mario Kart 8 Deluxe DLC: alles over de circuit-uitbreidingspas

07-12-2022

13

Rik

Discussieer met ons mee! 7

Apenknul

19-06-2022

#5487

400 comments

Eerlijk, ik zou het jammer vinden als we geen N64 mini zouden krijgen. Het is al een tijdje geleden sinds de SNES mini, maar ik zou een N64 mini wel waarderen. We hebben namelijk wel Mario Party Superstars die je overal mee kunt nemen, maar die heeft niet alle borden en minigames uit de serie. Mocht Mario Pary 1 - 3 op Online komen voelt dat ook weer als een kleine steek in SuperStars' rug, gezien die game gemaakt werd voor Switch lite, maar ook om de online ervaring. Met NSO+ zouden 1-3 ook puur gedoeld worden op online, terwijl met een N64 mini je dat probleem niet zo zeer zou hebben, en ook overal mee kan nemen. Dan voelt die klap voor SuperStars minder hard aan.

Maar niet alleen Mario Party, gooi er voor de grap een oude NBA game op, onderhandel met Microsoft en Rare voor Banjo en Conker en Perfect Dark. GoldenEye kan je vergeten door licensing.

Ik zou het echt jammer vinden

Yosher

19-06-2022

#5488

674 comments

Zelf zou ik echt heel graag een Game Boy variant zien. Dat gevoel van op zo'n baksteen spelen kan je gewoon niet vervangen! En dan met de optie om de backlight uit te schakelen, zodat je net als vanouds weer lekker kan gaan liggen kloten met de juiste hoek vinden zodat je ziet wat er op dat rot groene schermpje gebeurd.

Martijn

19-06-2022

#5491

161 comments

Haha, jij wilt het allemaal niet te comfortabel hebben, als je vroegere tijden wilt herleven? Aan de andere kant: ik wilde ooit ook echte NES controllers, nadat ik betere had gekocht, dus ik herken dat wel. Van die controllers die je op den duur ging voelen, als dat plastic langdurig tegen je vingers gedrukt zat.

Eigenlijk wilde ik ook wel een N64 Mini. Was de beste manier geweest om dat systeem enigszins te 'herkansen', aangezien ik er nooit één had. Dat vond ik ook het fijne aan de Mini NES en Super Nintendo: van die systemen kom ik nu nooit meer een game tekort. Jammer dat ze ermee gestopt zijn, maar de Mini-consoles kwamen zo'n beetje in de overgangstijd uit, toen de Wii U werd vervangen door de Nintendo Switch. Nintendo kon in die periode wel een extra succesje gebruiken, maar nu? Nu kan NSO+ wel wat extra succes gebruiken. Ik verwacht ook geen nieuwe Mini-consoles daardoor.

Overigens hoef ik ook geen opvolgconsole, zoals SEGA die een tweede Mini Mega Drive hebben aangekondigd. Zorg er dan gewoon voor dat er meteen meer games op stonden of dat je dit via internet kan regelen, op een legale manier. Staan er twee van diezelfde kastjes onder je televisie... 

Yosher

19-06-2022

#5492

674 comments

Haha, nou, verschil tussen zo'n NES controller en een Game Boy heruitgave zal dan wel zijn dat de Game Boy display zeer waarschijnlijk wel met een backlight zal komen, dus dan kun je oncomfortabel zijn wanneer je maar wilt (mits je het aan/uit kunt zetten). Met een NES controller ben je altijd oncomfortabel.

En nieuwe mini console van Nintendo hoeven we echter inderdaad voorlopig niet te verwachten, of dat nu Game Boy is, of N64, of wat dan ook. Tenzij je die paar Game&Watches meetelt van Mario en Zelda, dat kunnen er wellicht nog wel één paar van verschijnen, maar dat is natuurlijk lang niet hetzelfde. En of NSO+ een extra succesje kan gebruiken... ik weet het niet, volgens mij is Nintendo wel comfortable met het huidige succes ervan. Maar wie weet wat ze nog van doen ermee. 

Dat van die tweede Mega Drive wist ik niet overigens. Wel apart inderdaad dat ze dat doen. Vooral als bekend is dat die (eerste) net als de NES en SNES ook makkelijk zijn om nieuwe games op te zetten, dan koopt toch niemand die tweede meer?

DetectivePikachu

19-06-2022

#5489

80 comments

Precies wat hij zegt. Het is niet nodig om jezelf te kannibaliseren. De Switch en de games verkopen meer dan goed. Er is geen enkele reden om het grote publiek aan mini retro-consoles te helpen. Misschien pas weer als opwarmertje voor de “Switch 2” een 1-op-1 GameBoy-replica met ingebouwde games of een N64 Mini.

Zool

19-06-2022

#5497

225 comments

Ik ben zoooo Reggie moe… de laatste tijd alleen maar domme berichten, no-brainera etc.. allemaal om zijn boekje te kunnen verkopen. Get over it Reggie..

Monokuma

19-06-2022

#5498

87 comments

Het leukste aan de miniconsoles (naast de games natuurlijk) was toch wel de bijna 1:1-replica's van de originele controllers die erbij kwamen. Het feit dat ze deze trend hebben voortgezet op Nintendo Switch Online en zelfs die van de Nintendo 64 hebben uitgebracht dragen toch wel bij aan dat het prima is dat er niet meer miniconsoles zijn.