Reggie Fils-Aime spreekt over waarom Nintendo geen nieuwe F-Zero maakt

4

Reggie Fils-Aime, de vorige president van Nintendo of America, heeft in een interview gesproken over wat hij verwacht dat de reden is waarom Nintendo geen nieuwe F-Zero maakt.

Reggie Fils-Aime heeft in een interview met GamesBeat zijn gedachtes gedeeld over de reden waarom er geen nieuwe F-Zero is verschenen in praktisch twintig jaar. F-Zero GX verscheen namelijk in 2003 en dit was het laatste spel in de serie dat zich een weg baande naar de Europese markt. Dit Nintendo GameCube-spel wordt alom geprezen en het is daarom enigszins vreemd dat Nintendo nooit meer een vervolg heeft gemaakt (buiten de in 2004 verschenen F-Zero Climax op de GameBoy Advance, want deze verscheen alleen in Japan).

Reggie vertelde in het interview (vertaald):

“Waarom F-Zero door Nintendo verlaten is? Zoals ik het ervaren heb; Nintendo-ontwikkelaars zijn te allen tijde aan het experimenteren met verschillende gameplay stijlen. Altijd zoekend naar unieke ervaringen en hoe deze terug te koppelen zijn aan bestaande of totaal nieuwe franchises. Ik verwacht dat ergens, in een van de Kyoto Development centers, er een ontwikkelaar aan het spelen is met een idee die mogelijk te koppelen is aan F-Zero. Ik heb nog nooit meegemaakt dat een bedrijf zegt; laten we een bewuste keuze maken om serie X te stoppen. Dat is historisch gezien gewoon niet hoe het werkt, niet toen ik er was.”

Heb jij de hoop op een nieuwe F-Zero al opgegeven, of ben jij optimistisch over de toekomst van deze serie?

Deel dit bericht:

Recente artikelen

0

Special Fan Friday: Nopon-plushies!

07-10-2022

1

Rik

9

Media Nintendo deelt eerste trailer The Super Mario Bros. Movie

06-10-2022

3

Erik

1

Nieuws Trailer Pokémon Scarlet & Violet toont drie onbekende Pokémon

06-10-2022

2

Evelyne

Discussieer met ons mee!

Yosher

13-05-2022

#4909

Ja zoiets hadden we al van Miyamoto begrepen, dat ze niet wisten wat voor gimmick ze eraan komen koppelen of iets dergelijks. 

Maar niet welke franchise heeft dat nodig. Maak gewoon nieuwe banen, gooi het spel online, en gaan met die banaan. 

Maurice

13-05-2022

#4912

F-Zero: GP Legend werd nog uitgebracht in het Westen na GX. 

rob1N

15-05-2022

#4925

het gaat er voor nintendo niet om of het genoeg geld oplevert... het gaat ze erom dat wij blij zijn dat we iets krijgen waar we al lang om vragen, het vervolgens massaal kopen en achteraf teleurgesteld zijn omdat er duidelijk weer een niks toevoegende gimmick in is gestopt. Gewoon letterlijk iets geven waar de fanbase om vraagt schijnt heel lastig te zijn voor Nintendo's ego.

TedNindo

16-05-2022

#4934

F-Zero!!!! Pilotwings!!!! Waverace!!!! Doe het!!!