Quake viert 25e verjaardag met editie voor Nintendo Switch

  • Nieuws

  • 20 aug 21 om 11:41

  • Erik

  • 0

Het originele Quake is uitgebracht op de Nintendo Switch. De aankondiging vormt onderdeel van Bethesda’s QuakeCon en de 25e verjaardag van de franchise.

Het gaat om een herziene versie, waarin vooral de multiplayer onder handen is genomen. De Nintendo Switch-versie van Quake ondersteund daarnaast motion controls en een 1080p resolutie in TV-stijl. Ook zijn er diverse visuele verbeteringen.

Multiplayer is opgedeeld in co-op en competitief. Co-op is tot twee spelers in split-screen te spelen en met maximaal vier spelers online. Tegen elkaar schieten kan lokaal met maximaal vier spelers, terwijl je met acht tegelijk online kan.

Quake komt met twee officiële expansies: The Scourge of Armagon en Dissolution of Eternity. Daarnaast zijn er twee extra uitbreidingen: Dimensions of the Pasts en het volledig nieuwe Dimension of the Machine. Deze laatste twee zijn ontworpen door de makers van Wolfenstein: The New Order, Machine Games.

Het spel kost €9,99 in de Nintendo eShop, en is ook verkrijgbaar op concurrerende platformen. Daarnaast is er een gelimiteerde fysieke versie van Quake beschikbaar bij Limited Run Games.

Quake (1996) is oorspronkelijk ontwikkeld door de makers van DOOM en Wolfenstein, id Software. De thematieken zijn duister en gothisch; de makers noemen het zelf een “Dark Fantasy first-person shooter”. Het spel wasvan grote invloed op online multiplayer in de shooterwereld.

Bron:

Like dit bericht:

Recente artikelen

Corn Kidz 64 – vooruit met de geit!

0

Review Corn Kidz 64 - vooruit met de geit!

19-04-2024

1

Coen

DOOM Slayers Collection nu verkrijgbaar voor Nintendo Switch

1

Nieuws DOOM Slayers Collection nu verkrijgbaar voor Nintendo Switch

20-08-2021

1

Erik

Nintendo brengt demo uit van WarioWare: Get It Together!

0

Nieuws Nintendo brengt demo uit van WarioWare: Get It Together!

20-08-2021

3

Erik

Reageer als eerste!