Speel vanaf nu Putt Putt & Freddi Fish op de Nintendo Switch

  • Nieuws

  • 28-12-2021 21:20

  • Rik

4

De klassieke point-and-click-iconen Putt Putt en Freddi Fish zijn nu te spelen op de Nintendo Switch! UFO Interactive bracht de games ‘Putt Putt Travels Through Time’ en ‘Freddi Fish 3: The Case of the Stolen Conch Shell’ op 3 januari 2022 uit. 

In Putt Putt Travels Through Time ga je met Putt Putt op reis door de tijd om je hondje Pep en je schoolspullen te redden uit de tijdpoort. In Freddi Fish moet je de naam zuiveren van je oom Blenny!

De spellen zijn speciaal gemaakt voor kinderen, en laten je kleine puzzels oplossen door goed te speuren in de omgeving en op de juiste objecten te klikken. Ze hebben een nieuwe opslagfunctie zodat je de game kunt onderbreken, deze savefiles zijn compatibel met de Nintendo Switch Online back-up data.

Putt Putt Travels Through Time en Freddi Fish 3: The Case of the Stolen Conch Shell kosten €14,99 in de Nintendo Switch eShop. Let op: de spellen zijn niet in het Nederlands speelbaar.

Putt Putt & Freddi Fish bestond al voor de Nintendo Switch

De versies van Putt Putt en Freddi Fish op de Nintendo Switch zijn alleen speelbaar in het Engels, maar oorspronkelijk hadden de games een Nederlandstalige versie. De Nederlandse titels voor de games waren respectievelijk Putt Putt 2: De Reis Door De Tijd (1997) en Freddi Fish 3: De Zaak van de Gestolen Trompetschelp (1998).

Eind jaren 90 was Humongous Entertainment verantwoordelijk voor verschillende point-and-click-avonturen gericht op een publiek tot tien jaar. Naast Putt Putt en Freddi Fish waren ook Spy Fox en Pajama Sam afkomstig uit de stal van Humongous.

Meer kindvriendelijke Nintendo Switch-spellen
New Super Mario Bros. U Deluxe
New Super Lucky Tale
A Hat in Time
Kirby en de Vergeten Wereld

Heb jij net als de redactie goede herinneringen aan de point-and-click-games van Humongous Entertainment? En schaf jij deze twee games aan zodat UFO Interactive een reden heeft om de enige echte Spy Fox over te brengen? Ga naar de comments en point-en-klik op reageren! 

Deel dit bericht:

Over Rik

Rik is het typische gevolg van Satoru Iwata's Blue Ocean strategy: sinds Pokémon Diamond op de DS is hij verslingerd aan (Nintendo) games. Bij voorkeur speelt Rik games met grote werelden waar hij uren in kan verdwalen. Ook is Rik onze specialist op het gebied van Super Nintendo World en Nintendo's andere avonturen in de pretparkwereld.

Lees meer over Rik

Recente artikelen

3

Livestream DonderdagStream - Let's Play Bayonetta 2 in het Koopa Café!

28-09-2022

6

Mitch

0

Nieuws Capcom Fighting Collection krijgt gratis QoL-update

28-09-2022

2

Robin

1

Nieuws Fan maakt Super Mario Bros. 5 in Super Mario Maker 2

28-09-2022

4

Robin

Discussieer met ons mee!

rob1N

28-12-2021

#2955

Freddi Fish is wel echt nostalgie zeg!! 

Fl@ppy

29-12-2021

#2958

Al zeker 20 jaar geleden voor mij. Wauw

reporterdavid

29-12-2021

#2960

Komt Redcat ook nog?

Fl@ppy

29-12-2021

#2964

Wil je je basisschool kennis testen?