Producer van Mother 3 ziet een westerse release graag tegemoet

  • Nieuws

  • 13 feb 22 om 14:56

  • Erik

  • 1

Shinchi Kameoka zou het geweldig vinden als Mother 3 uitgebracht wordt in Europa en Noord-Amerika. De producer vertelt dit in een interview met Nintendo Everything.

“Als een liefhebber van games, blijf ik wachten voor de wereldwijde release van Mother 3 in het Engels”, voegt Kameoka hieraan toe. Nou Nintendo, waar wachten jullie op?

Mother 3 is op dit moment enkel exclusief in Japan. Fans roepen al jaren om de game naar het westen te brengen. Tijdens de Wii U en Nintendo 3DS-periode, leek het er bijna op dat Nintendo de game zou aankondigen. Verder dan een grapje tijdens de E3-presentatie van 2015 kwam het echter niet.

Mother 3 is het vervolg op Earthbound (Mother 2 in Japan), en verscheen in 2006 op de Game Boy Advance. Hierin volg je de avonturen van Lucas, tevens speelbaar in Super Smash Bros. Ultimate. Wil je toch wat Mother spelen? Earhbound en Earthbound Beginnings zijn deze week uitgekomen voor Nintendo Switch Online.

Een screenshot uit Mother 3 op de Game Boy Advance.

Bron: Nintendo Everything

Like dit bericht:

Over Erik

Erik is onze hoofdredacteur. Sinds 2010 schrijft hij over videospelletjes, en hij doet dit al meer dan tien jaar voor N1-UP. Pokémon Yellow was de reden dat hij verslingerd raakte aan games - en die droom om Pokémon Meester te worden, ebde nooit meer weg. Erik krijgt nog steeds kippenvel als hij aan die E3 2016-trailer van The Legend of Zelda: Breath of the Wild denkt.

Lees meer over Erik

Recente artikelen

Gerucht: LEGO Zelda-set verschijnt in september

0

Nieuws Gerucht: LEGO Zelda-set verschijnt in september

14-05-2024

0

Kitty

Trailer LIVE A LIVE zet de zeven hoofdpersonen centraal

0

Nieuws Trailer LIVE A LIVE zet de zeven hoofdpersonen centraal

13-02-2022

1

Erik

Wat als Nintendo… Level-5 koopt?

7

Column Wat als Nintendo... Level-5 koopt?

13-02-2022

9

Rik

Discussieer met ons mee! 1

Yosher

13 feb 22 om 21:37

#3668‍

5940 XP | 1100 comments

Ik heb gewoon zo'n gevoel dat zodra GBA games beschikbaar worden gesteld op de Switch, EarthBound Endings (zo noem ik Mother 3 maar even ) ook beschikbaar wordt gesteld. Zal wel niet gebeuren, maar af en toe krijg je gewoon zo'n gevoel. De vraag is of, en wanneer, Nintendo die GBA games beschikbaar gaat stellen. Gaan ze eerst met GameBoy (Color) aan de slag, zonder GBA? Dan zullen GBA games pas rond september 2023 komen op z'n vroegst.