Spelers uiten onvrede over technische mankementen Scarlet/Violet

  • Nieuws

  • 21 nov 22 om 13:01

  • Mitch

Pokémon Scarlet en Violet bevatten technische mankementen die niet goed vallen bij spelers. In dit bericht een overzicht van de glitches.

De twee titels creëren veel buzz, maar niet altijd positief.  Een hot item onder spelers momenteel is de twijfelachtige technische staat waarin het spel is uitgebracht. Spelers rapporteren naast slowdowns in de framerate ook tal van visuele bugs en zelfs crashes. De Pokémon Reddit staat vol met ontevreden spelers en de games worden inmiddels ook ge-reviewbombed op Metacritic. De user score van Pokémon Violet is op moment van schrijven bijvoorbeeld een 3.3 uit 10.

Op Twitter verschijnen veel clips van de technische tekortkomingen. Gebruiker ActualAero heeft ze verzameld in de onderstaande thread.

Nintendo, Gamefreak of The Pokémon Company heeft nog niet gereageerd op de klachten. Wat precies voor de problemen zorgt is ook niet bekend, maar tijdens de stream van gisteren waren er verrassend weinig problemen, naast de framerate drops en een Pokémon die een keer half door de grond zakte richting het einde van de avond.

Pokémon Scarlet en Pokémon Violet zijn sinds 18 november beschikbaar voor de Nintendo Switch. Robin gaf het spel een 7 in onze review.

Hoe ervaar jij Pokémon Scarlet/Violet tot nu toe? Ben je het eens met de kritieken of vind je het meevallen? Laat het horen in de comments!

 

Like dit bericht:

Over Mitch

Mitch houdt van Nintendo, maar schuwt kritiek op het bedrijf niet. Als Community Manager houdt hij de sfeer op N1 graag relaxed en gezellig. Je mag hem altijd uitdagen voor een potje Smash of Mario Party in de N1-Discord!

Lees meer over Mitch

Recente artikelen

Sonic Frontiers krijgt Sights, Sounds and Speed-update

0

Nieuws Sonic Frontiers krijgt Sights, Sounds and Speed-update

21-03-2023

4

Dennis

LEGO kondigt deze week racespel LEGO 2K Drive aan

1

Nieuws LEGO kondigt deze week racespel LEGO 2K Drive aan

21-03-2023

4

Erik

bayonetta origins header artwork

2

Review Bayonetta Origins: Cereza and the Lost Demon

21-03-2023

6

Mitch

Discussieer met ons mee! 18

deejaydadream

21-11-2022

#7576‍

9 comments

Er waren al berichten vooraf, dat de game niet vlekkeloos loopt. Dat was voor mij de reden om de game nog niet in huis te halen. Ik vind persoonlijk dat je een game met zoveel problemen niet kan mag uitgeven, had dan er nog maand(en) aan gewerkt.Maar er zal wel ergens druk vandaan komen (geld, aandeelhouders etc. kan allemaal), en daarom de game uitbrengen. Ik zal de game wel ooit kopen en spelen, maar laat ze eerst maar eens de game fixen (als dat mogelijk blijkt).

Waliwal

21-11-2022

#7577‍

43 comments

Ik snap dat de feestdagen de harde deadline zouden zijn. Maar vind het gewoon erg jammer dat er niet 2 maanden langer gewerkt is aan net een paar betere textures, wat oplossingen voor de lage framerate bij objecten in de achtergrond en dergelijken. Ben bang dat Gamefreak ook de bare minimum gaat doen qua updates. Vind ik erg jammer vergeleken met PC titels waar dit soort dingen dan toch nog wel gefixt gaan worden in de maanden na release.

Yosher

21-11-2022

#7578‍

773 comments

Schijnt dat de problemen vooral voor komen als men de game langere tijd zonder af te sluiten zit te spelen. Ook met pauzes waarbij de Switch in de slaapstand zit. Hierdoor krijgt de game memory leaks en komen die bugs voor.  De game simpelweg opnieuw opstarten zou het dan moeten fixen.

Is natuurlijk geen excuus, een game van het kaliber Pokémon hoort gewoon normaal te functioneren. Maar omdat ze zich elke keer maar weer aan die deadline vast ketenen krijg je dit soort dingen. Wat mij betreft mogen ze een keer een voorbeeld nemen aan Zelda en de game eens minimaal een jaar uitstellen. 

Ja, ik weet dat dat gecompliceerd is met alle rondhangende zaken zoals de merchandise, de TCG, en weet ik veel wat. Maar ze moeten hier toch echt eens iets aan doen. Ik vind dit gewoon echt niet kunnen van zo'n franchise. Maar goed, het verkoopt, dus het zal ze sowieso een worst wezen. 

Nou, mijn geld krijgen ze niet. Ik ben er echt helemaal klaar mee. 

Mark

21-11-2022

#7579‍

25 comments

Schijnbaar kan het ook schelen om een keer naar die school te fast travelen en daarna weer terug, mochten er (meer ) problemen op gaan spelen. Dan wordt (een deel van) het geheugen dat niet meer in gebruik is, daadwerkelijk weer opgeruimd.

Robin

21-11-2022

#7599‍

293 comments

Een nieuwe generatie starten kan ook makkelijk via de anime of TCG. Geef de games meer tijd in de oven, maar de Pokémon kunnen geïntroduceerd worden via kaarten en de anime. Op die manier blijft de merchandise lopen en zullen Pokémon games er beter op worden door meer tijd (aanname :p). Daarnaast kan TPC makkelijk nog een eerste set uitgeven waar niet eens alle Pokémon van een generatie inzitten zodat de games alsnog een verrassing brengen qua nieuwe Pokémon tijdens het spelen. Boem, set twee in de winkel en meer cash.

Mark

21-11-2022

#7580‍

25 comments

Op grafisch en performance vlak zijn deze games inderdaad echt een aanfluiting, of het nu door de limitaties van de Nintendo Switch komt, tijdgebrek, of wat de oorzaak ook moge zijn. Twijfel ergens ook of Game Freak überhaupt de ontwikkelaars in huis heeft om Violet/Scarlet middels patches goed te laten draaien.

Desalniettemin vermaak ik me tot nu toe prima door de verbeterde gameplay. Eigenlijk is dit natuurlijk wat je eerder al als Pokémon game had willen hebben. Maar dat praat dit technisch laagstandje in mijn ogen niet goed.. 

 

Yosher

21-11-2022

#7581‍

773 comments

Aan de Switch ligt het echt niet. Als je kijkt wat daar doorgaans toch fatsoenlijk op kan draaien (Zelda BOTW, Mario Odyssey, Monster Hunter Rise, zelfs games als DOOM  enzo hebben ze daar fatsoenlijk draaiende op gekregen), dan ligt het echt niet aan het apparaat. Ze hebben gewoon veel te weinig tijd om het spel te optimaliseren voor het systeem, om wat voor reden dan ook. 

Mark

21-11-2022

#7582‍

25 comments

Ik noem een tablet met veredelde telefoononderdelen van een paar jaar terug wel een limitatie ja Van jouw genoemde games kan ik ook niet zeggen dat die er allemaal zo fatsoenlijk uit zien. Als ik DOOM wil spelen, wil ik niet met 540p opgezadeld worden en/of een smudge over mijn beeld gesmeerd hebben. Begrijp me niet verkeerd, dat ze het voor elkaar gekregen hebben is best knap.

Desalniettemin hadden ze zeker meer tijd moeten nemen om Pokémon te finetunen en wellicht dat Nintendo wat meer (ontwikkel)support had moeten verschaffen aan Game Freak. Nu krijg je dit

Yosher

21-11-2022

#7588‍

773 comments

Punt is gewoon dat die games allemaal grotendeels lopen zoals ze horen te lopen met weinig tot geen fouten. Of jij ze nu mooi uit vind zien is een ander verhaal. Al zien ze er wat mij betreft wel allemaal stukken beter uit dan wat Pokémon tot nu toe heeft laten zien op de Switch, op New Pokémon Snap na misschien.

Natuurlijk zitten er in elke game wel fouten, maar het is wel een groot verschil als je je best moet doen om deze fouten op te sporen, tegenover het gewoon willekeurig tegenkomen van fout na fout na fout zoals bij Pokémon nu het geval is. 

Mark

21-11-2022

#7593‍

25 comments

Nja, in dat geval doet Pokémon (bij mij) over het algemeen ook gewoon wat het moet doen. Persoonlijk heb ik nog geen enkele 'echte' fout gezien. Is het dan fatsoenlijk? En 'mooi'? Als ik enkel 'mooie' games wil spelen, dan had ik geen Switch gekocht. 

Maar voor mij zit er wel een verschil tussen Full HD beeld of slechts een kwart aan pixels daarvan. Native resoluties op 30 FPS vind ik echt the bare minimum om tegenwoordig iets fatsoenlijk te noemen. Als je dat niet haalt, dan is het niet fatsoenlijk, loopt het niet zoals het zou moeten lopen en ben je verbandjes aan het plakken en/of brandjes aan het blussen Hetgeen naar mijn weten regelmatig gebeurt bij Switch spellen haha

En hey, ik ben het over het algemeen met je eens. Ik wil alleen niet de schuld compleet bij Game Freak neerleggen

Yosher

21-11-2022

#7600‍

773 comments

De schuld ligt ook zeker niet compleet bij Game Freak. The Pokémon Company heeft er zeker ook een handje aan, en wie weet Nintendo zelf ook wel, gezien ze allemaal gedeeltelijk de Pokémon franchise bezitten. Het is gewoon te veel richten op die deadlines met alle bijkomstigheden wat mij betreft. Als ze een jaartje extra hadden, kwam het spel echt een stuk beter uit de verf en kon het ook een stuk beter mee met de hogere standaard op de Switch.

En als je geen enkele fout hebt gezien in Pokémon, heb je niet goed opgelet wat er allemaal online wordt gepost. Zelf heb je geluk als je ze niet tegenkomt, heb ik het idee. Overigens, naar mijn weten halen op z'n minst Mario Odyssey en Zelda BotW die 30 FPS wel op z'n minst? En dan heb je nog Kirby, Splatoon, Resident Evil (non-cloud), Bayonetta, en weet ik veel hoeveel games die gewoon soepel lopen op het systeem. Het is ook weer niet dat het zo'n drama is op het systeem dat het bij elke game een slideshow wordt ofzo.

Je kunt wel zeggen dat je voor ''mooie'' games niet op de Switch speelt, maar als je het mij vraagt heeft de Switch genoeg in huis om mooie plaatjes op je beeldscherm te toveren. Het is allemaal niet zoals het op de PS5 of Xbox One natuurlijk, maar dat hoeft ook niet. Hoewel geen super ultra HD of wat dan ook, de grote titels op het systeem zien er vaak nog steeds erg gelikt uit, en lopen daarbij ook nog eens soepel. Pokémon lijkt daar juist weer een uitzondering op te zijn, en ik vind dat best beschamend voor zo'n serie als dit. Je zegt dat je voor de Switch geen ''mooie'' games speelt, maar ook al vind je Switch games niet mooi, dan nog denk ik niet dat veel mensen kunnen zeggen dat Pokémon alles uit de Switch haalt. Want dat doet het zeer zeker niet.

Rogeroz

21-11-2022

#7584‍

78 comments

This game is powered by Ubisoft.

Maurice

21-11-2022

#7596‍

141 comments

Heb al een paar leuke glitch compilaties voorbij zien komen op Youtube. 

Garrus

21-11-2022

#7603‍

201 comments

Beetje jammer van de glitches, maar ik heb toch (veel) meer plezier met deze open wereld game dan met Sonic Frontiers of Zelda BotW.. Ik denk trouwens ook niet dat Gamefreak nog langer kan zwijgen of doen alsof hun neus bloedt; Niet met deze hele.. controversieele situatie

Duncmasta

22-11-2022

#7614‍

239 comments

Jouw smaak zeg met deze game > BotW xD

rob1N

24-11-2022

#7668‍

709 comments

Het is dan ook een poepvergelijking, want daar waar Zelda een adventure en action game is, valt pokemon onder collection rpg. Target audience van botw is ook wel van iets hogere leeftijd. 

maiqtheliar

22-11-2022

#7605‍

4 comments

Eigenlijk is deze game op grafisch vlak schandalig en onder de maat. Geen €60 waard. Als het niet de naam ‘Pokemon’ droeg dan hadden we hier niet naar omgekeken. Jammer want het concept is wel erg tof! 

DenHette

22-11-2022

#7606‍

36 comments

Als ik heel eerlijk ben had Violet op de lange backlog terecht gekomen als ik niet constant hoorde dat er zoveel glitches waren. De kans dat er iets raars gebeurt maakt dat ik de games wil spelen nu die dingen nog niet gepatched zijn. 

Wat ik hier niet mee wil zeggen is dat het oké is dat games in deze staat uitkomen, maar als ze het doen ga ik mijn amusement eruit halen