Scarlet & Violet krijgen grijpgrage nieuwe Pokémon: Gimmighoul

  • Nieuws

  • 7 nov 22 om 09:42

  • Erik

The Pokémon Company heeft op unieke wijze een nieuwe Pokémon onthuld: Gimmighoul. Een Pokémon die (soms) leeft in een schatkist.

Gimmighoul kent twee vormen: Chest Form en Roaming Form. Eerstgenoemde verbergt zich in een schatkist, terwijl de tweede zich verstopt door heel Paldea… Het schijnt dat niemand ooit de Roaming Form heeft weten te vangen.

De Pokémon dook eerder ook al op in Pokémon GO.

Ontmoet Gimmighoul

Gimmighoul (Chest Form)
Categorie: Coin Chest Pokémon
Type: Ghost
Lengtet: 1′
Gewicht: 11 lbs
Ability: Rattled

Gimmighoul verbergen zich in sterke schatkisten. Deze geven een sterke verdediging, maar zijn niet heel bewegelijk. Het gebeur daarom nog wel eens dat ‘ie voor een schatkist wordt aangezien. Pas op als je dichtbij eentje komt: hij kan er met zijn geestkrachten voor zorgen dat je muntjes voor hem gaat verzamelen!

Gimmighoul (Roaming)
Categorie: ?
Type: Ghost (?)
Lengte: ?
Gewicht: ?
Ability: ?

In Roaming Form is Gimmighoul onvangbaar! Hoewel mensen in Paldea ‘m wel eens gezien hebben, lijkt het erop dat er nog geen één ‘m gevangen heeft. Deze Gimmighoul is heel klein een draagt altijd een muntje op zijn rug.

Roaming Form Gimmighoul is daarnaast gespot in Pokémon GO! Op dit moment doen Mr. Jacq (expert in Pokémon-biologie in Paldea)  en Professor Willow uit Pokémon GO samen research naar dit beestje. Vinden ze ooit een manier om ‘m te vangen?

Gimmighoul (Chest Form) werd aangekondigd via een mysterieuze teaserwebsite, die steeds meer muntjes in een schatkist deed. Toen de kist gevuld was, werd het beestje onthuld.

Ook onder andere het spookpuppy Greavard, de schattige Bellibolt en het sneaky aapje Grafaiai werden op een unieke wijze onthuld. Pokémon Scarlet en Pokémon Violet zijn vanaf 18 november verkrijgbaar op de Nintendo Switch.

Bron: The Pokémon Company

Like dit bericht:

Over Erik

Erik is onze hoofdredacteur. Sinds 2010 schrijft hij over videospelletjes, en hij doet dit al meer dan acht jaar voor N1-UP. Pokémon Yellow was de reden dat hij verslingerd raakte aan games - en die droom om Pokémon Meester te worden, ebde nooit meer weg. Erik krijgt nog steeds kippenvel als hij aan die E3 2016-trailer van The Legend of Zelda: Breath of the Wild denkt.

Lees meer over Erik

Recente artikelen

LEVEL-5 keert toch niet volledig terug in het Westen

3

Nieuws LEVEL-5 keert toch niet volledig terug in het Westen

01-04-2023

4

Rik

Splatoon 3: nieuw Splatfest over legendarische wezens [nu live]

7

Nieuws Splatoon 3: nieuw Splatfest over legendarische wezens [nu live]

01-04-2023

4

Ness

Wat speel je dit weekend? [1 april]

3

Special Wat speel je dit weekend? [1 april]

01-04-2023

5

Erik

Discussieer met ons mee! 4

Monokuma

07-11-2022

#7415‍

101 comments

Een vijand uit Dragon Quest heeft voor het eerst de sprong naar Pokémon gemaakt!

Robin

07-11-2022

#7416‍

302 comments

Leuke Pokémon . Vond het een leuke introductie van het beestje.

trutjemetsuiker

07-11-2022

#7417‍

3 comments

Wat een leuke Pokemon 😍 kleine mimic 😊

Tamadachi

07-11-2022

#7418‍

399 comments

Opvallend dat Gimmighoul er uit ziet als een combinatie van een Mimic (Dragon Quest) en de mascotte Snoo (Reddit) maar een muntjes Pokémon hadden we tot op heden nog niet dus het is toch wel origineel verzonnen.