Pokémon: "Pokémon moet altijd aantrekkelijk blijven voor kinderen"

The Pokémon Company legt meer focus op kinderen dan volwassenen. Dit vertelt Takato Utsunomiya in een interview.

Pokémon is zo succesvol geworden omdat de kinderen die met Pokémon-spellen, -kaarten en de animeserie opgroeiden nu volwassenen zijn en nog steeds fan zijn. Volwassenen hebben nu meer te besteden waardoor zij makkelijker spellen en kaarten van Pokémon kunnen kopen, terwijl kinderen juist niet zo veel te besteden hebben. In het interview met Utsunomiya legt hij uit waarom ze juist willen de focus leggen op kinderen.

Pokemon_Vileplume_gallade_eevee_emolga_empoleon_AlolanNinetales_Fanart_2022

Een deel uit het Interview met Takato Utsunomiya (vertaald):

Ons doel is om Pokémon aan de volgende generaties door te geven voor honderden jaren. Om dit doel te bereiken moeten we de jongere generaties aantrekken. Een ding wat ik zeker weet is dat kinderen heel eerlijk zijn en geen spelletjes spelen waar ze geen interesse bij hebben. Dus als jouw franchise oud en saai lijkt, kijken kinderen er meteen niet naar om, dat maakt het een uitdaging om dit wel aantrekkelijk te maken. Daarom is het voorzetten van de vernieuwing van Pokémon zo belangrijk voor ons. Zo kunnen we de jongere doelgroep aantrekken. Het is een stuk makkelijker om volwassenen aan te trekken want die hebben voortdurend een inkomen om uit te geven. Je kunt hun reacties overal op social media zien over van alles. Aan de andere kant hebben jongeren en kinderen minder geld om te besteden waardoor zij alleen omkijken naar iets wat echt hun interesse opwekt. Daarom is het een hele grote uitdaging om juist de kinderen aan te trekken en hun interesse te krijgen.

In een vorig interview met Takato Utsunomiya deelde hij ook zijn mening over de Pokémon-ontwerpen.

Vind jij dat de focus goed gelegd wordt of moet Pokémon meer focussen op volwassenen? Laat het weten in de reacties!

Bron: ladbible

Like dit bericht:

Over Evelyne

Evelyne is onze nieuwe redacteur bij N1-UP. Haar favoriete Nintendo-personage is Piplup van Pokémon.

Lees meer over Evelyne

Recente artikelen

Wat speel je dit weekend? [18 mei] 

1

Special Wat speel je dit weekend? [18 mei] 

18-05-2024

2

Erik

Sea_of_stars

1

Nieuws Maker Sea of Stars praat over vergelijking met Chrono Trigger

29-08-2023

0

Evelyne

Quadroids voor nintendo switch

0

Hands-on The Mind Twisting Quadroids

29-08-2023

3

Kitty

Discussieer met ons mee! 1

Martijn

29 aug 23 om 14:33

#11208‍

3604 XP | 417 comments

Met de doelgroep is niks mis. Veel Nintendo-games hebben kinderen als voornaamste publiek, maar zijn daarnaast voor een algemeen publiek bedoeld. Past bij de serie en het hoeft allemaal niet zo nodig duister of grauw gemaakt te worden, om een ouder publiek aan te spreken. Die spelen de games ook wel.

Ik speel nu Pokémon Violet en vermaak mij best met die game, behalve al die droge saaie teksten bij cutscènes steeds. Waar het bij andere games meestal leuk is om een tussenfilmpje te krijgen, vind ik het bij Pokémon vreselijk saai oponthoud. Verder dan bekende standaarden komt het verhaal ook niet, of je nou Pokémon Violet of Pokémon Sword speelt. Ik vraag me daarbij echt af of kinderen dat leuk vinden. Het weet mijn aandacht al amper vast te houden en het is steeds weer het doorklikken van saaie lappen tekst.

Het zou al veel schelen als die cutscènes wat spannender waren dan twee mensen die tegen elkaar staan te praten. Blijft meestal een vrij sfeerloze bedoeling. Met ingesproken stemmen zou dit ook al wat doorbroken worden. Bij Zelda spreken personages ook vaak geen hele zinnen, maar ze maken tenminste nog geluid. Bij Pokémon stoort het me steeds weer mateloos. Slaapverwekkend!