Pokémon Brilliant Diamond & Shining Pearl krijgen nieuwe features en speciale Switch Lite

  • Nieuws

  • 18 aug 21 om 15:53

  • Kitty

  • 5

In de Pokémon Direct van vandaag werden enkele nieuwe features gepresenteerd van de remakes van Pokémon Diamond & Pearl. 

Pokémon Brilliant Diamond en Shining Pearl zijn remakes van de (vrijwel) gelijknamige games die vijftien jaar geleden verschenen op de Nintendo DS. In de trailer van vandaag zagen we enkele bekende features weer langskomen in hun vernieuwde vorm. Gym fights hebben dezelfde, al dan niet opgepoetste lay-out. Ook kun je je Pokémon weer inzetten in Super Contests. Hier doen ze een danspasje en laten ze hun beste aanval zien om zo de wedstrijd te winnen. Daarnaast zijn er een paar nieuwe dingen toegevoegd:

  • Zoals in de originelen kun je je eigen basis bouwen en versieren met standbeelden van Pokémon. Deze zorgen er echter nu voor dat er nieuwe Pokémon verschijnen in speciale Hideaways. Welke er verschijnen, dat verandert met jouw standbeelden-keuze! Sommige hiervan verschijnen zelfs exclusief in deze hideaways, dus als je ze allemaal wilt verzamelen dan moet je aan het decoreren slaan. De Pokémon in deze Hideaways lopen zichtbaar op de kaart rond, zoals in Sword & Shield. Het opgraven van fossielen is ook weer mogelijk.
  • Ook kun je nu je outfit aanpassen. Op verschillende plekken kun je kledingstukken kopen, waardoor er genoeg valt te combineren.
  • Je kunt weer stickers op je Poké balls plakken, wat ook een nieuw uiterlijk heeft gekregen! De animatie van hoe je Pokémon uit de ball komt, verandert afhankelijk van wat jij plakt.
  • In de Union Room kun je nu zowel lokaal als online tegen anderen vechten en met andere spelers ruilen.

De pre-orders voor Pokémon Brilliant Diamond & Shining Pearl in de Nintendo eShop openen vandaag. De games verschijnen op 19 november. Iets voor de release, op 5 november, verschijnen een speciale Nintendo Switch Lite-editie in de stijl van Palkia en Dialga, de legendarische Pokémon uit deze delen. Ook is aangekondigd dat ergens in 2022 Pokémon Home-support zal komen voor deze games.

Log je in vóór 21 februari, dan krijg je een Manaphy Egg als Mystery Gift!

Bron:

Like dit bericht:

Recente artikelen

Hoofdafbeelding bij Wat speel jij dit weekend van 4 mei

3

Special Wat speel je dit weekend? [4 mei]

04-05-2024

2

Erik

Mobiele versie Pokémon Unite verschijnt 22 september; pre-registratie geopend

1

Nieuws Mobiele versie Pokémon Unite verschijnt 22 september; pre-registratie geopend

18-08-2021

2

Erik

Ontdek de Hisui-regio in nieuwe Pokémon Legends Arceus trailer

20

Media Ontdek de Hisui-regio in nieuwe Pokémon Legends Arceus trailer

18-08-2021

6

Mitch

Discussieer met ons mee! 5

Garrus

18 aug 21 om 15:58

#1202‍

1576 XP | 287 comments

Ehh kan iemand bevestigen of de Platinum pokédex erin zit? Ik wil met Piplup beginnen en Ponyta is ook niet echt mijn ding haha

willem

18 aug 21 om 16:06

#1205‍

379 XP | 45 comments

Ik vermoed dat alle extra Pokémon die je in Platinum kon vangen nu zijn verschoven naar de Hideaways in The Great Underground. In ieder geval een aparte hideaway voor fire-type pokémon.

rob1N

18 aug 21 om 19:18

#1211‍

5426 XP | 1045 comments

Wat mij vooral nog een grote vraag is, is hoe het met Pokemon Home werkt. Als je na het verkrijgen van een national dex (ALS die er überhaupt al in zit) ook je pokemon uit latere generaties kan gebruiken, dan heb ik die HOME tenminste nog ergens voor.

hoysmallfrry

19 aug 21 om 11:54

#1218‍

105 XP | 21 comments

Ik vond diamond en Pearle erg cool destijds... maar toch heb ik het idee dat ik de game interessanter had gevonden als ze het iets als lets go gemaakt hadden. De game lijkt nu te veel op het origineel en die ken ik al wel, ik denk dat ik gewoon wacht op legends Arceus, die game ziet er echt tof uit

rob1N

19 aug 21 om 13:15

#1221‍

5426 XP | 1045 comments

je kent de game, maar als ze het ala let's go hadden gemaakt dan had je het wel interessant gevonden... hier klopt iets niet. De game blijft dan toch gewoon hetzelfde, alleen rush je er gemakkelijker doorheen omdat je geen wild battles hebt?