Pikmin 4 officieel bevestigd voor Nintendo Switch

  • Nieuws

  • 13 sep 22 om 16:35

  • Erik

  • 8

Pikmin 4 komt in 2023 naar de Nintendo Switch. Dit bevestigt Nintendo tijdens de Nintendo Direct van 12 september.

Nintendo heeft nog geen gameplaybeelden of details laten zien van de titel: die bewaren ze op een later moment.

Shigeru Miyamoto zelf nam het woord om de titel aan te kondigen. Hij onthulde dat je de RTS ditmaal ook vanuit het perspectief van de Pikmin kunt ervaren.

 

Pikmin is een soort RTS, waarin het verzamelen van schattige Pikmin centraal staat. Deze heb je nodig om puzzels op te lossen, voedsel te verzamelen en rare wezens te verslaan. Elke kleur Pikmin heeft zijn eigen vaardigheid. Hier moet je slim gebruik van maken om verder te horen.

De franchise is veelgeprezen onder Nintendo-fans, en komt uit de hoge hoed van Shigeru Miyamoto. Het meest recent verschenen deel, Pikmin 3, is ook op de Nintendo Switch te spelen (link naar videoreview N1ntendo-archief).

Pikmin 4 al sinds Wii U-tijd in de maak

Het is al een tijd terug dat we voor het eerst over Pikmin 4 hoorden: al in september 2015 liet Miyamoto weten dat de game “de laatste fasen van ontwikkeling” naderde (link N1ntendo-archief). Er volgden toen nog een aantal updates, maar sinds 2017 bleef het merkwaardig stil.

Industrie-insider Imran Kham claimde in september 2021 dat de ontwikkeling in 2019 volledig herstart was. Dit zou verklaren waarom Pikmin 4 pas volgend jaar releaset.

Like dit bericht:

Over Erik

Erik is onze hoofdredacteur. Sinds 2010 schrijft hij over videospelletjes, en hij doet dit al meer dan tien jaar voor N1-UP. Pokémon Yellow was de reden dat hij verslingerd raakte aan games - en die droom om Pokémon Meester te worden, ebde nooit meer weg. Erik krijgt nog steeds kippenvel als hij aan die E3 2016-trailer van The Legend of Zelda: Breath of the Wild denkt.

Lees meer over Erik

Recente artikelen

Wereldwijde bètatest-demo beschikbaar voor Inazuma Eleven: Victory Road

0

Nieuws Wereldwijde bètatest-demo beschikbaar voor Inazuma Eleven: Victory Road

28-03-2024

2

Rik

Kirby’s Adventure Wii krijgt Deluxe-versie op Switch

2

Nieuws Kirby's Adventure Wii krijgt Deluxe-versie op Switch

13-09-2022

2

Erik

Octopath Traveler krijgt vervolg op Nintendo Switch

3

Nieuws Octopath Traveler krijgt vervolg op Nintendo Switch

13-09-2022

2

Erik

Discussieer met ons mee! 8

CoeXisT

13 sep 22 om 16:37

#6665‍

437 XP | 72 comments

Instabuy voor mij!

Ribbelchips

13 sep 22 om 16:44

#6666‍

918 XP | 177 comments

Hahaha. Begrijp me niet verkeerd hoor, ik kijk ENORM uit naar Pikmin 4, maar die game schijnt al 10 jaar in ontwikkeling te zijn en dan is er nu nog steeds geen gameplay te tonen? 

Tamadachi

13 sep 22 om 18:12

#6682‍

5134 XP | 638 comments

Voor mij persoonlijk is Pikmin 4 de beste aankondiging van de hele nintendo direct want na jarenlang er op heb gehoopt gaat er volgend jaar eindelijk van komen. Dat je in deel vanuit het perspectief van de Pikmin kan kijken klinkt ook veelbelovend.

Apenknul

13 sep 22 om 21:40

#6690‍

3741 XP | 704 comments

Pikmin is zo'n series die er bloedmooi uitziet, maar ik nooit gespeeld heb. Alleen de Demo van 3, alleen door de countdown van de tijd kreeg ik een beetje stress, en daarbij twijfelde ik erg of ik het wou hebben.

Martijn

13 sep 22 om 22:52

#6703‍

3472 XP | 404 comments

Heb echt het idee dat dit een andere Pikmin 4 is dan die voor de Wii U werd aangekondigd. Of misschien vinden ze het daar nu pas het goede moment voor? Ik geloof er eigenlijk niks van dat die game zo lang in ontwikkeling is geweest, aan één stuk door. Misschien steeds opgepakt en weer neergelegd.

In ieder geval: mooi dat hij toch nog komt. De vorige drie delen vond ik tof, al heb ik alleen de eerste echt uitgespeeld. Moest ik ook maar eens verandering in brengen, mede omdat ik Pikmin 3 ook nog heb liggen voor de Nintendo Switch. Overigens hoop ik écht dat deze game volledig losstaat van Pikmin Bloom, die ze nadrukkelijk voor de aankondiging van Pikmin 4 lieten zien. Hoop echt dat er niet bijv. een connectie met de app nodig is of dat die spellen op één of andere manier samenwerken.

Zal vast wel meevallen, maar waarom die verkapte Pikmin Bloom-reclame met Miyamoto vooraf? Die mobiele game is meer in beeld geweest dan Pikmin 4 zelfs, terwijl die al een tijdje uit is. Ik zoek er liever niks achter en hoop dat Pikmin 4 net zo goed is als de vorige drie delen.

Tamadachi

14 sep 22 om 01:42

#6708‍

5134 XP | 638 comments

Goed dat je het benoemt wat ik kreeg door deze aankondiging van Pikmin 4 ook de sterke indruk dat deze game niet bijna een decennium in ontwikkeling is geweest dus hopelijk krijgen we later tijdens een ask the developer interview te horen wat er achter de schermen is gebeurd want daar ben ik nu wel erg benieuwd naar geworden. 

Ik ben zelf ook pas met de Pikmin 3 Deluxe port begonnen met deze serie maar ik ben er in een korte tijd helemaal dol op geworden door de verslavende unieke gameplay die alleen Nintendo kan bedenken.

Ik kan je het zeker aanraden om aan deze Deluxe versie te beginnen als je de game het nog hebt liggen want het is een wat ondergewaardeerde titel die je eigenlijk eens gespeeld moet hebben.

Martijn

14 sep 22 om 10:51

#6721‍

3472 XP | 404 comments

Dat is ook wel een goed idee! Wilde Pikmin 3 sowieso nog oppakken toen ik hem alsnog ook voor de Nintendo Switch heb gehaald, tweedehands. Is tot nu toe nog niet echt gebeurd, vanwege andere games die er tussendoor kwamen.

Tegelijk heb ik hem op de Wii U ook en daarop wél al vaker gespeeld. Ik speel alleen niet echt meer op de Wii U sinds de Nintendo Switch. Het is echter nog steeds een erg leuke game! Verdiend wel wat meer aandacht, want het blijft een ondergewaardeerde titel. Best kans dat ik Pikmin 3 Deluxe alsnog ga spelen, zeker nu het vierde deel op komst is.

Ribbelchips

14 sep 22 om 12:07

#6726‍

918 XP | 177 comments

Doen man. Fantastische game! Zeker als je iemand hebt om co-op mee te spelen. Die nieuwe verhaallijn is ook leuk..