Phil Spencer: "Geen plannen voor Xbox Game Pass op Nintendo Switch"

  • Nieuws

  • 14 aug 21 om 13:06

  • Erik

  • 3

Phil Spencer zegt dat er op dit moment geen plannen zijn om Xbox Game Pass naar “gesloten platformen” te brengen, doelend op de PlayStation 5 en Nintendo Switch. Hij brengt hiermee voorlopig een einde aan alle geruchten over xCloud.

“We hebben geen intentie om het op dit moment naar een van de gesloten platformen te brengen, met als hoofdreden dat deze iets als Game Pass niet willen”, geeft hij aan tegen Games Radar. Spencer voegt toe dat hij denkt dat ook niet iedereen op de functionaliteit zit te wachten.

Dit weerhoudt het bedrijf er echter niet van om de Xbox-ervaring naar zoveel mogelijk spelers te brengen. “Als we zeggen dat we iedereen de mogelijkheid willen bieden om op Xbox te spelen, bedoelen we eigenlijk dat we helemaal open staan voor discussies om deze ervaring naar een apparaat te brengen die spelers willen.”

Toekomst

Spencer gelooft dat de game-industrie naar een punt toegaat, waarop iedereen wel met elkaar kan spelen. Sterker nog: hij ziet het als de enige manier om vooruit te gaan.

“Ik wil dat de industrie blijft groeien en dat die groei versneld. Als je een Switch koopt en je wilt Minecraft spelen, maar ik heb een PlayStation voor mijn kinderen gekocht… als je dan niet met elkaar kunt spelen, helpt dit in mijn hoofd niet in de groei van gaming. Ik geloof dat de focus op spelplezier, gemak en toegankelijkheid, op de lange termijn, de juiste strategie is.”

Het ziet er niet naar uit dat Xbox met zijn doel om Game Pass naar elk platform te brengen gaat stoppen. Wie weet dat er ooit een moment komt waarop Xbox Game Pass op de Nintendo Switch wél mogelijk is.

Sinds 2019 geruchten over Xbox Game Pass

Begin 2019 kwam er een gerucht naar buiten die plannen tussen een samenwerking tussen Nintendo en Microsoft detailleerde. Verscheidene stukjes info bleken later waar te zijn, zoals de komst van Ori and the Blind Forest en Cuphead, waardoor lang gedacht werd dat ook Game Pass op een gegeven moment naar de Nintendo Switch zou komen.

Uit de rechtszaak van Epic tegen Apple mei dit jaar, bleek dat Nintendo en Microsoft inderdaad spraken over Game Pass op de Nintendo Switch (archief N1ntendo). Verder dan dat is het nooit gekomen.

Meer lezen:
5 Nintendo Switch-geruchten waar we massaal instonken
Nintendo Switch in kast Phil Spencer was cadeau van Nintendo

Like dit bericht:

Recente artikelen

LEVEL-5 stelt VISION 2024-presentatie uit tot ‘zomer 2024’

1

Nieuws LEVEL-5 stelt VISION 2024-presentatie uit tot 'zomer 2024'

19-04-2024

1

Rik

Nieuwe beelden van datingavontuur Fire Tonight

0

Media Nieuwe beelden van datingavontuur Fire Tonight

15-08-2021

0

Jeroen

Pokémon Presents aangekondigd voor 18 augustus

8

Nieuws Pokémon Presents aangekondigd voor 18 augustus

13-08-2021

6

Erik

Discussieer met ons mee! 3

N2up

14 aug 21 om 14:01

#1166‍

1409 XP | 275 comments

Jammer, maar zou t toch alleen op mn TV/PC gebruiken en als ik t via een andere weg op mn TV krijg zonder xbox console dan werkt dat ook voor mij

rob1N

15 aug 21 om 13:26

#1168‍

5393 XP | 1039 comments

Het zou veel fijner zijn als er gewoon 1 console was waar alles op uitkomt... Dan zou het aanbod aan games vele malen groter zijn en heb je ook niet dat je exclusives niet kan spelen omdat je de juiste console niet hebt. Wie weet ooit ergens in de toekomst.

ThanosReXXX

18 aug 21 om 14:41

#1196‍

105 XP | 19 comments

Ik vind het allemaal prima. Ik houd ervan dat ieder platform zijn eigen, unieke ecosysteem heeft. Ik snap ook de wens niet voor alles op alle platformen. Als het allemaal zo universeel zou worden, dan is er dus geen verschil meer en wordt je console niet meer dan een generieke box die alles kan. Beetje net als de Ziggo of KPN set top box voor je TV, en dat moet je voor je game platform niet willen.

 

Het onderscheid is nu juist wat ze uniek maakt, en dat moet zo blijven. We rijden toch ook niet allemaal in dezelfde auto en we dragen ook niet allemaal dezelfde kleren, laat staan hetzelfde merk kleren. Gek genoeg vinden mensen dàt heel normaal, maar als het om consoles gaat, dan heb je altijd weer van die rare figuren die per sé Mario en Zelda games op hun Xbox of PlayStation willen kunnen spelen. Vaak ook nog met het onzinnige verhaal erbij dat de games er dan beter uit zouden zien of zouden spelen.

Het essentiële punt dat dit soort mensen missen is dat de platformen en hun ecosystemen zelf een onlosmakelijk element en aanvulling zijn op de totale ervaring van die games, dus dat is inclusief de hardware en de eveneens unieke controllers. Daar moet je als echte gamer niet een soort alles-in-één-box van willen maken. Het feit dat het kàn, betekent nog niet dat het altijd maar moet.

Dat hoort niet, dat klopt niet en dat gaat gelukkig ook niet gebeuren...