[1 april] LEVEL-5 keert toch niet volledig terug in het Westen

  • Nieuws

  • 1 apr 23 om 12:00

  • Rik

Slecht nieuws voor fans van de Japanse ontwikkelaar LEVEL-5. Het bedrijf achter onder andere de Professor Layton en Yokai Watch-games komt terug op eerdere plannen voor een Westerse comeback. ‘Financiële beperkingen’ lijken de boosdoener te zijn.

Het zit LEVEL-5 niet mee. Na grote successen op de Nintendo DS met Professor Layton en Yokai Watch beleefde het bedrijf rond 2020 een dip in populariteit. Later dat jaar stootte LEVEL-5 uit zelfbehoud hun Westerse kantoren af. Eerder dit jaar gaf een hoopvol LEVEL-5 aan ‘een terugkeer in het Westen te ambiëren. Vandaag blijkt dat LEVEL-5 de lokalisatie-kosten hiervoor wilde financieren met de winsten uit vorig jaar aangekochte aandelen van de Silicon Valley Bank (SVB). Na het faillissement van de SVB zijn deze aandelen waardeloos. Hoewel de Amerikaanse overheid garant staat voor het spaargeld van individuele klanten, blijven de aandeelhouders met lege handen achter.

LEVEL-5 betreurt de gang van zaken ten zeerste. ‘Silicon Valley is de toekomst’ werd ons voorgehouden. De bank die al deze start-ups en tech giganten financiert leek ons dan ook een veilige investering. Hoewel we niet alle aangekondigde games in het eerder aangekondigde tijdbestek naar het Westen kunnen brengen, zoeken we nu naarstig naar nieuwe partners om de lokalisatie-kosten te financieren.
-Akihiro Hino, CEO van LEVEL-5

Dit zijn de LEVEL-5 titels waarvan de toekomst in het Westen onzeker is geworden.

Redding voor Layton?

Voor het langverwachte vervolg op de Professor Layton-serie lijkt LEVEL-5 al een ‘beperkte oplossing’ te hebben gevonden. Het schatrijke dwergstaatje Liechtenstein lijkt de Duitstalige versie van Professor Layton und die Neue Welt des Dampfes te willen financieren. Volgens bronnen van de nationale krant Liechtensteiner Vaterland gaat het om een deal die door de vorst van Liechtenstein zelf is uitonderhandeld. Naar verluidt is prins Hans Adam II een grote fan van de puzzel-serie en greep hij persoonlijk in om de game in het Duits te kunnen spelen. Hiervoor had de prins slechts één voorwaarde: niet Layton’s gebruikelijke Duitse stemacteur Mario Hassert, maar prins Hans Adam zelf zal de stem van Professor Layton voor zijn rekening nemen. Zijn kleinzoon prins Wenzel (midden) poste eerder vandaag een afbeelding van Luke Triton op zijn instagram…

Prins Hans Adam II (links) trekt de portemonnee voor een Duitse versie van Professor Layton. In het midden staat prins Wenzel.

Professor Layton und die Neue Welt des Dampfes komt in 2024 uit voor de Nintendo Switch. De game zal exclusief verkrijgbaar zijn bij de betere Liechtensteinse speciaalzaken.

Start jij ook snel met Duitse lessen op Duolingo na deze aankondiging? Laat het ons weten in de comments!

Like dit bericht:

Over Rik

Rik is het typische gevolg van Satoru Iwata's Blue Ocean strategy: sinds Pokémon Diamond op de DS is hij verslingerd aan (Nintendo) games. Bij voorkeur speelt Rik games met grote werelden waar hij uren in kan verdwalen. Ook is Rik onze specialist op het gebied van Super Nintendo World en Nintendo's andere avonturen in de pretparkwereld.

Lees meer over Rik

Recente artikelen

Guinness World Records: TotK snelst verkopende Nintendo-game aller tijden

0

Nieuws Guinness World Records: TotK snelst verkopende Nintendo-game aller tijden

28-05-2023

1

Rik

Soundtrack Sunday: de ongekende energie van Splatoon

0

Special Soundtrack Sunday: de ongekende energie van Splatoon

28-05-2023

3

Ness

Maandag 29 mei 20:30 – Koopa Café Live Podcast

0

Podcast Maandag 29 mei 20:30 - Koopa Café Live Podcast

27-05-2023

1

Robin

Discussieer met ons mee! 5

Fl@ppy

01-04-2023

#9418‍

362 comments

Mooie grap jongens! De eerste helft kwam nog aardig geloofwaardig over, maar het laatste stuk deed me eraan herinneren dat het 1 april is:p

Rik

02-04-2023

#9438‍

575 comments

Dat zijn imo de leukste

Monokuma

01-04-2023

#9420‍

111 comments

Ik ben blij dat een bedrijf dan tussendoor is gekomen om het spel te financieren. Het betekent helaas wel dat ik speciaal naar Liechtenstein moet reizen, maar hé, als dit is hoe ik Professor Layton und die Neue Welt des Dampfes moet krijgen, dan is het niet anders.

 

Paul

01-04-2023

#9424‍

288 comments

Haha wat een waanzin. You got me in the first half, not gonna lie! 

Rik

02-04-2023

#9439‍

575 comments

: